Spring naar bijdragen

Altum Silentium

 • Aantal bijdragen

  663
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  54

1 Volger

Over Altum Silentium

 • Verjaardag 23-10-1980

Profiel informatie

 • Geslacht
  Male
 • Location
  Fryslân boppe!
 • Interests
  Collecting
  GBB
  Walther
  H&K
  Fab Defense

Airsoft

 • Team
  Geen
 • Primaire replica
  Verscheidene
 • Secondaire replica
  Verscheidene

Contact informatie

 • NABV ID
  AQ3uB7H6n4

Recente profielbezoeken

2982 profielweergaven

Altum Silentium's Achievements

 1. Gewoon door blijven vragen! Daar is een forum voor. Ik heb me nooit zo verdiept in bb's verder dan is het erkent/toegestaan? Op dit moment gebruik ik probleemloos Valken. Andere forum leden weten hier vast meer van. Ik gebruik sinds jaar en dag al Abbey Red en Green. Ik houd hierbij eigenlijk weinig rekening met jaargetijden of het materiaal van de replica. Ik gebruik dus ook gewoon Abbey Red in TM replica's. Echt nooit problemen gehad. Heb het ook gebruikt in mijn ASG MP9 en GHK G5. Ik speel vaak met alleen maar een secondary dus vrij intensief en mijn High Capa 4.3 is in prima conditie. Ik moet wel zeggen dat ik een super casual speler ben. Dus ik ondervind door te doen. Is het toegestaan en werkt het zijn mijn enige prioriteiten. Zoals reeds gezegd weten de andere leden zonder twijfel meer m.b.t. de technische aspecten.
 2. Dat denk ik ook. Niet perse een Specna maar 'een' betrouwbaar merk. Ik denk dat het soms heel makkelijk is te vergeten dat airsoft niet per definitie ontzettend duur hoeft te zijn. Een betrouwbare budgetvriendelijke replica (kan ook 2e hands), goede bescherming (het allerbelangrijkst), goede schoenen en je bent er wat mij betreft al. Ik ben zelf begonnen met een vest maar dit heb dit al heel snel weg gedaan. Ik gebruik alleen maar een riem en fast mags. Licht en ook nog goedkoop. Extra mags als ik ze al nodig heb drop ik in de spawn en wissel ik indien nodig na een hit als ik terugloop. Je kunt een hoop plezier hebben met relatief weinig uitgaven.
 3. Unit 13 verkoopt screwsets. Niet voor Cyma maar misschien even contacten?
 4. Dat klopt. Compatibiliteit en drop-in zijn niet hetzelfde. Sommige parts hebben wel aanpassingen nodig dus altijd even zoeken op hetgeen je wilt installeren. Het zou inderdaad kunnen dat er zelfs bepaalde onderdelen helemaal niet passen maar ik heb geen ervaring met het uitwisselen van elk onderdeel. Voor de meest gangbare upgrades zijn genoeg tutorials te vinden.
 5. De TM Glocks staan vrijwel gelijk aan de Hi-Capa's qua populariteit. Net zo'n goede keus denk ik dan. De hele Salient Arms hype heeft ook veel gedaan voor de verkrijgbaarheid van parts e.d. Misschien nuttig voor je aangezien je die WE mogelijk gaat overnemen: De WE's en TM's zijn compatible, in ieder geval de 17/18/26. Die heb ik zelf (gehad). Ik neem aan de overige modellen ook.
 6. Ten eerste van harte met de geboorte van jullie kindje ?Daar krijg je idd genoeg uitgebreide resultaten op terug dus ik zal het concreet proberen te houden. De TM Hi-Capa's zijn een geijkte bijna stereo type keuze. Ik speel zelf met een 4.3. De voordelen van dit model zijn legio te vinden en ik denk dat dit grotendeels terecht is. Ik speel uitsluitend cqb dus gebruik hem ook vaak als primary en het intensieve gebruik is geen probleem. Presteert prima uit de doos of met minimale upgrades. De tweedehands markt is naar mijn bescheiden mening veelal een slagveld maar ik zou het met jouw budget toch proberen. Er zitten nog steeds wel toffe mensen tussen die iemand iets gunnen. De goedkoopste Hi-Capa die ik heb was ruim onder de 100,- van airsoft marktplaats. Alternatief kun je even doorsparen of een WE of KJW kloon (bv KP-07, KP-08) halen. Deze vallen nieuw al binnen je budget. De Hi-Capa's echter vind ik persoonlijk toch het beste.
 7. Goed om te horen. Ik heb een aantal VFC's gehad maar die waren niet top (esthetisch wel overigens), wellicht is deze nog eens een optie.
 8. Ik sluit me aan bij beide bovenstaande reacties. Daarbij zou ik willen vermelden dat als ik binnen de EU zou willen blijven Gunfire niet meteen mijn eerste keus zou zijn. Kijk vooral ook verder. Gunfire is duurder geworden naarmate hun populariteit is gestegen. Zoals hierboven ook al aangegeven is het praktisch en kwalitatief gezien een overweging wat voor optic op een replica te plaatsen. Een replica is ten slotte maar een replica. Het geeft op wat langere afstand een goed idee waar je BB heen vliegt. Op kortere afstand kunnen goede iron sights al uitkomst bieden. Ik speel cqb met een blanco, lege rail. Ik heb dat een keer gezien bij een medespeler en heb dat meteen overgenomen. Werkt voor mij ideaal en goedkoper word het niet.
 9. Altum Silentium

