Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1.0 introductie

 

Voor mijn Plate Carrier Project (wat je hier kan bekijken), met mijnTMC 3219 (AVS style) en waarvan je hier mijn review kan nalezen.

Heb ik nu deze 6X6 Side plate pouch set ter aangekregen van Workerkit, naar Airsoft toe een vrij nutteloos gear item tenzij je de pouches als GP pouch wil gebruiken, alhoewel dit gear item meer past in een reenactment/milsim setting wil ik hem toch wel aan jullie tonen.

 

1.1 Ballistic Plates

Beter bekend als SAPI of ESAPI (Small Arms Protective Insert) (Enhanced Small Arms Protective Insert) Zijn het voornaamste component van, en waaraan de Plate Carrier zijn naam dankt. In feite begint de keuze (maat) van een Plate Carrier hiermee, de afmetingen van deze Ballistic Plates dienen afgestemd op de morfologie van de drager als volgt

 

ballistic_impact.thumb.jpg.467dcd3c5cf175de055c1a169fd41838.jpg1856728169_SAPIAE.thumb.PNG.8112b9bff43dd9b765daf9ceb023a329.png

 

In mijn geval kwam dit neer op een Small Size, nu zijn Airsoft platen meestal Medium sized, en de TMC AVS enkel voorzien van foam platen in een wilde maatvoering dan nog, en bovendien wou ik voor de LARP/re-enacment beleving ook het echte gewicht, en dat resulteerde in een DIY project.

Bekijk hier mijn volledige ESAPI project, met Ballistic Plates intro KIJKTIP!

 

Naamloos.png

 

esapi collage25.png

 

  Hieronder mijn ESAPI plate in de TMC 3219                                                      Mijn ESAPI's ivg met de TMC foam platen

esapi jpg.jpg

 

Voor de maximale DA-experience, heb ik ook een set E-SBI (Enhanced Side Ballistic Insert) gemaakt, deze dienen om de vitale organen te beschermen tegen een zijdelingse impact, en dienen gedragen te worden in een daarvoor bestemde Side Plate Pouch, voor mijn TMC 3219 wilde ik daarvoor graag een zg Crye(Repro) 6X6 Side Plate Pouch Set.  

 

esapi collage 3.png

 

 

Deze Side Plates Pouches zie je eigenlijk eerder sporadisch opduiken in “the wild”, wat me eigenlijk niet verbaast want het is wéér extra bulk, en wéér extra 1,5 kg aan gewicht, naw worden deze side plates ook enkel gedragen wanneer het het risico het extra discomfort echt rechtvaardigt.

 

6x6 collage.png

 

2.0 The 6X6 Side Armour Set

Gemaakt, en aan mij verschaft door Workerkit (Ali Express) deze Side Plate Pouch Set is onberispelijk afgewerkt, met alle details van het Crye origineel 

 

  • 500D Nylon in Multicam, welke perfect matcht met het TMC Multicam van de TMC 3219

  • De 3x4 Molle Zone

  • De 3 lussen voor de AVS Harness Armen

  • De doorvoer voor de Single Strap, of 2-strap Cummerbund draagwijze.

  • En komt met foam, dummy plates

 

Bekijk hier mijn volledige Side Pouch (Foam Plates) Galery.

IMG_20210512_154155.jpg

 

Met de geopende flap

collage2.png

 

De bevestigingslussen, en strap doorvoer

collage1.png

 

De eigenlijke Plate Pocket, en Foam Platen

collage3.png

 

De eerste actie die ik ondernam was proberen of mijn Custom E-SBI platen pasten.

Op zich best spannend weer aangezien, deze op ware grote gemaakt zijn, en ik tot hiertoe enkel had gehoord van niet passende Training Plates in Airsoft Pouches, maar het geluk was bij deze aan mijn kant, mijn platen passen perfect in de Workerkit Pouches.

 

Met de dikkere platen worden de Side Pouches zelfs net wat beter gevormd vind ik.

 

Bekijk hier mijn volledige Side Plate Pouch (E-SBI Plates) Galery

collage4.png

 

collage5.png

 

collage6.png

 

De Side Plate Pouches kunnen op meerdere manieren gedragen worden, dat kun je al zien op het plaatje aan het begin van dit hoofdstuk, en ook,als je de Crye Manual bekijkt, ik probeerde enkele set-ups uit, welke niet allemaal even comfortabel zaten, nu is comfortabel in deze sowieso een relatief begrip, maar op deze manier (zo hoog mogelijk) blijken ze het minst te hinderen met de ribben, in mijn geval.

6x6 Side Plate Pouch Carrying options Galery

 

De Plate pouches langs de buitenzijde van de Harness arms, is voor mij de beste draagwijze

collage7.png

 

collage8.png

 

De Plate Pouches langs de binnenzijde van de Harness armen zit bijzonder oncomfortabel in mijn geval

collage9.png

 

collage10.png

 

Conclusie:

Deze Workerkit 6x6 Side Plate Bags zijn mooie, replica's voor een Milsimminded loadout, ze zijn groot genoeg voor life size E-SBI plates, en zeer degelijk afgewerkt in naw een vrij accurate Multicam, voor een praktische Airsoftkit zijn Side Plates echter maar weinig functioneel je kan ze evenwel gebruiken als compacte Utility Pouch

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

 Share

×
×
  • Maak een nieuwe...