Spring naar bijdragen
AAC

Review: TMC 354 DO holster ( Safariland Style)

Aanbevolen berichten

De TMC 354 DO Holster

Is mijn meest recente aanwinst, het is een replica van de Safariland 6354 DO, en dezer dagen een populair uitrustingsstuk. De 6354 is een Glock-only holster, en hangt vast aan de introductie van de Glock in de USSF community, welke eerst een “woordje” uitleg verdient.

 

6011_8502356a0d053245e26112e92255f8fe.jpg

 

Hoe de Glock

Of meer bepaald de Glock 19 in de USSF community is geïntroduceerd?

Menigeen is het wellicht al opgevallen dat vrijwel elke hedendaagse SF kit een G19 als sidearm bevat. Glock's kwamen echter al langer voor bij de USSF, zo werd rond 2003/2004 de G22 (.40 S&W) in gebruik genomen door 1eSFOD-D(Delta) Toen andere SF units ook Glock's wilde werd dit verworpen door het US Army omdat in de klasse “full size sidearm” reeds de M9 in gebruik was. Gegeven moment rees toch de behoefte naar een compacte sidearm voor specifieke covert ops. De Glock 19 werd geselecteerd als complementair item in het SOCOM arsenaal, rond 2006 duiken de eerste G19's op, en worden al snel zo populair dat iedereen die er ook maar over kan beschikken ze gewoon voor alle werk gaat gebruiken, de doorbraak komt in 2015, sinds dan heeft elke SF militair een G19 ter beschikking, de officiële benaming van de USSF Glock 19 is de Mk27 en we onderscheiden inmiddels volgende uitvoeringen.

 • Mk27 Mod 0 = G19 Gen 3 met Night Sights
 • Mk27 Mod 1 = G19 Gen 3 met MOS slide en night Sights
 • Mk27 Mod 2 = G19 Gen 4 met MOS slide en night Sights

                      (MOS = Modular Optic System )

 

Enkele plaatjes ter vergelijk.

M9 vs G19.PNG

 

G22 vs19.PNG

 

Mk27 accessories

Aansluitend kwam ook de behoefte aan een accessoire kit uiteraard.

Zoals Flashlights, Mini Red Dots, en Suppressors (voor de SEAL's)

Zo werd Trijicon's RMR type2 in 2018 officieel uitgekozen door SOCOM als HRS (Handgun Reflex Sight) SOCOM voorzag hier trouwens al vanaf de Mod 1 de MOS

(Modular Optic System ) slide voor. Verder zien we meestal Surefire X300 lampen, maar ook soms Streamlight, en Insight lampen. Bijkomend fenomeen is het gebruik van extended mags, en magwell's op de G19, aangezien de kortere greep van de G19 Compact voor veel schutters geen steun meer bied voor de pink.

 

Mk27 vaswa2.png

 

Hieronder enkele voorbeelden van Mk27 set-ups “spotted in the wild”

Mk27.png

 

Naamloos.png

 

De 6354do holster

Tot voor de mini red dot zo populair werd waren er maar weinig holsters waar een pistool met mini red dot in paste. Gebruikers waren daarom verplicht om bestaande holsters te modificeren of Kydex holsters te maken. Safariland heeft mooi ingespeeld op dit gat in de markt, en hiervoor de 6354do Holster ontwikkeld, het is een gelamineerd, holster, met een beschermde uitsparing voor mini red dot sights, (DO staat voor Docter Optic btw) hij bied ruimte voor Flashlight, eventuele Muzzle Breaks, en is voorzien van het ALS systeem, (Automatic Locking System) welke het pistool automatisch lockt bij het holsteren, de holster is verder nog volledig omwikkeld in anti-IR Cordura welke bij nachtelijke operaties de zichtbaarheid door NOD's verminderd. (Night Optical Device)

Volgens oa Garand Thumb een van de beste tactische holsters momenteel op de markt.

 

7iOuBf9.jpg

 

Safariland

Is gestart in 1964, in de garage van Neale Perkins nadat hij voor z'n vader een custom holster had gemaakt, hij noemde z'n business naar de Safari's die hij regelmatig met z'n vader maakte. Intussen vertegenwoordigt de Safariland Group meerdere brands, en items voor de schietsport, law enforcement, en military business als doelgroep.