  Tweede hands

  Zelf denk ik dat airsoft in de praktijk niet altijd voldoet aan de verwachting die gecreëerd word door media. Daarnaast moet je het treffen met de mensen met wie je speelt. Mijn bescheiden mening. Je hebt het natuurlijk altijd zelf voor een deel in de hand. Met tweedehands is het altijd hetzelfde: Verkoper wil zoveel mogelijk krijgen terwijl koper zo min mogelijk wil besteden. Goed blijven communiceren, doorvragen (zeker als er gesleuteld is aan de replica wat vaak het geval is) en je inlezen kan zeker leiden tot goede koopjes! Er zijn zeker nog goede deals te vinden. Ik koop zelf vrijwel alleen nog tweedehands. Alleen collectables zou ik nog nieuw overwegen.
 10. Altum Silentium

  (HK) Den Trinity

  Als je de site van Den Trinity Shop opent zal het gedateerde uiterlijk het eerste zijn wat je opvalt. Een site die niet heel plezant oogt zal voor veel mensen al reden zijn om af te haken. Waarom verder kijken, zeker als de shop zich ook nog eens buiten de EU bevind? Voor mij persoonlijk zijn er twee redenen om toch even verder te kijken bij dergelijke shops: Het assortiment en betrouwbaarheid. Aanvankelijk weet je uiteraard in het begin niks wat betreft de betrouwbaarheid dus vaak begin ik met een zeer kleine bestelling van iets wat desalniettemin elders niet te krijgen is. Om snel naar de conclusie te gaan: Ik ben vooralsnog erg tevreden. Mijn bestelling was binnen 4 weken binnen en dit binnen een context waarvan ik wel had gehoord maar die ik nog niet had mogen ervaren: Geen lange procedure met de douane. Hoewel dit waarschijnlijk gewoon een kwestie van geluk is geweest heeft DT zorg gedragen voor een goede, stevige verpakking. De waarde die werd aangeven was aanmerkelijk lager dan het daadwerkelijke bedrag en als inhoud is ' toy parts' opgegeven. Volgens sommigen zijn dit twee factoren die erg belangrijk zijn voor een vlekkeloze procedure en spoedige ontvangst van het product. Als de shop dit al niet uit zichzelf doet dan zou het helpen hier om te verzoeken. Hoewel ik de discussie voor nu verder links laat liggen noem ik het dus toch. Het bestellen via DT werkt net even anders. Je kunt ook zonder account bestellen. Daarnaast krijg je na afronding van de bestelling een offerte waarin de verzendkosten ook beschreven staan. In deze offerte zit een PayPal link bijgesloten. Bij akkoord volg je de link waarna je betaalt en daarmee is je bestelling definitief afgerond. Ik heb geen bevestiging gekregen van verzending. Hierop heb ik gemaild en hierop volgde snel en netjes antwoord. Uiteraard toch jammer dat er geen bevestiging word verzonden in de eerste plaats. In het algemeen echter allemaal erg netjes en ik kom zeker nog eens terug. Dan ook voornamelijk vanwege de andere grote factor: het assortiment. Als je voornamelijk een praktiserend airsofter bent denk ik zelf dat DT weinig interessant voor je is. Wat je zoekt kun je waarschijnlijk ook makkelijk dichtbij vinden. Ik speel graag een kleine skirm maar daarnaast heb ik ook een grote interesse in het verzamelen. Dan zit je bij DT goed. Hun site op zich is al een mooi overzicht van ongewone replica's. Veel hiervan helaas al lang niet meer beschikbaar. Toch hier en daar nog een mooie, zeldzaamheid en dat bovendien voor een redelijke prijs. Een voordeel voor de praktiserend airsofter is dat een dergelijk shop behalve collectables ook een redelijke kans bied die upgrades of parts te vinden die dichtbij net even uitverkocht zijn of voor langere periode out of stock. Afhankelijk van wat je zoekt dus toch een betrouwbare shop die voor iedereen toch even nuttig kan zijn om vanaf te weten.
 11. Veel en veel te laat natuurlijk, sorry. Ja alles op de Army na..
 12. Bij Let's paintball in Leeuwarden trek ik altijd wel eens een rondje een vestje aan om wat foto's te schieten. Een mooie locatie waar ik regelmatig ben te vinden. Deze zijn al weer van een paar skirms terug. Er is geen pangregel bij Let's paintball (Het gebeurt vaak wel uit hoffelijkheid en respect). Om deze reden pakt iedereen minimaal het hoofd goed in. Ik vind het zelf wel garant staan voor aardige kiekjes én men blijft anoniem
 13. Ik houd je in gedachten LJ maar denk dat het vrij definitief is. De PPQ van mij is ook met een extra mag, vergeten te vermelden maar maakt dusver ook weinig meer uit.
×
×
 • Maak een nieuwe...