Spring naar bijdragen

The Road to Red Sqdrn '08 - '10: an impressionist story


Fl4m3s87
 Share

Aanbevolen berichten

Het zou zo de titel van een boek kunnen zijn :P

 

Anyway, het lijkt me leuk om mijn voortgang van een NSWDG (Naval Special Warfare Development Group a.k.a. DEVGRU a.k.a. Seal Team Six) load-out met jullie te delen. Ik weet dat AAC sowieso dit topic gaat volgen :P

 

Wie?

De DEVGRU is een onderdeel van het Joint Special Operations Command of JSOC en is eigenlijk voortgekomen uit het ontmantelde Seal Team Six. De naam development group komt van de aanstelling voor het testen en ontwikkelen van nieuwe technieken en technologieën. Taken die zij - naast het testen - uitvoeren zijn vooral proactieve antiterreurbestrijding, uitschakelen van of juist terugbrengen van HVTs en het voorkomen van verspreiding van wapens (waaronder ook massavernietigingswapens).

 

Dat ongeveer in een notendopje samengevat en 'by all means necessary', want deze heren hebben veel vrijstellingen. Ze hebben de vrijheid om willekeurige kapsels en gezichtshaar te behouden (wat normaliter streng tegen de regels is), om zo onopvallend in het publiek te kunnen opgaan. Ze dragen voor het merendeel geen uniformen om niet op te vallen, en wanneer zij wel een uniform dragen is het vaak zonder insignes, namen, et cetera. Als ze 'uitgeleend' worden aan andere onderdelen, dragen ze ook de uniformen van dat onderdeel. En dat alles met de nieuwste snufjes en trucjes, want tussen al dat oorlogsgeweld door, moet er ook getest worden :P En dat alles met de grootste geheimhouding, classificaties, OPSEC, enzovoorts.

 

De NSWDG is opgedeeld in negen squadrons die op hun beurt weer bestaan uit drie troops en die weer zijn onderverdeeld in teams of assaulters genaamd.

 • Red Squadron (Assault Teams)
 • Gold Squadron (Assault Teams)
 • Blue Squadron (Assault Teams)
 • Silver Squadron (Assault Teams)
 • Black Squadron (Intelligence, Reconnaissance, & Surveillance Teams)
 • EOD Squadron (Explosive Ordnance Disposal)
 • Gray Squadron (Mobility Teams, Transportation/Divers)
 • Technical Support Squadron (Tactical Cryptologic Support, Tactical Information Operations)
 • Green Squadron (Selection/Training)

De meest bekende missie is natuurlijk Operation Neptune Spear a.k.a. Geronimo a.k.a. The Death of Osama bin Laden in mei 2011.

 

Wat?

Red Squadron, ook wel Red Squadron Indians, is een van de vier assault teams binnen DEVGRU. Naar het schijnt, zijn zij het team dat onder andere Operation Neptune Spear heeft uitgevoerd. Dat maakt research doen naar de juiste load-out een stuk eenvoudiger. Er zijn namelijk boeken, films en biografieën hierover verschenen, waar zo nu en dan eens uitspraken of zelfs foto's worden gepubliceerd van onderdelen van load-out. Want, zoals je zult begrijpen, komt de Amerikaanse overheid niet met een uitgebreid publiek rapport hoe de Amerikaanse elite van de elite met de nieuwste snufjes in de vorm van product X, merk Y en type Z met behulp van de nieuwste tactische en technische inzetmethodes A, B en C aartsvijand nummer 1 heeft uitgeschakeld. Al die beetjes informatie bij elkaar vormen dan vervolgens een stabiele basis om je load-out uit samen te gaan stellen.

 

Maar goed, Operation Neptune Spear was in mei 2011 en ik kies voor een load-out in de periode van 2008 tot 2010. En daar zit behoorlijk wat verschil in! Dus met een goede basis van recente items (zo zie je dat onder andere de oudere Crye Precision Gen2 kleding nog word gedragen in 2016, terwijl Gen3 al uit was en je dus kunt aannemen met wat referentiemateriaal dat in 2008 ook al Gen2's werden gedragen), het nodige research op internet, wat hulp van re-enactors en een flinke community daarachter kom je dan al snel tot de conclusie dat je stevig aan de slag moet.

 

Wat overduidelijke voorbeelden van verschillen tussen 2011 en 2008, uiterlijk 2010.

