Spring naar bijdragen

mata

 • Aantal bijdragen

  2030
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  160

1 Volger

Over mata

 • Rang
  Tuning Addict
 • Verjaardag 30-12-1984

Profiel informatie

 • Geslacht
  Male
 • Location
  Drenthe

Contact informatie

 • Facebook
  https://www.facebook.com/mataairsoft

Airsoft

 • Team
  Tuning Addict
 • Primaire replica
  Specna Arms MK18
 • Secondaire replica
  Glock 17

Recente profielbezoeken

1599 profielweergaven
 1. mata

  Tweede hands

  Maar aan de ander kant er is ook genoeg spul voor een goede prijs. Maar vind maar eens uit wat wat is voor je het in handen krijgt . Ik heb behoorlijke mazzels gehad, maar ook een paar tegenvallers. Mijn huidige arsenaal bevat volgens mij niets meer wat ik zelf nieuw aangeschaft heb.
 2. Je hebt een hotshot of hybrid bucking? Eerlijk gezegd heb jij er betere parts in zitten dan jaren geleden voor mij beschikbaar waren en ik ging de 60m wel voor bij. Waar je mogelijk nog wel iets aan winst kunt boeken is kijken in hoeverre jou nozzle optimaal is qua lengte. Jammer genoeg niet makkelijk te checken of te zien, maar de lengte van de nozzle maakt een hoop uit in hoe precies je schiet, net als de afstand. Je wilt namelijk dat de BB ver genoeg naar binnen gedrukt word tot het punt waar deze als het ware stabiel ligt tegen het begin van de ridge/nub. Niet ver genoeg naar binnen betekend dat de BB waarschijnlijk niet altijd hetzelfde ligt, te ver na binnen en je benut het nub oppervlakte niet optimaal waarbij je ook nog eens meer hop moet geven dan anders nodig zou zijn. Is meer neerwaartse druk. Als de seal aan alle kanten nagenoeg perfect is en de consistentie in FPS er is dan zou ik daar op gokken.
 3. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik zou beginnen met overstappen naar een Titan. De Jefftron v2 is wat dat betreft 'ancient technology' en de Titan zal direct op een aantal fronten verbetering laten zien. Zo zal mogelijk de RoF iets omhoog gaan, maar zeker de trigger response (ow en daag daag stomme **** cut-off lever). Met 11.1 zou je hier al een degelijke rof mee moeten hebben, is dat niet snel genoeg, 13:1 en shortstroken of desnoods 16TPA, maar dan ga je weer terug in response (diep van binnen ben ik anti full-auto dus response is king bij mij :)). De RoF instellen op een titan werkt redelijk, als het goed is heeft deze 2 standen. De een geeft een delay tussen elk schot, dus full power voor een schot, dan pauze and so on. De andere setting verlaagt het voltage dus op full auto draait de hele bende minder rap. Het is dus niet meer voltage geven want je max staat wat dat betreft vast (bv 11.1 + 16:1 gears + 22TPA motor), je kunt hoogstens omlaag. De maxx hopups heb ik in mijn eigen builds nog niet 100% gehad en ben telkens door tijdgebrek weer even terug gegaan aan de 'tried & true' Lonex of andere rotarty style hopups (prowin sucks best vaak in specnas, ik heb betere ervaringen met de clones van ZCI/SHS). Dit waren vooral de eerste rode varianten, de laatste gouden zit op dit moment in mijn 416 (geen idee dus wat het doet in een specna) en dat lijkt al een stuk beter. Maar wil je echt 60 euro's uitgeven aan iets wat je voornamelijk een makkelijkere afstelling geeft? De barrel zou ik lekker laten zoals deze is. Ik heb lang geleden eens een stock specna barrel door Rebel laten lappen en deze 1 op 1 tegenover een PDI gezet, geen verschil (merkbaar dan, wat daar voor wel anders was!). Daarnaast zie je in bijna al mijn eigen builds ZCI of andere cheapass gelapte barrels (okok, 1 prommy, maar die heb ik gekregen :(). Verder is de rest van de build bijna hetzelfde als mijn laatste 3 MK18s. Met het enige verschil de hopup en de gears.
 4. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Zelf lijm ik de rhops altijd wel. Of het 100% nodig is geen idee, maar je hoort ook wel eens dat mensen het niet doen. Als je dit doet, doe het met een beetje op de randen. Qua buckings zijn de modify buckings prima en ready to go qua 'flat' zijn. De prommy buckings heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd, maar tot dusver ook alleen maar slechte verhalen over gehoord. Als je de lonex kamer gebruikt dan kun je ook de nub van modify gebruiken, daar hoef je de arm niet voor aan te passen. Voor de nub van begadi wel. Maar let op, mijn ervaringen met HPA zijn op dit moment nog steeds niet geweldig, vooral om het feit dat ik AEGs een stuk nauwkeuriger krijg dan welk HPA systeem ik tot dusver ook nog maar gehad heb (Inferno, F2, Mancraft). Dit heeft tot op dit moment telkens nog te maken met buckings en nozzle lengtes. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik vanaf het begin van dit jaar amper goed heb kunnen techen, dus de HPA systemen hebben nog niet de liefde gehad die mijn AEGs daar voor hebben gekregen.
 5. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Meer hop nodig, minder strakke baan, meer afzwaaiers.
 6. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Max performance krijg je uit het perfect in elkaar knutselen van je onderdelen per replica. Maar ja je kunt een systeem van hopsystems halen, maar een bitch als het niet goed werkt bij jou, ook ivm kosten. Kijk ook eens bij begadi. Die kunnen een barrel met rhop vast ook wel voor je leveren incl hopup (de sets zijn standaard zonder hopup dacht ik). Airsoft-center doet volgens mij ook rhops. (Ik ook, maar ik zit nog wel een tijdje vol met klusjes) Je kunt ook een ML crazy jet pakken icm een hybrid / Hotshot bucking en nub. Redelijk eenvoudig zelf te doen en hier heb je iets meer controle op. En dit lijkt redelijk in de buurt te komen qua performance. Waar je wel last van kunt krijgen is de P* nozzle. Aangezien die iets langer is dan een standaard specna nozzle. Als in dat de BB iets te ver onder het contact oppervlak gedrukt word dan optimaal is.
 7. mata

