Spring naar bijdragen
Oddball

Review: Beretta M1934 by Western Arms

Aanbevolen berichten

(Dit is een kopie van de door mij geschreven review op een ander forum, maar ik denk dat het leuk is om deze ook hier te delen, zal binnenkort ook mijn review van Western Arms 1911's delen)

Het is veels te lang geleden dat hier een review geplaatst is. Om dit gedeelte van het forum weer wat nieuw leven in te blazen doet het mij een genoegen hier een review te schrijven van een pistool dat je zelden tegen zult komen in Nederland, namelijk:

De Beretta M1934 geproduceerd door Western Arms (Hierna WA)

20161118_151340_zps74hfvowr.jpg

Het pistool heb ik aangeschaft bij de eigen winkel van Western Arms in Shibuya, Tokyo tijdens mijn vakantie aldaar. De prijs was 25000 yen + japanse btw (8 of 10% meen ik).

UNBOXING

Laten we beginnen bij de doos.
Standaard bruine doos met het Western Arms logo erop en wat teksten in het Japans. Waarschijnlijk wat waarschuwingen e.d.
Aan een zijkant vinden we een sticker met een beschrijving van de inhoud en een klein plaatje van het pistool en een ASGK sticker (gezien ASG de licenties beheert)

20161203_141726_zpsiknfq1sa.jpg
20161203_141736_zps2wl9irqg.jpg

Als we de doos openen zien we:
Een mapje met wat papierwerk
Een klein zakje bb's
Het pistool in een plastic zak voorzien van een barrel plug en een waarschuwingslabel aan de trekkerbeugel liggend in een stevige piepschuim vorm.

20161203_142340_zps6jonb25e.jpg

De inhoud van het mapje papierwerk is vrij standaard; formuliertje, waarschuwingen, doelwit en een duidelijke handleiding. Alles is in het Japans en ook in Japanse stijl gemaakt.

20161203_142746_zpskdumzqjl.jpg

 

HET PISTOOL ZELF

Op naar het pistool zelf. Gezien dit artikel al begon met een foto van het pistool ga ik deze niet herhalen en duik ik meteen op de basisgegevens en details.
Als we het pistool vastpakken vallen 2 dingen meteen op:
A. Het is klein, de lengte bedraag ongeveer 15 cm en de hoogte (incl magazijn) is 12 cm
B. Ondanks het kleine formaat voelt het toch behoorlijks zwaar aan. Het gewicht is 590 gram met magazijn en 470 gram zonder magazijn. Het magazijntje weegt dus 120 gram.

20161203_143717_zpsxol4qkb8.jpg

Nu we dit gehad hebben is het een mooi moment om te vertellen dat dit pistool (en alle andere WA modellen) conform de Japanse wetgeving gemaakt is van kunststof. Dit kunststof wordt gemixed met metaalpoeder om het te verzwaren.

De details op dit pistool zijn uitstekend en alle markings zijn correct en mooi aangebracht.
We beginnen bij de slede

20161203_144236_zpskqemgqmx.jpg

Hier lezen we dat het gaat om een M1934 met productiejaar 1936 met daarnaast in romeinse cijfers "XV" oftewel 15. Dit verwijst naar het fascistische jaargetal wiens kalender in die jaren in Italië ook gebruikt werd.
Tevens het kaliber 9mm kort (ook wel bekend als .380 acp)
Tevens is dit een mooi moment om te vertellen dat de weathering op dit pistool door WA zelf gedaan wordt en dus zo hoort.

20161203_144325_zpsggvoxewe.jpg

Op de andere kant van de slede vinden we het serienummer. Het nummer op de slede is indentiek aan die op het frame. Helaas heeft niet elke WA M1934 een uniek serienummer. Ik ga er echter van uit dat, gezien WA vooral populair is onder verzamelaars, dit gedaan is om het nummer historisch correct te houden.
Hier vinden we ook het enige teken wat laat zien dat het hier om een airsoft model gaat en wat helaas wat WA verplicht op al haar modellen moet zetten, het asgk logo.

Dan gaan we nu naar het frame

20161203_144744_zpsigcccx0c.jpg

De safety van dit pistool dient tevens als vangpal voor de slede maar niet op de manier zoals dit voor de meeste pistolen werkt, maar daarover dadelijk meer. Het is een simpel systeem met simpele maar mooie markeringen. S voor safe F voor Fire waarbij bij deze laatse een diepe rode punt is aangebracht om dit te verduidelijken.


Ik vertelde al dat het hier om een M1934 gaat uit het jaar 1936 en dat het ook gaat om een pistool voor de fascisten. Nu gebruikte een aantal diensten destijds het M1934 pistool als dienstwapen. Een mooie kleine markering achterop de slede laat zien dat het hier gaat om de "Regio Esercito" oftewel het normale leger.