- Ops-Core FAST versus MICH2001 helmen

- GPNVG-18 versus AN/PVS-15 nachtkijkers

- 6094a versus 6094k plate carriers

...en zo nog meer natuurlijk. Sommige dingen die toen verkrijgbaar waren, zijn nu niet meer te verkrijgen of gigantisch prijzig, alles wat modern is word en mass geproduceerd, maar oudere zaken niet meer. Kortom, best een uitdaging om alle spulletjes zo correct mogelijk bij elkaar te sprokkelen.

 

Maar waarom kies je dan niet de moderne variant? Dat is toch makkelijker? Yup, dat klopt! Maar om er even een toepasselijke quote in te gooien 'The only easy day was yesterday' en het oog wil ook nog wat. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld de MICH2001 een toffere helm en de 6094k een mooiere plate carrier. Dus met dat gegeven ga je aan de slag en op zoek naar een passende era en team en kwam de '08 - '10 Red Squadron als winnaar uit de bus.

 

Waarmee?

Tja, de verzameling van spullen gaat dan starten. Je hebt een duidelijk doel, weet na al je research ongeveer wat je nodig hebt en dan moet je het maar gaan kopen. Nieuwe, tweedehands, real steel, reproductie. Veel keuzes, ieder met zijn eigen pro's en contra's en soms zie je door de bomen het bos niet meer...

 

Niet vergeten dat ik ook nog spul in de kast heb liggen. En op mijn replica's, holster en wat klein spul na is er werkelijk niets bruikbaar voor de kit. Hoewel ik nu ook al AOR1 heb, is het een Gen3 stijl broek en shirt en heb ik een 6094a plate carrier. Die moeten vervangen worden voor een Gen2 stijl en 6094k. Mijn FAST PJ helm stond al langer op het lijstje om vervangen te worden, want ik wilde al een MICH2001. Mijn Sordins moeten Comtac II worden, mijn EOTech XPS wordt een EOTech 551...

 

Does it ever stop? Nee. Want vervangen is deel 1, de rest aanschaffen is deel 2. Een riggers belt, een personal retention lanyard, een MS2000 strobe, detail dingetje hier zoals restraints, detail dingetje daar zoals een lampje. De lijst lijkt wel eindeloos. Maar tegelijkertijd zit daar de lol van dit alles.

 

Kijk, je kunt een willekeurige dump binnenlopen en een setje DPM, bokkentuigje, veldpet en een veldfles kopen om vervolgens met je SciFi blaster te airsoften. Whatever works for you, en dat respecteer ik. De afgelopen tijd heb ik echter gemerkt dat ik meer genoegen haal uit een potje airsoft dat 'klopt'. Niet zozeer dat ik een uber-elite-hardcore MilSimspeler ben, maar ik haal voldoening uit een stukje LARP, bivakkeren, wacht houden, formaties, techniek en tactiek. Om die voldoening nog verder uit te breiden, wil ik ook gaan voor een 'echte' load-out. Dat kan in de breedste zin van het woord: degelijke reproducties in combinatie met real steel producten en zelfs eventueel qua gewicht (denk aan SAPI-plates en helm bijvoorbeeld). Hoever ik daarin ga, heb ik nog niet helder.

 

Het onderzoeken, verzamelen van referentiemateriaal, maken van lijstjes, met een community sparren over de juistheid, het afwegen of je juist voor replica of real steel moet gaan enzovoort; het klinkt supersuf en ik had verwacht dat het een ellenlang proces zou zijn. Maar nu ik eenmaal bezig ben zie ik er de lol van in! Als je mondjesmaat die eindstreep weet te behalen en uiteindelijk je lijstje compleet hebt, is dat toch wel een minuscuul vreugdedansje waard.

 

Wanneer?

Het liefst had ik alles gisteren al klaar. Logisch, want je hebt je zinnen ergens op gezet en dus wil je zo snel mogelijk aan de bak! Maar goed, met het verzamelen van alle informatie, vinden van de juiste mensen die je kunnen helpen, maken van een kit list ben ik inmiddels toch al weer een - give or take - een maandje of 2 a 3 zoet. En dan heb ik nog niets gekocht...

 

Nee, eerst gaat mijn oude load-out de deur uit. Ik kan wel een soort van airsoft hoarder worden en alles maar bewaren, in de hoop dat ik het ooit nog kan gebruiken, maar ik zie meer heil in de spullen die niet passen in de nieuwe kit te verkopen en die fondsen die daar weer mee vrijkomen te investeren in mijn nieuwe kit. En geloof me, daarmee koop ik lang niet alles in een keer. Dus ook de aanschaf van alles zal mondjesmaat verlopen, naar gelang de portemonnee steeds weer wat toe laat. Stip op de horizon: voor de zomer van 2017 alles klaar, zodat deze fancy pants mooiboy komende zomer de airsoftvelden in een nieuwe load-out kan domineren :P

