Spring naar bijdragen

Solstice

 • Aantal bijdragen

  935
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  95

4 Volgers

Over Solstice

 • Rang
  Dedicated Member
 • Verjaardag 04-09-1990

Profiel informatie

 • Location
  Ede
 • Interests
  Gaming, PC's Bouwen, Survivalrun, Peugeot 2O5 GTi

Airsoft

 • Primaire replica
  MK18/416/SAIGRY
 • Secondaire replica
  FNX-45/G18/SSP1

Contact informatie

 • Skype
  sky·pen (skypete, heeft geskypet) : bellen via internet
 • NABV ID
  Goed idee

Recente profielbezoeken

1942 profielweergaven
 1. Als ik de boel leeg heb zal ik daar eens naar kijken. Welke moet ik dan hebben die vergelijkbaar zijn aan 2.0 en 3.0?
 2. Het maakt naar mijn bescheiden mening wel degelijk wat uit wat je gebruikt qua bb's. Allereerst moet je bepalen met welk gewicht je gaat spelen, daarna kijken naar het merk. Ik speel met 0,30 gram bb's en gebruik eigenlijk altijd Specna Arms Bio. Heb afgelopen keer Xtreme precision geprobeerd en dat was ook top. In het begin schoot ik met 0.28 gram G&G Bio precision bb's maar ben overgestapt op Specna omdat G&G geen 0.30 bb's maakt. Heb met deze 3 merken goede ervaringen. Er zijn meerdere goede merken maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Budgetmerken als Rocket en 101inc zou ik vermijden. Die vliegen overal en nergens heen. Ik zou je de Specna bb's aanraden aangezien de prijs/kwaliteit daar erg goed van is. Weet niet welke replica je hebt maar over het algemeen moet 0.28 geen probleem zijn. Ik stop in mijn Specna en mijn sidearms dezelfde bbs omdat ik geen zin heb om alles uit elkaar te houden maar over het algemeen stoppen mensen daar een wat lager gewicht in. Qua gas heb ik altijd Nuprol 2.0 of 3.0 afhankelijk van de buitentemperatuur. Heb ook Protech gehad in het begin maar heb het idee dat dat veel slapper is dan Nuprol en ik niet zoveel bb's kon schieten als met Nuprol gas.
 3. Welkom Marcel! Zoals bij velen begint het met een potje met een huurkit en is het daarna meteen raak. De verslaving zet in. M.b.t. de replica op je verlanglijst: Die M203 mag er in Nederland wel onder hangen, je mag er echter geen gebruik van maken op Nederlandse velden. Voor je probleem met je Specna ben je hier aan het goede adres. We hebben een topic gewijd aan deze mooie replicas en er is op dit forum kennis genoeg aanwezig. Dus post hier of daar je probleem en dan gaan we eens kijken wat we voor je kunnen doen!
 4. Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Ja ging nagenoeg vlekkeloos. Paar double feeds maar kwam er later achter dat de bucking met iets te strak zat met monteren en daardoor een beetje ovaal was getrokken. Hij zit nu recht dus zaterdag eens kijken of het verbetering geeft. Maar al met al ben ik er erg over te spreken. De bouwkwaliteit is perfect.
 5. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik bedoelde idd de delayer. Vooral ff uit nieuwsgierigheid. Maar denk dat je hem voornamelijk bij misfeeds gaat gebruiken. Anyways, ik heb de mijne nog ff laten zitten omdat mijn bucking niet 100% bleek te zitten. Die goed gezet en schiet nu goed al kan ik hem nog niet op afstand testen. Als dat nog problemen geeft trek ik hem er alsnog wel uit.
 6. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Vanaf wanneer wordt zo'n ding interessant? 13:1? Zal ook weer afhankelijk zijn van welke motor je gebruikt. Ben ik dus een beetje misinformed destijds. Maar ach zo leren we weer eens wat. Maar als het echt weinig zin heeft bij mijn huidige set up dan begin ik toch maar met die chip i.p.v. in mijn nieuwe hop up te boren 😝
 7. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik ga eerst proberen een klein kuiltje te maken bovenin de feed tube en als dat niet genoeg helpt haal ik de delayer eruit. Heb wel goede hoop dat het met dat kuiltje en eind beter moet worden aangezien hij niet altijd double feed. Misfeeds heb ik niet gehad. Het principe is dat de bb's recht naar boven zouden moeten staan totdat de nozzle de bovenste meeneemt en tegen de bucking aan drukt. Als bb's nu de mogelijkheid hebben om af en toe al meteen naar de bucking te gaan zonder hulp van de nozzle (rode bb in het leet paintskills plaatje) zou het kunnen zijn dat er op dat moment door het gebruik van de delayer genoeg tijd is voor een 2e bb om voor de nozzle te komen. Door zo'n kuiltje kun je dat probleem tackelen.
