Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1.0 introductie

Na mijn eerdere WARBELT I en WARBELT II projecten met de TMC Shuto, en Poa Task Force Belts.

Die te samen met mijn G3 BDU, en Block II CQBR/MK18 mijn 1e Line vormen.

 

Is het nu tijd voor de 2e Line aka de Body Armor en daarvoor koos ik de TMC 3219 Plate Carrier een replica van de Crye AVS, dezer dagen de meest gebruikte Plate Carrier bij USSF, en UKSF. En waarover ik eerder al mij uitgebreide TMC 3219 review schreef KIJKTIP!

 

Zo'n Plate Carrier dient echter volledig uitgerust te worden nog, en daar komt wel wat bij kijken, wil je dat het er ook nog wat goed (realistisch) blijft uitzien.

 

Voor mijn Plate Carrier Project ga ik voor een DA (Direct Action) Set-up, een SOF term die gebruikt wordt voor korte, offensieve operaties, raids, aanvallen, sabotage enz...

 

Bovendien klinkt deze term mooi dramatisch, en spectaculair toch ?...

 

Voor mijn research bekeek ik onder meer video's van Garand Thumb, Warriors Poets Society,

En talloze SOF plaatjes, daaruit blijkt dat er geen “This Is The Way” bestaat

Maar volledig afhankelijk van taak/rol, persoonlijke voorkeur/morfologie van eenieder binnen de task/unit.

Plate Carrier Reference Photo Album

 

Naamloos.png

 

Der zijn weliswaar enkele principes, die ook weer aan persoonlijke voorkeuren onderhevig zijn, zo zie je soms minimalistische setups (ifv gewicht) maar vaak zie je ook wel best afgeladen setups,  uiteindelijk koos ik de componenten zoals ik ze zelf fraai, en praktisch lijkend vond, Ik ga voor een LARP/re-enactment set-up, dat wil oa zeggen dat ik zal trachten alles op het echte gewicht te brengen, om de Plate Carrier ervaring zo reëel als mogelijk te maken.

 

2.0 Plate Carrier Set-up

Het eerste hoofdstuk, Ifv draagcomfort in de DA rol.

 

2.1 The 3-Band Cummerbund

Was het eerste onderdeel welke ik graag anders wou zien ifv een DA loadout, en een rigide CPC- set-up. Tegelijkertijd wou ik hier ook een QR sluiting om minder te moeten Velcro worstelen. Een feature welke je overigens meer begint te zien, en die bovendien echt wel handig is.

 

Ik sprak hier trouwens ook al eerder uitgebreid over in mijn QR buckle upgrade project.

 

De Tactifans QR cummerbund bleek de meest voordelige, hij is gebaseerd op de MOS Tactical welke gebruikt maakt van de First Spear Tubes .

De Tactifans is voorzien van Tubes-achtige QD sluitingen, en bijzonder stijf, de Multicam kleuren blijken echter wel ietwat afwijkend.

 

tactifans collage.png

 

Naamloos.png

 

Zoals ik al aangaf is de Tactifans cummerbund bijzonder stijf, zodanig zelfs dat de tri glides

welke bij de TMC 3219 geleverd zijn amper over de Tactifans straps geraken, nu zijn deze Slides

niet direct noodzakelijk voor de releaseable set-up maar aangezien ze een karakteristiek detail van de originele Crye AVS zijn, reden genoeg voor mij om deze trachten te behouden.

 

2.1.2 ITW Nexus Oval Slides

Deze Tri Glides heten voluit ITW Nexus Oval Slides zijn vervaardigt door de respectievelijke US fabrikant (Berry Compliant) en zoals eerder gezegd karakteristiek voor de Crye AVS look.

 

De TMC Oval Slides moesten dus een fractie groter worden, om de Tactifans cummerbund te kunnen doorschuiven, en bleken bovendien dunner dan het origineel (1mm ipv 2mm) Reden genoeg voor mij om...

 

 • De CNC freesbank op te starten.
 • Een programma te schrijven.
 • 6 nieuwe, 2mm dikke, Oval Slides te gaan frezen.
 • Het nodige afbraamwerk.
 • Zandstralen.
 • En een Fosco Coyote paint finish.

 

 Het resultaat kan je in onderstaande plaatjes bekijken.

