Spring naar bijdragen

Cheese

 • Aantal bijdragen

  82
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over Cheese

 • Rang
  Advanced Member

Profiel informatie

 • Geslacht
  Not Telling

Airsoft

 • Primaire replica
  SA-B02
 • Secondaire replica
  TM G17

Recente profielbezoeken

593 profielweergaven
 1. Cheese

  Dit weekend ben ik @

  Zondag naar ACS Compound
 2. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Thanks! Wat een incourante maat, 1,3mm. Moet ik die eerst maar eens gaan bestellen.
 3. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Iemand een idee hoe ik de flash hider eraf krijg? Het is volgens mij geen inbus. Ik wil er namelijk een amplifier opzetten. Madbull Noveske KX3 denk ik.
 4. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Kan de alignement ook iets te maken hebben met een afzwaaier naar rechts?
 5. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik snap dat de lengte niet veel zegt. Maar als je "standaard" M4 nozzle lengte neem, dat is 21,4 mm? En de meeste Specna's gebruiken de 21,0 mm dan is dat een verschil van -0,4 mm. Als ik dan in mijn chart kijk zie ik dat niks eigenlijk in de buurt van de -0,4 mm ten opzichte van de M4 nozzle komt. Maar ik zal het eerst wel even opmeten. De 21,0 mm word gemeten vanaf de voorkant engine tot aan einde nozzel? *Ben "hardop" aan het nadenken
 6. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Dit gaat over de barrel? Ik heb een 290 mm Maple Leaf Precision Barrel 6,03. Ik zal dat eens opmeten met een schuifmaat en hier plaatsen. En ik ga denk dit eens proberen voor de nozzle alignment:
 7. Cheese

  Het grote PolarStar topic

  Ik heb van de Evike website alle specs van de Fusion Engine nozzles bij elkaar geschraapt en in een tabel gezet. https://docs.google.com/spreadsheets/d/10963Z-_1hC08CMyexPNUjY0Qr1xWFZXnp7laQaNewKM/edit?usp=sharing
 8. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik heb er nu een R-Hop van Begadi inzitten. Nu wel standaard een afwijking naar rechts. Dus ik denk dat mijn barrel niet goed recht in mijn Hop up chamber zit? Binnenkort maar even bekijken. Maar nu had je het ook over de nozzle lengte van Polarstar. Ik heb de nozzle lengtes opgezocht op internet. Kon alleen wat bij Evike vinden, dit heb ik allemaal in een tabel gezet en dan kom je uit op het volgende: https://docs.google.com/spreadsheets/d/10963Z-_1hC08CMyexPNUjY0Qr1xWFZXnp7laQaNewKM/edit?usp=sharing Als ik nu een nieuwe nozzle zou kopen voor de Fusion Engine welke zou jij dan aanraden als je kijkt naar de nozzle lengtes?
 9. Cheese

  Magazijnen

  Ik hoor ook veel goede verhalen over de PTS EPM Mid-Cap magazijnen.
 10. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Thanks mata. Ik zat nog even te zoeken, maar ik heb nog een Maple Leaf Precision Barrel 6,03 290mm liggen. Als ik daar deze inzet: https://www.begadi.com/tuning-internals/aeg-rifles/innerbarrel/begadi-r-hop-set-fuer-maple-leaf-6-02mm-aeg-tuninglaeufe-patch-und-2x-tensioner.html met de rode nub installeren. Moet ik dan nog iets doen aan de arm van mijn Lonex hop up chamber? En een andere bucking erbij. Ze adviseren één van deze vier: Modify Baton Ryusoku Flat Hop Bucking / Gummi Set, weich -grau- Modify Baton Ryusoku Flat Hop Bucking / Gummi Set, hart -schwarz- Prometheus Straight HopUp Gummi, extra weich - schwarz Prometheus Straight HopUp Gummi, weich - blau Moet de R-hop dan nog vastgelijmd worden in een Maple Leaf barrel?
 11. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Kosten zat ik ook een beetje mee. En zoek ook nog wat dichterbij. Mogelijk word het toch zelf iets in elkaar knutselen. Ook niet verkeerd. Wat voor problemen kan ik hier onder andere mee krijgen? Ik bedoel meer wat is het resultaat van het probleem? Geen hop? Te veel hop?
 12. Cheese

  Ervaringen met Specna Arms?

