Spring naar bijdragen

AAC
 Share

Aanbevolen berichten

QR (Quick Release) connectors op Plate Carriers zijn een feature welke we de laatste jaren meer beginnen te zien. Dit zijn kunststof sluitingen welke vooraan aan de Cummerbund worden bevestigt , waardoor men de PC kan aan, en afdoen zonder de Velcro flappen los te moeten trekken, waardoor de PC sneller aan, en af kan gedaan dan normaal (al dan iet in noodsituaties)

 

Oorspronkelijk een uitvinding van First Spear, maar ondertussen bestaan der nog enkele andere brands/concepten.

 

1.0 First Spear

Is een Amerikaanse gearmaker gesticht in 2010, door Jonny Laplume, en Scott Carver, 2 ervaren industriëlen met banden met de Military en Law Enforcement Special Operations comunity.,Hun doelstelling : het bedenken van nieuwe innovatieve oplossingen, voor bestaande systemen.  De 6/12 (laser cut PALS/Molle) en de TUBES zijn hun belangrijkste gamechangers.

 

1.2 First Spear Tubes

is de gelicentieerde benaming van de QR sluiting ontwikkeld door FS, hij bestaat uit 2 helften die in elkaar schuiven, en middels een trekoord snel uit elkaar kunnen gehaald worden.                                                

  

 

De AAC en Strandhog zijn de 2 bekendste First Spear PC's met de Tubes, en het USMC voert vanaf 2020 de GENIII PC in

 

aac-rg_2.jpg

                  AAC                                                                                  STRANDHÖGG                                                                 PC GEN III (USMC)

 

2.0  ROC

Staat voor Rapid Open Connector, en wordt gemaakt door het Italiaanse 2M, en wordt ook wel eens de “Europese Tubes” genoemd, het is een vergelijkbaar systeem, van in elkaar schuivende sluitingen, meer nog, de ROC zijn zo gelijkend op de TUBES dat First Spear in 2018 een rechtszaak hiertegen gestart is.

 

 

De ROC worden oa gebruikt door Tasmanian Tiger, Templars Gear en Chase Tactical, hieronder enkele voorbeelden.

 

templars-gear-cpc-roc-plate-carrier-coyote.jpg

                Templars Gear  Cpc                                               Tasmanian Tiger QR SK                                                   Chase Tactical MEAC-R

 

3.0 Upgrades / Customization

Intussen zijn er ook enkele ondernemingen zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van upgrade gear items, en customizen van gear denk maar aan Spiritus, AXL, MOS, Flimmuur ... welke gebruik maken van de afzonderlijk verkrijgbare Tubes en ROC connectors

 

67640761_897459733966055_2784393513784049664_n.jpg

 

 

4.0 Tactifans

Dit alles heeft me zodanig geïnspireerd, dat ik ben gaan kijken naar de diy, en replica uitvoeringen, en zo ontdekte ik Tactifans bestaande uit 3 stores op Ali Express

 

Deze bied een een aantal mooie accessoires aan tegen voordelige prijzen, waaronder een aantal QR sluitingen in zowel TUBES, als ROC style, los, met Cummerbunds, en Adapters.

 

TUBES-Style Tactifans connectors

tactifans tubes.png

 

ROC-Style Tactifans connectors

tactifans ROC.png

 

 

Mijn eerste Tactifans aanwinst was deze 3-strap QR cummerbund voor m'n AVS, met €25, de goedkoopste op Ali Express en waarvoor ik het er ook op gewaagd heb, en met succes, wat mij betreft is het Tubes systeem gewoon ideaal, je klikt de PC heel eenvoudig vast, steeds op de zelfde maat, en met 2 klikken is hij weer los. (hierover later meer in mijn volgende AVS projecten)

 

Deze Tactifans cummerbund, is btw gebaseerd op de MOS Cummerbund, gemaakt met de Spiritus LV119, en First Spear Tubes 

 

Naamloos.png

 

Naamloos.png

 

 

5.0 MBAV (8Fields) upgrade project

Door het gebruiksgemak van de QR vs Velcro, op m'n AVS, besloot ik om ook m'n oude 8 Fields MBAV te upgraden met deze QR sluitingen

Hiervoor koos ik een Tactifans cummerbund adapter met ROC style buckles, en ik ging gelijk ook voor de Shoulder Strap in ROC style.

 

IMG_20210418_095134.jpg

 

 

Hieronder dus m'n oude 8Fields (Taiwangun) MBAV plate carrier, voor de "QR-mod"

 

 IMG_20210418_094708.jpg

 

Origineel word de Cummerbund hier dus vastgehaakt met de Velcro flappen.

 

IMG_20210418_094803.jpg

 

 

Bij het nader bekijken van de Tactifans ROC straps, ifv de MBAV mod,  bleek de onderste helft zich niet echt goed te lenen voor bevestigd te worden aan de MBAV. De onderste strap zit daarbij een beetje vreemd vind ik. Daarom heb ik de onderste ROC buckle gewisseld met de strapless-helft.

 

IMG_20210418_100449.jpg

 

 

Om de ROC Shoulder Straps te kunnen bevestigen had ik wat korte Nylon straps nodig, aangezien de 8Fields MBAV torso straps meer dan lang genoeg zijn, kon ik daar gerust enkele stukjes afknippen.

 

IMG_20210418_113239.jpg

 

 

FF m'n Tailor Skills vanonder het stof gehaald dan 😉

Onder de naaimachine eerst 1 geheel van maken zodat alles wat beter gepositioneerd blijft

 

IMG_20210418_121335.jpg

 

 

Achteraan enkele Tri-Glides welke ik nog had liggen van een oude rugzak, deze zijn ideel voor de verstelling van de Shoulder Strap achteraan 

 

IMG_20210418_122421.jpg

 

 

De Tri- Glide achterop de shoulder strap van de MBAV genaaid,  de originele snelsluiting laat ik nog even zitten, tot ik zeker ben dat het nieuwe systeem 100% goed, is alvorens deze af te knippen.

 

IMG_20210418_133507.jpg

 

 

En met de Tactifans ROC strap bevestigd.

 

IMG_20210418_165902 (1).jpg

 

 

De Cummerbund adapters worden heel eenvoudig bevestigd aan de Molle, Tailor-skills zijn hier niet vereist.

Aangezien het in eerste instantie om een proefopstelling gaat, heb ik de cummerbund hier omgedraaid, de velcro flappen zitten achteraan.

 

IMG_20210418_140043.jpg

 

En het eindresultaat.

Het systeem werkt ook hier voortreffelijk goed, zelfs in deze voorlopige configuratie, het moet wel gezegd de Molle adapter flink wat "Molle Space" in beslag neemt, in een volgende fase ga ik dit nog verder modificeren, door de ROC sluiting direct aan de Cummerbund te bevestigen, hiervoor zal ik wel langs de schoenmakker moeten aangezien m'n naaimachine deze diktes niet meer aankan.

 

IMG_20210418_140236.jpg

 

 

 

IMG_20210418_141522.jpg

 

So far so good, stay tuned for more updates/grades.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

 Share

×
×
  • Maak een nieuwe...