20161203_145739_zps9e81bqk3.jpg

Op de (verzwaarde) grips vinden we het klassieke Beretta logo. Teven zijn op deze foto te zien de ring voor een lanyard en de magazinecatch.
20161203_150236_zpslrrvptmt.jpg

 

DE TECHNISCHE KANT

Het pistool is een single action, door de terugslag operend, semi-automatisch pistool. Dit geldt voor zowel het echte model als het airsoft model. Er is echter één ding waar de werking van de airsoftversie verschilt van het echte pistool en dat is de slidecatch.
Bij het airsoft pistool zagen we al is er 1 slidecatch, bij de echte zijn er echter 2. Bij het echte pistool dient het blok in het magazijn waarop men de patronen legt als vangpal, meer als een indicator dat men geen patronen meer heeft is het echter niet gezien bij verwijdering van het magazijn de slede weer naar voren schiet. Dit systeem is echter, gezien alle andere techniek die in het magazijn moet, niet na te maken in de airsoftuitvoering. Jammer maar niet storend.

20161203_151516_zps3qg100f2.jpg

De slidecatch die hier voorzien is wordt dan ook enkel gebruikt als safety en tijden de demontage van het pistool.

Een mooi moment om daar eens naar te gaan kijken.

De demontage gaat als volgt en is gelijk aan het echte model.
- zet het pistool op safe
- verwijder het magazijn
- doe de slede naar achteren waarbij deze gevangen wordt door de safety
- druk de loop bij het uiteinde naar voren en naar beneden waardoor de kamer omhoog komt
- verwijder de loop door de bovenkant van de slede
- hou de slede vast en laat de safety zakken waardoor de slede van het frame af kan glijden
- nu kan men ook de recoilspring, springguide en safety verwijderen.

20161203_152227_zpslz1wkl6x.jpg
20161203_152239_zpsitdp715p.jpg
20161203_152334_zpsvnhq0idg.jpg

De outer barrel is van metaal en de innerbarrel is een 6.03 kwaliteitsbarrel
De hop up is, zoals gebruikelijk bij WA een vaste hop, toch functioneerd deze na inschieten uitstekend.

20161203_152618_zps2nw81rik.jpg

Als we echter van voren kijken zien we dat de innerbarrel schuin naar boven loopt.

20161203_152636_zps8yprt907.jpg

Een blik in de handleiding laat zien dat dit gelukkig zo hoort. Mijn gedachte is dat met een soort lrb effect heeft proberen in te bouwen.

20161203_152646_zpsh6j8obay.jpg

SHOOTING

Nu een klein stukje over het schieten met dit model. Het magazijn is klein en smal en heeft dus eigenlijk qua bb's, 20 stuks, een groter capaciteit als het heeft aan gas. Ik schat dat men gemiddeld zo tussen de 12 a 15 volledige schoten kan doen. Oh en men schiet dit model met 144a gas en niet met green gas, wellicht een zwakke green bij kouder weer. Het is maar een kleine, lichte slede die, hoe je het ook bekijkt, van kunstof is en dus niet al te sterk.
Nu hoor ik jullie denken: "maar TM is ook japans en kunststof en toch kunnen die makkelijk greengas aan?" Ja dat klopt. Maar TM werkt met een ander systeem als WA. WA gebruikt haar eigen MAGNA systeem wat voor een grotere kick zorgt dan TM (Hier zal ik bij een toekomstige WA 1911 review dieper op ingaan).

Dit Magna systeem zorgt er wel voor dat ondanks het zwakke gast het pistooltje fel reageert en gecombineerd met de goede hopup nog best degelijke prestaties neerzet.

De trekkeractie is, zoals ik dat van WA gewend ben geraakt domweg goddelijk soepel te noemen (geldt eigenlijk voor alle bewegende delen).

Ikzelf ben niet in staat een fatsoenlijke video te maken maar ik vondt onderstaand filmpje een leuke weergave


CONCLUSIE

De WA M1934 is een fantastisch mooi pistooltje wat zeer goed en realistisch in elkaar steekt. Op het moment dat je het vastpakt krijg je toch een klein wow gevoel wat versterkt wordt op het moment dat je het gaat bedienen.
Op de vraag of het een skirmbaar pistool is zeg ik zowel ja als nee, qua prestaties is het voor cqb goed genoeg, buiten bij lange na niet. De vraag is echter of je dit wel moet willen? Het is tenslotte gemaakt als verzamelobject en tenzij je in Japan woont zijn reserveonderdelen niet te krijgen.
Rijst de vraag of het ding zijn geld waard is? Ook hier hangt het er weer van af waarom je het dingetje wilt. Voor een skirmer zeg ik resoluut nee, we hebben het toch over een pistool van rond de 250 euro en voor dat geld zijn veel skirmbarere alternatieven te krijgen. Ben je echter een verzamelaar dan zou ik dit bijna een must-have willen noemen. De kwaliteit is enorm en het voldoet aan alles wat een verzamelaarshart sneller doet kloppen. Combineer dit met de ongelooflijk soepele werking en je wordt er simpelweg gelukkig van.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heel erg tof! Een uiteraard erg onderbelicht en zou bijna zeggen ondergewaardeerde tak van de airsoft branche. Dat terwijl er fantastische replica's te vinden zijn. Western Arms is moeilijk te krijgen maar als je inderdaad de mogelijkheid hebt om naar de 'bron' te reizen is dat een mooie kans. Ik kijk uit naar de volgende review en misschien kun je dat stuk m.b.t. jouw Tanaka hier ook eens op plaatsen? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Maak een nieuwe...