 

Holster terminologieën

De Ride Height

Is de hoogte waarop de holster gedragen wordt we onderscheiden High, Mid, Low, en Drop Leg

 • High is voor concealed carry en zien we zelden bij militaire loadouts.
 • Mid Hier komt de greep nog een beetje boven de belt
 • Low Hierbij zit de greep nog net wat lager ongeveer gelijk met de belt.
 • Drop Leg is de hoogte waarbij de greep gelijk komt met de handpalm bij gestrekte arm.

Deze laatste draagwijze wordt niet meer als ideaal beschouwd, omdat A: het extra gewicht op het bovenbeen na langdurig dragen extra belastend is B: de holster moeilijk blijft zitten bij rennen en kruipen 

Mid, en Low zijn tegenwoordig de meest voorkomende “Rides” bij Militair gebruik, hierbij hangt de holster aan de belt laag genoeg om niet gehinderd te worden door de 2e line gear (plate carrier, chest rig) bij de “draw'

Bij Safariland holsters wordt hier gebruik gemaakt van de fameuze UBL (Universal Belt loop)Eventueel aangevuld met een leg strap indien snelle acties verwacht worden.

 

Het Retention Level

Is het aantal veiligheden dat de holster heeft tegen ongewild gebruik, verlies, of ontwapening

Lees hier over Safariland retention levels explained

We onderscheiden volgende Levels :

 • LEVEL I : Enkel de weerstand van het pistool in de holster (concealed holsters bv)
 • LEVEL II : Een strap,, of beugel welke voorkomt dat het pistool uit de holster kan
 • LEVEL III : Extra Voorziening op de beugel opdat deze op zijn beurt niet ongewild kan geopend
 • LEVEL IV : Extra guard die voorkomt dat II en III kan bereikt worden .
 • UNRATED : Tactische, en concealed holsters worden niet aan de retention testen onderworpen ,

De 6354do holster is bijgevolg een unrated retention class holster!

 

Naamloos.thumb.png.dfb4f4266aac9e6685eec0f3888926b7.png

 

..............................................................................

 

TMC 354 DO

Nu we voorzien zijn van de nodige achtergrondkennis, kunnen we de TMC 354 DO holster zelf 's gaan bekijken. De 354do holsters zijn voor ons in Europa bij voorkeur verkrijgbaar bij Weapon762Als ze voorradig zijn tenminste, een chronisch probleem bij W762 helaas. Je kan ze ook vinden bij Ali Express maar daar zijn ze veel duurder, of bij Ebairsoft maar daar betaal je achterlijke shippingkosten, De TMC354do bestaat in 2 uitvoeringen, en 4 kleuren.

 • TMC 2893 met leg shroud €32,99
 • TMC 3029 met UBL €44,99
 • Multicam, Multicam Black, Ranger Green, Black

 

De meest aangewezen TMC 3029(UBL) kit, welke ik ook heb, is gelijk ook de duurste, maar nog steeds een stuk goedkoper dan een echte Safariland die al snel een $222 kost !

Inbegrepen in de set : Holster, QLS, UBL low ride, inbussleutel om het holster te mon- of demonteren.

 

tmc 354.jpg

 

banner1.png

Bekijk hier het volledige fotoalbum 

 

De UBL (Universal Belt Loop)

Is een rigide, ergonomisch gevormde plaat welke over de gordel geschoven wordt en de holster onder de zelfde hoek, en hoogte gepositioneerd houd, de UBL bestaat in 3 ride Heigths (low,mid,high) voor tactical toepassingen zijn de mid, en low meest aangewezen

De TMC3029 kit is voorzien van een Low ride UBL.