 

tri glide colage.png

 

tri glide colage2.png

 

tri glide collage 3.png

 

 

2.1.3 Emergency Doffing Cable

Vind ik eveneens een mooi technisch, en dramatisch detail, waarvan ik in mijn review reeds een Demo-Video maakte, zo mooi dat ik hem wel aan de beide kanten wou toepassen, nu komt de TMC 3219 enkel met 1 kabel, zo dus wederom stof voor een DIY projectje :)

 

Na wat zoeken achter 6mm geplastificeerde kabel kwam ik er achter dat dit ook wel fitness kabel heet (voor fitness toestellen)

 

 • Zo dus 1 metertje fitness kabel gehaald bij Ali Express voor een paar centen.

 • Setje Krimpkous bij Gamma gehaald

 • Wat Velcro strap gekannibaliseerd van een boneyard Mag pouch.

 • En zelf een kabel wurgklem gemaakt uit een stukje rvs tubing.

 

Van zodra ik alle benodigdheden verzameld had, heatgun in het stopcontact, en met een half uurtje werk, had ik 2 Emergency Doffing Cables, bekijk hieronder de progress pics.

 

cable collage.png

 

cable colage 2.png

 

Het Eindresultaat.

 

cable colage3.png

 

Detail van de beide Cummerbunds gemonteerd met mijn Custom made Oval Slides, en Emergency Doffing Cable.

 

cable collage 4.png

 

cable collage5.png

 

En dan komt het geheel er als volg uit te zien 

 

cummerbund collage.png

 

cummerbund collage2.png

 

cummerbund collage3.png

 

Het Volledige 3-cummerbund foto album

 

Het moet gezegd dat er aan deze QR sluitingen ook een nadeel verbonden is, je verliest er, uitgerekend, vooraan minimum 1 rij Molle space mee,

ruimte die wordt ingenomen door de QR Buckle op zich, je kan evt opteren slechts aan 1 zijde een QR sluiting te voorzien, maar dat bemoeilijkt dan weer een evt Emergency-Undoff (voor Airsoft minder relevant wss) 

 

Spiritus Systems heeft dit probleem net wat doordachter aangepakt met hun LV-119 MOLLE Tubes Cummerbund.

Waarbij de MOLLE loops helemaal doorlopen, tot op de QR buckle, de LV-119 bestaat (nog) niet als replica, bijgevolg speel ik met het idee om de Tactifans te modificeren tot een LV-119 ish cummerbund,  maar daar ben ik nog ni volledig uit 🤔

 

lv119 vs ali cummerbund.png

         MOLLE space die je verliest met MOS Tactical style cummerbund                           Molle Space die je wint met de Spiritus LV-119

 

 

3.0 Ballistic Plates

Beter bekend als SAPI of ESAPI (Small Arms Protective Insert) (Enhanced Small Arms Protective Insert) Zijn het voornaamste component van, en waaraan de Plate Carrier zijn naam dankt. In feite begint de keuze (maat) van een Plate Carrier hiermee, de afmetingen van deze Ballistic Plates dienen afgestemd op de morfologie van de drager als volgt

 

ballistic_impact.thumb.jpg.467dcd3c5cf175de055c1a169fd41838.jpg1856728169_SAPIAE.thumb.PNG.8112b9bff43dd9b765daf9ceb023a329.png

 

In mijn geval kwam dit neer op een Small Size, nu zijn Airsoft platen meestal Medium sized, en de TMC AVS enkel voorzien van foam platen in een wilde maatvoering dan nog, en bovendien wou ik voor de LARP/re-enacment beleving ook het echte gewicht, en dat resulteerde in een DIY project.

Bekijk hier mijn volledige ESAPI project, met Ballistic Plates intro KIJKTIP!

 

Naamloos.png

 

esapi collage25.png

 

  Hieronder mijn ESAPI plate in de TMC 3219                                                      Mijn ESAPI's ivg met de TMC foam platen

esapi jpg.jpg

 

3.1 E-SBI (Side Plates)

Voor de maximale DA-experience, heb ik ook een set E-SBI (Enhanced Side Ballistic Insert) gemaakt, deze dienen om de vitale organen te beschermen tegen een zijdelingse impact, en dienen gedragen te worden in een daarvoor bestemde Side Plate Pouch, voor mijn TMC 3219 wilde ik daarvoor graag een zg Crye(Repro) 6X6 Side Plate Pouch Set.  

