Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 18-08-19 in alle secties tonen

 1. 6 punten
  tvb

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Klaar om vanaf de leverancier naar mij verzonden te worden [emoji1303]
 2. 2 punten
  Altum Silentium

  Budget airsofter opkomst

  Dat denk ik ook. Niet perse een Specna maar 'een' betrouwbaar merk. Ik denk dat het soms heel makkelijk is te vergeten dat airsoft niet per definitie ontzettend duur hoeft te zijn. Een betrouwbare budgetvriendelijke replica (kan ook 2e hands), goede bescherming (het allerbelangrijkst), goede schoenen en je bent er wat mij betreft al. Ik ben zelf begonnen met een vest maar dit heb dit al heel snel weg gedaan. Ik gebruik alleen maar een riem en fast mags. Licht en ook nog goedkoop. Extra mags als ik ze al nodig heb drop ik in de spawn en wissel ik indien nodig na een hit als ik terugloop. Je kunt een hoop plezier hebben met relatief weinig uitgaven.
 3. 1 punt
  Solstice

  Welk merk BB raden jullie aan? En gas?

  Het maakt naar mijn bescheiden mening wel degelijk wat uit wat je gebruikt qua bb's. Allereerst moet je bepalen met welk gewicht je gaat spelen, daarna kijken naar het merk. Ik speel met 0,30 gram bb's en gebruik eigenlijk altijd Specna Arms Bio. Heb afgelopen keer Xtreme precision geprobeerd en dat was ook top. In het begin schoot ik met 0.28 gram G&G Bio precision bb's maar ben overgestapt op Specna omdat G&G geen 0.30 bb's maakt. Heb met deze 3 merken goede ervaringen. Er zijn meerdere goede merken maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Budgetmerken als Rocket en 101inc zou ik vermijden. Die vliegen overal en nergens heen. Ik zou je de Specna bb's aanraden aangezien de prijs/kwaliteit daar erg goed van is. Weet niet welke replica je hebt maar over het algemeen moet 0.28 geen probleem zijn. Ik stop in mijn Specna en mijn sidearms dezelfde bbs omdat ik geen zin heb om alles uit elkaar te houden maar over het algemeen stoppen mensen daar een wat lager gewicht in. Qua gas heb ik altijd Nuprol 2.0 of 3.0 afhankelijk van de buitentemperatuur. Heb ook Protech gehad in het begin maar heb het idee dat dat veel slapper is dan Nuprol en ik niet zoveel bb's kon schieten als met Nuprol gas.
 4. 1 punt
  Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  EDGE is prima, aftermarket rail moest ik wat aanpassingen voor doen om perfecte aansluiting te hebben. GB is prima, klein beetje kloten met air seal, drive train upgraden en klaar. Btw zoals mata al zei, hoop van gunfire's onderdelen zijn rebrands met soms een 200% kosten tov andere winkels die de OEM verkopen zoals ak2m4.
 5. 1 punt
  Siem1964

  Even voorstellen

  Hai, ik ben Marcel Simons, 55 jaar en woonachtig in Zuid-Limburg. Airsoft had al een hele tijd mijn interesse, omdat het aansluit bij het spel dat ik als kind het liefst speelde: soldaatje. Eind vorig jaar voor het eerst met een aantal vrienden gaan airsoften met huurkits, en meteen verkocht. Via Airsoftmarkt een leuke set van AEG (Specna Arms M4, weet helaas niet het exacte type) en side arm (CZ 75 P07) op de kop kunnen tikken. Inmiddels nog een Glock S17 (CO2) en Sig Sauer P226 (AEP) toegevoegd aan mijn arsenaal met de Specna Arms SA-G01(M4A1 + M203) boven aan op mijn verlanglijstje. Ik ga helaas niet zo vaak naar skirms als ik zou willen, maar ja, ik geniet van elke skirm die ik wel kan gaan. Ik heb momenteel een probleempje met mijn M4, dus als iemand zich geroepen voelt....ik kan eventueel een filmpje toevoegen van mijn probleem (heeft te maken met de release van de bolt die de hop up afschermt). Ik ben tot nu toe met het team Leafs & Lions ctief gewest in Landgraaf, en een paar keer bij Unit 13 in Sittard. Nou tot zo ver mijn voorstelrondje. Wellicht zien we ons en indien je me wilt helpen bij mijn probleem: graag. Groetjes Marcel
 6. 1 punt
  Altum Silentium

  Welk merk BB raden jullie aan? En gas?

  Gewoon door blijven vragen! Daar is een forum voor. Ik heb me nooit zo verdiept in bb's verder dan is het erkent/toegestaan? Op dit moment gebruik ik probleemloos Valken. Andere forum leden weten hier vast meer van. Ik gebruik sinds jaar en dag al Abbey Red en Green. Ik houd hierbij eigenlijk weinig rekening met jaargetijden of het materiaal van de replica. Ik gebruik dus ook gewoon Abbey Red in TM replica's. Echt nooit problemen gehad. Heb het ook gebruikt in mijn ASG MP9 en GHK G5. Ik speel vaak met alleen maar een secondary dus vrij intensief en mijn High Capa 4.3 is in prima conditie. Ik moet wel zeggen dat ik een super casual speler ben. Dus ik ondervind door te doen. Is het toegestaan en werkt het zijn mijn enige prioriteiten. Zoals reeds gezegd weten de andere leden zonder twijfel meer m.b.t. de technische aspecten.
 7. 1 punt
  mata