 

De Leg Strap

De UBL houd de holster reeds vrij strak gepositioneerd, maar indien snelle acties noodzakelijk zijn kan er een extra leg strap bevestigd worden tussen het holster en de UBL, hierbij word de strap ahw gekneld tussen beide, zodat ze niet kunnen verschuiven tov elkaar. Helaas is deze strap niet mee inbegrepen in de set, hij is afzonderlijk verkrijgbaar als de TMC2955 eveneens een mooie replica van de Safariland strap.  Helaas vergat ik deze in m'n W762 bestel-stress mee te orderen, vandaar dat ik er nu de strap van m'n Serpa holster heb aan bevestigt, eveneens voorzien van een siliconen anti shift liner en elastische zone. (werkt evengoed uiteraard) 

 

Bekijk hier het volledige fotoalbum 

banner2.png

 

Het QLS systeem (Quick Locking Systeem)

Laat toe om de holster snel, en makkelijk afzonderlijk van de gordel te nemen, voor bijvoorbeeld het betreden van voertuigen, of een sanitaire stop, het bestaat uit een “fork” en “receiver plate”  Het QLS wordt aan de holster, en UBL, of leg shroud geschroefd middels het Safariland 3-hole pattern, het holster kan desgewenst ook zonder QLS bevestigt worden aan de UBL, of leg shroud. Het QLS brengt de holster een 15mm naar buiten wat voor-of nadelig kan zijn.

 

Het ALS (Automatic Locking System)

Is een door Safariland gepatenteerd systeem, welke het pistool automatisch lockt wanneer het in het holster geplaatst wordt d.m.v. een nok die in de ejection port van de slide grijpt, om het pistool te trekken dient een lever naar achter gedrukt te worden welke het pistool terug vrijgeeft, deze lever is zodanig geplaatst dat deze a.h.w. instinctief wordt ingedrukt door de duim wanneer men de greep van het pistool vastneemt.

 

Bekijk hier het volledige fotoalbum 

banner3.png

 

Bekijk hier mijn video over het QLS, en ALS systeem

 

Het Gebruik

De originele 6354do holster is ontworpen voor zowel Glock 19, 17, en 22 modellen, met- of zonder Flashlight en MRD, bij de TMC354do replica is het zo dat het holsteren van mijn ArmyR17 niet altijd evengoed wil lukken zonder de weaponlight gemonteerd, wanneer hij effectief aan de riem hangt lukt dit wel veel beter! Naw komt dit ook door het feit dat de TMC geen tension adjustment heeft zoals bij de Safariland, waarbij de spanning op de trigger guard kan aangepast worden.

Mettertijd ga ik hier wel eens een mod. voor uitproberen. Ook moet gezegd worden dat vlot gebruik van het ALS systeem ook wel enige oefening vergt.

 

De Constructie

De TMC354 bestaat uit 2 plastic helften, in tegenstelling tot de originele Safariland welke een soort Kydex wrap is, De bodem is volledig dichtgemaakt om te voorkomen dat er vuil, modder of twijgen in de loopmonding terechtkomen, net als de echte 3654do.

Verder is de TMC afgewerkt met een Nylon wrap, (geen idee of het ook echt anti-IR Cordura is ?) De vraag is hoe lang deze zo blijft zitten bij intensief gebruik , binnenin zit een soort Neopreen liner ter bescherming van de replica, zoals het Suede bij de originele Safariland 6354do

 

Qua Replica waarde

Is de TMC 354 is een mooie, waardige repro van de Safariland 6354 wat mij betref. Op enkele te verwaarlozen details na, check hiervoor zeker mijn gedetailleerde: 

 TMC 354 VS Safariland 6354 Comparison Photo Gallery !

 

Pro's and Con's

+Zeer praktisch (Glock) holster (ALS)                   

+Betaalbaar alternatief voor 6354do                

+QLS inbegrepen                                                       

+ Geschikt voor Gunlight, en RMR                         

+ Getrouwe replica                                                        

 

- Enkel voor Glock

- Toch vrij duur replica item

- Leg strap niet inbegrepen

- Slecht te verkrijgen bij W762, of  duur in Azie

- Geen tension adjustment  

 

En bekijk tot slot ook m'n 354DO holster geïntegreerd in m'n WARBELT project, ter vervanging van m'n 6004 holster.

 

Bekijk hier het volledige fotoalbum 

banner4.png

 

banner5.png

 

IMG_20201113_155327.jpg

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb ook ooit een repro gehad. Moest je last hebben van wat  ratel; mijn oplossing hier was om wat schuim in het het zaklamp compartiment te steken en wat zachte zijde van velcro strips aan de binnenkant te plakken. Zelfde werkwijze als floppy mags shimmen. Worst case kan altijd proberen het plastic wat op te warmen en het te hermodeleren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
 • Maak een nieuwe...