 8. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Oke ik dacht ergens gelezen te hebben dat het in principe geen kwaad kon om er een in te hebben zitten dus heb er toen maar een in gestopt bij de nieuwe gears. Idem bij Matti. Ik zal eens een poging wagen om op te meten hoe ver de nozzle naar buiten komt en hoe ver hij moet gaan om de feedlips te raken. Ik gebruik een G&G green bucking momenteel. Maar hoe kom je er ooit achter of een bucking strakkere feedlips heeft? Heb niet echt zin om een paar van die dingen te kopen om te proberen.
 9. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Hmm zo'n gaatje is idd geen gek idee. Bedoel je "met een delayer zou de timing minder logisch zijn" dat de timing niet zo logisch is als het zou moeten zijn of dat het minder logisch is dat het probleem daar ligt? Kan het op 2 manieren interpreteren 😅 We gebruiken inderdaad beide dezelfde mags. Dat zijn de DDAY PMAGS van Taiwangun. Kan het nog wel ff proberen met Amoeba midcaps die ik heb liggen.
 10. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik had veel eerder moeten beginnen met 11.1 en een Titan. Speelt echt wel erg lekker. De gedachte om de boel te voorzien van 13:1 gears is al aanwezig maar laat ik eerst hier maar even van genieten. De Maxx Model hop up deed het ook goed op een paar double feeds na. Daar moet dus nog even naar gekeken worden. Maar all in all stelt hij heel fijn af en dat er geen bb's meer uit vallen bij herladen is een leuke extra. Bij MattiB was het minder geweldig helaas. Tijdens het fps'en thuis op single shot na het inbouwen van de Titan geen problemen gehad maar op het veld kregen we met zijn H02 last van jams en misfeeds. Hij gebruikt de standaard Specna hop up kamer, ML macaroni+concave en een ZCI barrel. Probleem daarmee was dat de feedlip van de ML bucking te lang is en daardoor dubbel kwam te zitten zodra een bb omhoog werd gedrukt met als gevolg een jam. Voorheen geen last van gehad dus wellicht dat de bucking niet goed zat na het recente vervangen van de inner barrel. Ik had mijn H02 als back-up meegenomen en daar toen de barrel group uit gehaald om uit te wisselen. Die heeft een prowin met een modify flat hop set en dezelfde barrel als die van MattiB. Dat ging iets beter maar full auto was nog niet je-van-het. Echter begon het later weer te jammen en als hij het toevallig wel deed waren er veel misfeeds. We hadden de hop maximaal open gezet zodat dat geen belemmering kon opleveren. De feedlip was bij de modify bucking niet dubbelgevouwen zover ik me kan herinneren. Wat ik niet heb getest is om mijn barrel group uit de MK18 te halen en die te proberen. Ik heb mijn eigen replica na montage van de Titan niet full auto getest met de standaard hop up kamer dus heb daarvan helaas geen vergelijk. Waar zouden jullie de oorzaak van deze problemen zoeken? We hebben allebei 16:1 gears en een tappet plate delayer gemonteerd. Aangezien ik zo nu en dan een double feed had lijkt het alsof ik misschien geen delayer nodig heb voor de tappet plate. Maar het zal een kwestie van testen zijn of dit geen negatief effect heeft op de rest van de schoten die nu wel goed waren. Denk dat 90% gewoon goed ging namelijk. Of is het zo dat er eigenlijk nooit 2 bb's geladen mogen worden ongeacht hoe lang de nozzle naar achter staat? Er zijn dus nog wel wat dingetjes die ik kan doen maar ben benieuwd wat jullie eerste ingeving is m.b.t. onze issues.
 11. Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Zojuist deze hop up kamer besteld. Met zijn €59,90 vrij prijzig maar dan heb je wel een mooi en compleet ding. Zit ook gelijk materiaal bij voor wanneer ik mijn barrel ga R-hoppen dus dat is ook wel handig. Ben benieuwd of het wat is, zondag maar meteen uitproberen.
 12. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Net de H03 van @MattiB omgetoverd naar een H02 en een foto voor je gemaakt. Vind het toch wel leuk om te zien hoeveel moeite ze doen om het zo echt mogelijk te maken. Het is niet ff een simpel systeempje wat ze erin gemaakt hebben. En dat terwijl het gros van de gebruikers het nooit zal zien.
 13. Solstice

  Magzijnen

  Over het algemeen zijn magazijnen altijd wel verkrijgbaar tenzij het heel specifiek is. Er zijn momenteel zoveel shops dat er vaak minimaal 1 is die wat op voorraad heeft. Je kunt altijd hier ff zoeken of je wat kunt vinden: http://www.airsoftsearch.eu/
 14. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Waarschijnlijk te laat voor komende zondag maar ze zijn in ieder geval onderweg!
×
×
 • Maak een nieuwe...