Spring naar bijdragen

Review: Repro Task Force Belt ( Ronin replica)


AAC
 Share

Aanbevolen berichten

1.0 Introductie

 

Deze Ali Repro Task Force Belt

Is weer een van m'n laatste aanwinsten die ik jullie graag wou tonen, deze Repro is een replica van de Ronin Task Force Belt , waar eerst weer een woordje uitleg bij hoort, de intro heb ik deels gekopieerd van m'n eerdere  TMC Shuto review, aangezien het verhaal grotendeels identiek is.

 

IMG_20210221_134752 XD.jpg

 

 

2.0 Ronin Tactics

 

Is de onderneming van de ex-militair, en veteraan Tu Lam, een opmerkelijk persoon die ook wel even de aandacht verdient.

 

2.1 Tu Lam

Werd in 1974 in Vietnam geboren , en moest in 1976 samen met z'n familie vluchten voor het Communistische regime, Tu Lam kwam uiteindelijk in de VS terecht, waar z'n moeder trouwde met een Green Beret, zo werd hij reeds op jonge leeftijd vertrouwd met het leven van de Special Forces, en werd dit tevens ook zijn levensdroom.

 

Tu Lam ging op 18 jarige leeftijd bij het US Army, na verschillende opleidingen zoals Ranger, Sniper, was hij op 20 jarige leeftijd klaar voor de SF kwalificatie, na een geslaagde opleiding kwam hij bij een C-SAR team(Combat Rescue) , PJ(Para Rescue)en uiteindelijk bij CIF (Combatant Commanders In-extremis Force ) Company, de knokploeg van de SF zeg maar.

Met CIF werd hij uiteindelijk toegevoegd aan 1e SFOD (Delta) tot aan het eind van z'n carrière.

 

 

tu lam green beret.jpg

 

 

Na bijna 23 actieve dienst was het welletjes voor Tu Lam, mede door gezondheidsproblemen en psychische oorlogsmoeheid, besloot Tu Lam z'n leven een andere wending te geven, dankzij z'n spirituele ingesteldheid, en het volgen van de eeuwenoude Bushido code(Japanse levenswijze van de krijger), kwam Tu Lam er weer bovenop,

 

Tu Lam associeert zich met de Ronin (Samurai zonder meester die verder blijft leven vlgs de Bushido code) niet toevallig is dit ook de naam van z'n onderneming geworden.

 

 

tu lam spirit.jpg

 

 

.2 Ronin Tactics Training & Events

 

Voorziet in seminaries, en training voor Law Enforcement, en militair personeel, bestaande uit Martial Arts en Tactical Shooting technieken, Tu Lam voorziet zelf mee in deze trainingen, gebaseerd op z'n jarenlange eigen ervaringen.

 

 

tu lam ronin.jpg

tu lam action.jpeg

 

 

2.3 Ronin Tactics R&D

Ontwikkelt, en produceert uitrustingsstukken i.s.m anderen, waarvan de Warrior Belts wellicht de bekendste zijn.

 

 

 

15aa68c6e0e1f5cab1318841b1b5adc4 - kopie.jpg

 

 

Bekijk zeker ook

Het verhaal van Tu Lam (aanrader)

Ronin Tactics/Tu Lam Youtube

Ronin Tactics Official Website

 

                                                                                                                   ______________________________

 

 

3.0 War, Gun, Shooter, Gunfighter, Tactical Belt

Zijn allen vrij recente begrippen in Tactical Gear Land, en worden tegenwoordig een beetje willekeurig gebruikt voor een aantal types van Tactical Belts

 

3.1 De Riggers belt

bestaat intussen al wel enkele jaren, en was in feite ontstaan door operators die de Parachute Riggers (herstellers) verzochten om voor hun een specifieke riem te maken, om zichzelf te zekeren bij oa helikoptervluchten, de Riggers maakten daarbij riemen van het materiaal dat hun ter beschikking was , en doopten dit, uit beroepsfierheid, tot Riggers Belt, Intussen zijn der meerdere fabrikanten die ook de Riggers Belt produceren.

 

Karakteristiek voor de Riggers Belt is de Triangle Ring, bestemd voor het zichzelf zekeren dmv een Retention Lanyard, en in noodgevallen kan de Rigger Belt ook functioneren als rappel harness.