  Stel.... ik ben lui en heb geen zin om een hop up, bucking etc. in elkaar te knutselen, maar wil toch een barrel upgrade uitvoeren met een R-hop. Daar heb ik een bedrijf met website voor gevonden die zoiets in elkaar flanst. Nu is het probleem dat ik in mijn replica, SA BA-02, een 290mm inner barrel heb zitten. Maar het bedrijf levert een 300mm of een 285mm barrel. Welke zal ik dan nemen? En heeft één van jullie nog zo'n soort gelijke service in Nederland of in de buurt gevonden? Het gaat om dit pakket: https://hopsystems.com/product/edgi-6-01-r-hop-m4-m16-drop-in-kit-assembly/ Daar naast heb ik mijn SA-B02 omgebouwd met Polarstar Fusion Engine en ik schiet met Valken BIO .30 gram BB's.
 13. Cheese

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  BB’s van Novritsch (6,44 mm) Onlangs heeft het bedrijf Novritsch een upgrade-kit uitgebracht voor zijn populaire sniper rifle. De NABV is de afgelopen week meerdere keren gevraagd of daarmee in Nederland geschoten mag worden. Deze BB’s van Novritsch (6,44 mm) zijn niet toegestaan volgens NABV statuten. Niet alleen vanwege de afmeting en het gewicht, de diameter is groter dan 6mm , maar ook voldoet deze niet aan de ISO-14855 TÜV of gelijkwaardige norm. Het gebruik van de grotere BB’s van Novritsch (6,44 mm) is dan ook niet toegestaan tijdens evenementen die plaatsvinden onder toezicht van de NABV. BRON: https://us8.campaign-archive.com/?u=0ca666b696f964be3b6b84fbd&id=9d34b23b10
 14. Cheese

  Het grote PolarStar topic

  @ze_dWARf bedankt voor reactie. Om het stappenplan compleet te maken, ook voor toekomstige gebruikers. Vul je mags met 0.30bbs (ik speel met .30 en de organisaties meten ook met .30) Verhoog je dp met heel veel Draai de PSI omhoog tot je 1,1/1,2 joule schiet (assault class NABV, met .30 is dat tussen de 282 en 294 FPS) Stel je hop up af Stop je eerste magazijn in je replica en verlaag de dn tot je misfeeds krijg. Verhoog hem dan weer met 2. Test nu al je andere magazijnen. Verlaag je dn dan niet. Bij misfeeds verhogen met 2. Zo is de dn afgesteld op je slechts feedende mag. Chrono en noteer de FPS. Verlaag je dp Chrono en vergelijk de FPS met de opgeschreven FPS van stap 8 Herhaal stap 9 en 10 totdat je FPS begint te dalen Zet je dp dan weer terug op de waarde voordat de FPS begon te dalen Dit is alleen richtlijn om aan te geven waar je zou kunnen beginnen op je Polarstar af te stellen. Het is en blijft een beetje spelen met de instellingen totdat je de juiste settings hebt gevonden.
 15. Cheese

  Het grote PolarStar topic

  Van de week een Polarstar Fusion Engine in mijn replica gezet. Helaas nog niet mee kunnen schieten omdat ik de flessen nog niet gevuld heb met lucht. Maar nu ben ik eigenlijk op zoek naar een stappenplan om de FCU settings goed te krijgen. Ik heb wel het één en ander gevonden. Methode #1: https://www.reddit.com/r/airsoft/comments/2cbc04/what_are_optimal_polarstar_fcu_settings_for/cjduw67/ Methode #2: http://miairsoft.proboards.com/thread/42566 Waar ik dus op uitkom is het volgende stappenplan, ervanuit gaande dat ik assault class speel: Vul je mags met 0.30bbs (ik speel met .30 en de organisaties meten ook met .30) Laat alle FCU settings standaard Draai de PSI omhoog tot je 1,1/1,2 joule schiet Verlaag de dn tot je misfeeds krijg. Verhoog hem dan weer met 2. Dat is je dn setting. Stel je hop up af Verhoog je dp met heel veel Chrono en wijzig PSI tot je 1,1/1,2 joule schiet. Noteer de FPS. Verlaag je dp met 2 Chrono en vergelijk de FPS van stap 7 Herhaal stap 8 en 9 totdat je FPS begint te dalen Zit ik zo goed met het instellen van de FCU settings?
×
×
 • Maak een nieuwe...