 

Stap 1 is gezet: de keuze van een onderdeel, eenheid, team en era

Stap 2 is ook gezet: research doen en op basis daarvan een kit list maken

Stap 3 is ook al gezet: al mijn huidige gear staat inmiddels te koop

Stap 4 hoop ik snel te kunnen zetten, zodat er wat picture updates zullen volgen op dit topic

 

Wil je wat meer op de hoogte blijven? Check dan ook even mijn Facebookpagina. Ik probeer sinds kort zo nu en dan eens wat te vertellen over airsoft en zeer zeker ook over deze aankomende load-out.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Anyway, het lijkt me leuk om mijn voortgang van een NSWDG (Naval Special Warfare Development Group a.k.a. DEVGRU a.k.a. Seal Team Six) load-out met jullie te delen. Ik weet dat AAC sowieso dit topic gaat volgen :P

idd

 

De DEVGRU is een onderdeel van het Joint Special Operations Command of JSOC en is eigenlijk voortgekomen uit het ontmantelde Seal Team Six. De naam development group komt van de aanstelling voor het testen en ontwikkelen van nieuwe technieken en technologieën. Taken die zij - naast het testen - uitvoeren zijn vooral proactieve antiterreurbestrijding, uitschakelen van of juist terugbrengen van HVTs en het voorkomen van verspreiding van wapens (waaronder ook massavernietigingswapens).

Zou der nog bijvertellen dat ze eerst nog onder Naval Special Warfare Command  vallen, en daarna onder het overkoepelend JSOC.

En bestaan uit een selectie van de beste SEALS , je kan je niet kandidaat stellen, je moet aanbevolen worden door je eigen team !

Te samen met CAG (Delta Force) zijn ze de tier1 units van de VS , bestemd om de moeilijkste missie uit te voeren.

 

Dat ongeveer in een notendopje samengevat en 'by all means necessary', want deze heren hebben veel vrijstellingen. Ze hebben de vrijheid om willekeurige kapsels en gezichtshaar te behouden (wat normaliter streng tegen de regels is), om zo onopvallend in het publiek te kunnen opgaan. Ze dragen voor het merendeel geen uniformen om niet op te vallen, en wanneer zij wel een uniform dragen is het vaak zonder insignes, namen, et cetera. Als ze 'uitgeleend' worden aan andere onderdelen, dragen ze ook de uniformen van dat onderdeel. En dat alles met de nieuwste snufjes en trucjes, want tussen al dat oorlogsgeweld door, moet er ook getest worden :P En dat alles met de grootste geheimhouding, classificaties, OPSEC, enzovoorts.

Bij de tier 1 units heerst er idd een andere mentaliteit, de leden zijn zo ervaren dat elk van hen zijn taken/ verantwoordelijkheden weet/kent zonder dat deze bevolen dienen te worden.

Bijgevolg hebben ze meer vrijheden naar discipline, gear, en uiteraard ook in het kader van de military development, ze zijn zo'n beetje de formule 1 van de US fighting forces wat dat betreft

 

 • De meest bekende missies zijn denk ik wel Operation Red Wings en Red Wings II in juni 2005 (waarbij Marcus Luttrel de enige overlevende was, nadat zijn 4 mans team in een hinderlaag liep en er bij een reddingspoging ook nog eens twee Amerikaanse heli's uit de lucht werden gehaald en daar ook 16 KIA's vielen; Bekend uit het boek en de film Lone Survivor) en natuurlijk Operation Neptune Spear a.k.a. Geronimo a.k.a. The Death of Osama bin Laden in mei 2011.

"Neptune Spear" maakte DEVGRU werelberoemd uiteraard , te lezen in "No Easy Day", en te zien in "Zero Dark Thirty"

"Red Wings"  waren geen DEVGRU maar "gewone Vanilla SEALS" van Seal Team 10

Wat wel nog een succesvolle DEVGRU missie was, is de "Maersk Alabama kaping"  verfilmd als "Captain Philips" met Tom Hanks

 

Al die beetjes informatie bij elkaar vormen dan vervolgens een stabiele basis om je load-out uit samen te gaan stellen.

Kortom, best een uitdaging om alle spulletjes zo correct mogelijk bij elkaar te sprokkelen.

 

Veel keuzes, ieder met zijn eigen pro's en contra's en soms zie je door de bomen het bos niet meer...

Maar tegelijkertijd zit daar de lol van dit alles.

 

Het onderzoeken, verzamelen van referentiemateriaal,  met een community sparren over de juistheid, het klinkt supersuf

Maar nu ik eenmaal bezig ben zie ik er de lol van in! 