 

 

Knipsel.PNG

 

 

3.2 De Molle Belt

Was het volgende item wat meer populair werd, het idee daarbij is dat men een deel van de uitrusting van de Plate Carrier op de heupen gaat dragen teneinde een betere gewichtsverdeling te bekomen.

Verschillende fabrikanten hebben Molle Belt concepten op de markt gebracht.

 

 

war belt.jpg

 

 

3.3 De Duty Belt

Wordt voornamelijk gebruikt door Law Enforcement personeel, dit is een brede, rigide riem voor het EDC gear, we zien hier regelmatig het concept van inner, en outerbelt, hierbij worden broeksriem en Duty Belt ahw met elkaar verbonden, waarbij de Duty Belt makkelijk kan afgelegd worden, terwijl de broeksriem gewoon blijft zitten in de broekslussen.

 

 

511_59506_225_sierrabelt__26397.1560298622.jpg

 

                                                                                             _______________________________________

 

4.0 De Ronin Warrior Belts

Combineren al deze concepten.

Zo bijstaat hij uit een zwaar versterkte rigide inner, en outerbelt die dmv Velcro aan elkaar verbonden worden, net als bij de Duty Belt. De buitenzijde is voorzien van Molle loops, hetzij enkel over de breedte van de riem, in tegenstelling tot de brede Molle belts, de Ronin Belt word vooraan gesloten met een zogenaamde Cobra Bucle

 

4.1 De Senshi Belt

Was ontworpen als een speciale uitvoering voor Team Ronin, de kenmerkende zwarte molle loops symboliseren de zwarte gordel, vaak de hoogste graad in de martial arts. de Senshi bestaat slechts in 1 kleurcombinatie.

 

4.2 De Task Force Belt

Is identiek aan de Senshi, en bestaat in meerdere kleurpatronen, behalve met de zwarte molle loops, dit op vraag van SOF eenheden wanneer deze de Ronin belts begonnen gebruiken

zowel de Senshi, als Task Force zijn voorzien van een geïntegreerde D-ring net als bij een Riggers Belt.

 

4.3 De Shuto Belt

Is dan weer ontworpen als een Shootersbelt, waarbij de D-ring is weggelaten, verder is de Shuto nagenoeg gelijk aan de Task Force/Senshi.

 

 

a7476f27a87a9561fab3bda0df78c01b.jpg

 

5.0 De Cobra Buckle

Is een onderdeel welke we tegenwoordig meer aan allerhande gear zien verschijnen.

Het is een gepatenteerd design van het Oostenrijkse Austrialpin, een gerenommeerd fabrikant van beveiligingsmateriaal, en sluitingen voor bergsport, parachute en militaire toepassingen, Austrialpin hebben ook een US based vestiging, wellicht om aan de Berry Amendement te voldoen.

 

                                                                                                    ___________________________________

 

6.0 Ali Repro Task Force Belt

 

 

6.1 GeGe Store 

De repro Task Force Belt is verkrijgbaar bij GeGe Store (Ali Express) voor €23.70 + €7.7 shipping

 

De Repro Task Force Belt bestaat verder in 6 kleuren, en 2 maten:  M(75-100CM)     L(90-115CM)


 

Knipsel.PNG


 

Ik heb zelf gekozen voor de MC+ MC, wat mij betreft de meest tacticoole versie aangezien dit ook de kleurcombinatie is zoals door Ronin gemaakt op verzoek van Tier1 USSOF units, ter vervanging van de MC + BLK Senshi.
 

6.3 Task Force Versies

Deze Task Force Replica is trouwens ook gemaakt volgens de meest recente Ronin uitvoering !

Bekijk het plaatje hieronder maar.

 

 

old v new task force.jpg

 

 

6.4 Inner & Outer belt.

Net als de originele Ronin Task Force bestaat hij uit een verstevigde inner, en outer belt de inner is 38 mm breed, en over de gehele lengte verstijfd, door de Velcro sluiting vooraan kan hij perfect op maat worden vastgezet, de buitenzijde is volledig voorzien van Velcro om de outer belt gepositioneerd te houden.

Met z'n 38mm breedte past de inner belt ook in non-combat pants, in een combat pants, met brede lussen, kan deze hier echter dan weer wel wat speling ondervinden.