 

esapi collage 3.png

 

Deze Side Plates Pouches zie je eigenlijk eerder sporadisch opduiken in “the wild”, wat me eigenlijk niet verbaast want het is wéér extra bulk, en wéér extra 1,5 kg aan gewicht, naw worden deze side plates ook enkel gedragen wanneer het het risico het extra discomfort echt rechtvaardigt.

 

6x6 collage.png

 

3.2 The 6X6 Side Armour Set Review

Deze Side Plate Pouches komen van Workerkit (Aliexpress) en ik maakte er hier een uitgebreide review over

 

IMG_20210512_154155.jpg

 

De eerste actie die ik ondernam was proberen of mijn Custom E-SBI platen pasten.

Op zich best spannend weer aangezien, deze op ware grote gemaakt zijn, en ik tot hiertoe enkel had gehoord van niet passende Training Plates in Airsoft Pouches, maar het geluk was bij deze aan mijn kant, mijn platen passen perfect in de Workerkit Pouches.

 

collage4.png

 

collage5.png

 

De Side Plate Pouches kunnen op meerdere manieren gedragen worden, dat kun je al zien op het plaatje aan het begin van dit hoofdstuk, en ook,als je de Crye Manual bekijkt, ik probeerde enkele set-ups uit, welke niet allemaal even comfortabel zaten, nu is comfortabel in deze sowieso een relatief begrip, maar op deze manier (zo hoog mogelijk) blijken ze het minst te hinderen met de ribben, in mijn geval.

6x6 Side Plate Pouch Carrying options Galery

 

De Plate pouches langs de buitenzijde van de Harness arms, is voor mij de beste draagwijze

collage7.png

 

collage8.png

 

De Plate Pouches langs de binnenzijde van de Harness armen zit bijzonder on comfortabel in mijn geval

collage9.png

 

 

4.0 Front Mag Panel

 

Meest opvallende item van de Plate Carrier is wellicht het front panel, ook wel Placard genoemd, het betreft hier meestal een Triple-M4 Mag Pouch, in enkele uiteenlopende uitvoering zoals Flap, of Open Top, Stretch, of Rigid.

 

Voor dit project koos ik de TMC Triple Stretch Detachable Mag Panel (TMC 3465-MC) gebaseerd op de Crye Stretch Detachable Flap.  Met deze keuze ben ik eigenlijk een beetje tegen m’n eigen principes in gegaan, waar ik normaliter kies voor items welke frequent voorkomend zijn in de realiteit, blijkt deze Crye Stretch Pouch nog uiterst zeldzaam “in the wild”  

 

Ironisch genoeg komt deze pouch wel voor in de CBS serie SEAL TEAM  meer bepaald op het personage Brock Reynolds (de K9 handler), blijkbaar zou de acteur bevriend zijn met Caleb Crye, en op deze manier wat reclame maken, dus toch nog wel wat tacticool 

 

Brock ref.png

 

Verder kan deze Crye Stretch Mag Panel nog gespot worden in Garand Thumb’s gun belt set-up video , en op 1 plaatje van naw een US Air Force Para Jumper

 

GT ref.png

 

 

4.1 TMC Triple Stretch Detachable Mag Panel

Ofwel de TMC 3465 en waarvan je hier trouwens mijn uitgebreide review kan nalezen

 

Bitch 1 - kopie.png

 

2.1 Features

 1. Attachment straps.
 2. Semi Rigid tabs allow “one hand mag indexing”
 3. Elastic fabric.
 4. Non elastic Cordura bottom.
 5. extra button tab securing.
 6. Quick Attach Buckles (single strap) loops.
 7. Removable elastic cord with pull tabs for item retention. 

 

 Een mooie handige Mag Pouch wat mij betreft, lees zeker m'n review der op na,  en daarmee komt het geheel der nu voorlopig als volgt uit te zien.

 

Bitch 2.pngBitch 3.png

 

 

Topic still under construction, stay tuned, and hit the Follow Button, for the next upoming chapters:

 

 • Crye Pad Set
 • Benchmade SOCP Dagger
 • Leatherman Raptor Shears
 • IFAK
 • BFG Tourniquet Now
 • Com's (Harris PR-152)
 • Eagle Mbitr Pouch
 • U94 PTT hack
 • Safariland Antenna Relocation pouch
 • Spiritus Flag Bungee
 • Back Panel (hydration)

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 3 weken later...

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

 Share

×
×
 • Maak een nieuwe...