Herkenbaar !  Military loadouts zijn dezer dagen een heuse wetenschap  geworden, waar is de tijd van de M16, Alice en M81 Woodland BDU, (of toen het allemaal nog makkelijk volgen was :P

Tegenwoordig heb je talloze plate carriers, BDU's pouches enz.. die bovendien vaak unit, en een (kort) timeframe afhankelijk zijn !

Maar das nu eenmaal de hobby genaamd reenactment .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cool cool, eerst een paar keer vluchtig overheen gekeken, maar nu toch maar eens gelezen. Alle kleding begrijp ik niet en zal dus vooral de plaatjes zijn waarvan mijn kaak op de grond zal liggen. Weet je al wel welke replica je wilt gaan halen? Dat interesseert mij dan weer :P. If any upgrade tips are needed you can find us :D.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De replica's zijn al in bezit, sommige accessoires ook:

VFC/Umarex HK416, 10,5" barrel, AN/PEQ-15, EOTech 551 met eventueel een Gen1 magnifier, Tango Down front grip, eventueel een Magpul MOE stock, Hogue grip, AAC M4-2000 suppressor.

 

Tokyo Marui P226 E2 (wat eigenlijk een MK25 body zou moeten zijn. De E2 is efficiënter dan de P226 en railed zoals de MK25. Doet er dus niet heel erg aan onder en voor mij het beste alternatief.

 

Die MP7 Navy wil ik ook ooit... maar eerst de boel op orde krijgen. Stevig projectje, ook qua kosten... :P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hét verhaal ken ik niet, maar ik weet wel dar de M600b een soort van multifunctionele LED heeft, die met slechts een filter voor de bezel prima als IR iiluminator werkt.

Flip the filter en je hebt snel en zonder ombouwen een IR-illuminator of gewone lamp.

Nou ja "verhaal" is veel gezegd  :P

Maar het zit zo, de M600A was het  eerste model van SureFire Scout serie, uitgerust met een LED lamp, nu heeft LED licht bijna geen IR output, en was bijgevolg ongeschikt voor NVG gebruik, op vraag van US SOF unit's (wellicht Devgru) is de M600B ontwikkeld met terug een gloeilamp, en een bezel waar snel een IR filter op kan gezet worden, voor NVG gebruik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe duur is een normale surefire trouwens, ik bedoel het is een zaklampje je verwacht niet heel duur maar dat zal wel tegenvallen? Ik heb zelf een M300 replica van night evolution, maar die geeft nou niet bijster veel licht, mijn peqbox doet iig meer.

Een echte SureFire Scout kost toch een 200 a 260 €.

De NE M300 is een kleiner model , en natuurlijk niet hetzelfste al de echte, (kost ook maar één vijfde van die prijs) 

Nu moet ik zeggen ik heb die famueze M600B van Element liggen, en die is best wel fel ,vind ik toch,  kwestie van LED type, bovendien is hij voorzien van mooie SureFire markings.

En voor zover ik weet,  heeft alleen Element een replica versie,  tot hiertoe , moet hem trouwens nog 's reviewen  ;)  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tokyo Marui got your back.

Mm... de TM is helaas geen 1:1 replica, maar kleiner, zelfste verhaal met de WELL welke een TM clone is :( 

Moet je wel rekening mee houden als je appart een Wilcox rail wil halen, en ook met de flashlight, foregrip enzo wordt het wel wat krap vind ik.

Ik kwam hier ook pas achter toen ik al vertrokken was met mijn MP7 project 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Absoluut niet. De Gen2 en Gen3 hebben sowieso zichtbaar veel details: De Gen2 heeft stretch oppervlakten in een andere kleur rondom de knee pads en boven het zitvlak bijvoorbeeld. Daarnaast verschillen het soort knee pads ook. De Gen 3 zijn met een 'buigend' deel voorzien, waar de Gen 2 meer uit een deel bestaan.

 

De 6094a en 6094k verschillen ook behoorlijk. Zo heeft de 6094k minder velcro en een soortement van built-in admin pouch waar net een Write in the Rain notepad in past, met velcro sluiting daarover. De 6094a heeft weer meer velcro en ruimte voor een custom admin pouch. Daarnaast heeft de 6094a standaard in de cumberbund ruimte voor een porto/radio, waar de 6094k enkel ruimte heeft voor side plates.

 

Kleine details, maar voor mijn load-out ontzettend belangrijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek!

Je kan meteen iets posten en later registreren. Als je al een account hebt, log dan in om onder je accountnaam te posten.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

 Share

×
×
 • Maak een nieuwe...