 

 

IMG_20210221_135504.jpg

 

 

De outerbelt is een 2” (50mm) belt, waardoor holster en molle accessoires beter vast komen te zitten, de buitenzijde is eveneens voorzien van 15 Molle loops, welke trouwens best strak zitten, voor het monteren van Molle accessoires kan daarvoor de belt best binnenste buiten gehouden worden, we zien van hieruit trouwens ook duidelijk de carbon stiffener zitten, ipv dat deze tussen het nylon verwerkt zit.

 

 

IMG_20210221_141051.jpg

 

 

6.5 Cobra Buckle

Vooraan vinden we de repro Cobra Buckle, waarvan 1 gedeelte vast aan de belt zit.

En het 2e gedeelte verstelbaar is om de riem perfect op lengte kunnen in te stellen, door het resterende riem uiteinde dubbel te vouwen kan het worden vastgezet dmv een elastische strap

De verwijderbare buckle helft is tevens noodzakelijk om een holster kunnen aan te brengen.

 

De Buckle is geen een echte Austrialpin Cobra, maar een er goed gelijkende replica, hij is voorzien van een D-ring bestemd om jezelf te zekeren middels een valbeveiliging, of een nood rappel, alhoewel ik met deze replica toch niet direct m'n leven zou durven wagen !

Wanneer niet in gebruik wordt de D-ring vastgezet met een velcro strap, waarop POA eveneens het karakteristieke Ronin logo heeft gekloond !

 

 

IMG_20210221_135258.jpg

 

 

Het materiaal van de riem is vrij stijf, en niet glad -zoals bij TMC bijvoorbeeld hierdoor blijft de verstelbare buckle goed op z'n plaats zitten

De outer belt is volledig verdubbelt met uitzondering van het strap gedeelte welke door de Cobra Buckle gaat, om de riem lengte aan te passen. Hierdoor zit er een slap gedeelte vooraan wanneer je de outer belt in elkaar klikt en zonder inner belt vastneemt/gebruikt.

 

 

IMG_20210221_140047 - kopiexd.jpg

 

 

Eens de inner, en outer aan elkaar geklit zijn is hier echter niks meer van te merken , en vormen ze echt wel een rigide, en stijf geheel.

 

 

IMG_20210221_140940.jpg

 

 

6.6 Using.

En hier hoe hij daadwerkelijk zit in combinatie met de G3 Combat Pants

 

 

IMG_20210221_143441 - kopie.jpg

 

IMG_20210221_143447.jpg

 

 

7.0 Ali Repro vs Ronin Task Force

De POA 102 is wat mij betreft een vrij correcte replica van de Ronin Task Force, zeker wanneer hij opgetuigd en gedragen wordt, de verschillen zijn een kwestie van details, en je moet waar op te letten om (van ver) het verschil te zien, oordeel zelf maar in de mijn

Ronin vs POA Photo Gallery

 

 

7.1 Ali Repro vs TMC Shuto

Aangezien ik (en enkele forumleden) ook de TMC Shuto bezitten heb ik deze ook eens naast elkaar gelegd.

Wat meteen duidelijk is dat de TMC een 45mm belt is, en de POA een 50mm.

Het materiaal van de TMC is wat glad waardoor deze kan verschuiven, de POA is stijver en verschuift niet in de buckle, de TMC is miss wat netter gestikt, en heeft niet de zichtbare liner, maar de POA is toch net iets stijver.

De POA heeft een beter werkende Cobra Buckle waarbij de beide pallen ook effectief samen moeten ingedrukt worden, om ze te openen

TMC vs Ali Repro photo Gallery

 

Bekijk hier mijn volledige Repro Task Force Photo Gallery

 

                                                                                         __________________________________

 

8.0 Pro's and Con's

+ Mooie replica met Ronin tag                               Cobra Buckle geen Austrialpin

+ 2”(50mm) belt                                                       

+ Degelijk en stijf gemaakt                                     – Enkele mindere details zichtbaar

+ 38mm inner belt voor non combat pants        – 38mm inner belt heeft speling in combat pants 

+ Niet-glad nylon materiaal

 

 

Stay tuned on Airsoft Elite for my next upcoming project : AAC's 2e WARBELT !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 maanden later...

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

 Share

×
×
  • Maak een nieuwe...