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Heb je wel de juiste key er bij? In mijn ervaring geeft ie zonder toch wat te weinig hop met een ML bucking. (Maar goed ik schiet met .3 in mijn sidearm ) En wil je echt nog een keer wat meer er uit halen dan kan ik je de Hadron TDC outer barrel aanraden (deze gebruik je weer zonder key en stock hopup is prima).
 8. Aan de AR wrenches die ik heb zit er een met een punt. Die steek je in een van de gaten en draaien maar. De buitenste ring trekt de rail om de binnenste. De binnenste ring zit om het schroefdraad van de receiver. Hoe dan ook ben je behoorlijk wat kracht nodig, dat was met mijn a07 wel het geval. Nu is ie omgedoopt naar een MK18 a la A03.
 9. mata

  Alles over chrono's

  Als het goed is schiet je met .3 minder in joules. Dus in principe zou je goed uit moeten komen als je door de chrono gast met .4. Maar let wel. Zoals ik eerder heb gezegd. Alles is afhankelijk van de hopup afstelling, maar ook weersomstandigheden (warmte, luchtvochtigheid, etc).
 10. mata

  Alles over chrono's

  Ja dat is wel een probleem. Ivm Creep etc. De joules zijn met .4 zelden gelijk als met .3.
 11. mata

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Ik denk daar het vooral in de praktijk eens goed bekeken moet worden wat het doet. Max gewicht heeft sowieso een behoorlijke groep tegen hier in NL. Ik ben vanuit de techniek vooral benieuwd wat je er mee kun bereiken en of het nou wel/niet werkt. Plus ik ben voor innovatie en dit is eens wat anders dan "insert new bucking/nub here".
 12. mata

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Vergeet ook even niet dat hij het hier ook heeft over zwaardere gewichten in BIO. Dus groter om zwaarder te kunnen.
 13. mata

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Present!
 14. mata

  Het grote PolarStar topic

  Google maar eens REVO HPA kit. De oplossing voor dropins. (3d print upper en lower gearbox)
 15. mata

  Kijktips!

  Door blijven kijken, ik vind hem na een paar seizoenen nog steeds de moeite waard. Waar SIX in eerste instantie vergelijkbaar leek ging dat toch steeds meer naar *blegh* drama *blegh* toe. De actie bij Seal Team blijft mooi om te zien, al is het de ene keer wat korter dan de andere keer.
×
×
 • Maak een nieuwe...