  1 of 2 punt sling

  Een sling is best persoonlijk. Zelf heb ik mijn slingpoints zo dat de een aan de slingplate zit en de tweede redelijke aan het begin van de rail met een sling mount. De replica hangt dan stabiel tegen het lichaam in rust, maar ik kan hem beter omhoog brengen wanneer het nodig is zonder met de sling te knoeien. Helemaal naar voren is vaak wat meer geouwehoer in mijn ervaring en zit dan minder in de weg.
 8. 1 punt
  Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Ja ging nagenoeg vlekkeloos. Paar double feeds maar kwam er later achter dat de bucking met iets te strak zat met monteren en daardoor een beetje ovaal was getrokken. Hij zit nu recht dus zaterdag eens kijken of het verbetering geeft. Maar al met al ben ik er erg over te spreken. De bouwkwaliteit is perfect.
 9. 1 punt
  Tommeke19

  Budget airsofter opkomst

  Bedankt allen voor de reacties, hij is er alvast een pak wijzer uit geworden. Hij is nu aan het kijken voor een specna of g&g. Bedankt
 10. 1 punt
  HugLife

  Budget airsofter opkomst

  G&G combat machines/cm16 zitten zo rond de €150 en is nog steeds een populaire starter keuze. Cyma ak47 modellen vallen bij veel ook goed in de smaak als je een betaalbaar ak model zoekt. Let bij Cyma wel goed op de beschrijving want ze hebben ook 0,5 joule varianten. En dan wat ik eerder zei specna arms, voor de rest kan ik niet zo veel bedenken wat niet meer dan €150 zal kosten. Zo lang de bril de juiste ANSI rating heeft dan is dat prima ja, en absoluut niet een mesh bril gebruiken bb's kunnen op het mesh fragmenteren en dan vliegen de restanten alsnog in je ogen dus gebruik geen mesh brillen.
 11. 1 punt
  HugLife

  Budget airsofter opkomst

  Persoonlijk zou ik dan zeggen spaar een beetje extra en kijk dan naar een specna arms als je dan toch bij gunfire wilt bestellen. Voor zover ik weet kan je al een toffe specna arms bestellen voor zon €140-150,- Ik denk dat je daar een stuk meer aan zal hebben dan een JG.
 12. 1 punt
  killaz

  Magazijnen

  Gek genoeg zijn die metalen CYMA magazijnen die ik ooit voor 7 euro per stuk bij de polen heb gekocht de magazijnen die tot nu toe in elke replica van mij het perfect deden. 😁🤣 G&G/KJW mags zijn soms wat lastiger.
 13. 1 punt
  mata

  Snelle vragen topic

  Zodra ik weer een cyma onder handen neemt zal ik sowieso even kijken wat de maten en soorten zijn. Lijkt me niet zo spannend.
 14. 1 punt
  Altum Silentium

  Snelle vragen topic

  Unit 13 verkoopt screwsets. Niet voor Cyma maar misschien even contacten?
 15. 1 punt
  Tommeke19

  Welke side arm raden jullie aan?

  Kijk eens aan direct een heleboel meer te weten gekomen! Bedankt voor de info. Nu weet ik toekomst gericht dat ik de WE kan upgraden met tm parts, dat is altijd mooi meegenomen.
 16. 1 punt
  Altum Silentium

  Welke side arm raden jullie aan?

  De TM Glocks staan vrijwel gelijk aan de Hi-Capa's qua populariteit. Net zo'n goede keus denk ik dan. De hele Salient Arms hype heeft ook veel gedaan voor de verkrijgbaarheid van parts e.d. Misschien nuttig voor je aangezien je die WE mogelijk gaat overnemen: De WE's en TM's zijn compatible, in ieder geval de 17/18/26. Die heb ik zelf (gehad). Ik neem aan de overige modellen ook.
 17. 1 punt
  tvb

  Welke side arm raden jullie aan?

  Jep Glock is prima dan! Genoeg onderdelen voor te vinden.
 18. 1 punt
  Altum Silentium

  Welke side arm raden jullie aan?

  Ten eerste van harte met de geboorte van jullie kindje 🙂Daar krijg je idd genoeg uitgebreide resultaten op terug dus ik zal het concreet proberen te houden. De TM Hi-Capa's zijn een geijkte bijna stereo type keuze. Ik speel zelf met een 4.3. De voordelen van dit model zijn legio te vinden en ik denk dat dit grotendeels terecht is. Ik speel uitsluitend cqb dus gebruik hem ook vaak als primary en het intensieve gebruik is geen probleem. Presteert prima uit de doos of met minimale upgrades. De tweedehands markt is naar mijn bescheiden mening veelal een slagveld maar ik zou het met jouw budget toch proberen. Er zitten nog steeds wel toffe mensen tussen die iemand iets gunnen. De goedkoopste Hi-Capa die ik heb was ruim onder de 100,- van airsoft marktplaats. Alternatief kun je even doorsparen of een WE of KJW kloon (bv KP-07, KP-08) halen. Deze vallen nieuw al binnen je budget. De Hi-Capa's echter vind ik persoonlijk toch het beste.
 19. 1 punt
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik had veel eerder moeten beginnen met 11.1 en een Titan. Speelt echt wel erg lekker. De gedachte om de boel te voorzien van 13:1 gears is al aanwezig maar laat ik eerst hier maar even van genieten. De Maxx Model hop up deed het ook goed op een paar double feeds na. Daar moet dus nog even naar gekeken worden. Maar all in all stelt hij heel fijn af en dat er geen bb's meer uit vallen bij herladen is een leuke extra. Bij MattiB was het minder geweldig helaas. Tijdens het fps'en thuis op single shot na het inbouwen van de Titan geen problemen gehad maar op het veld kregen we met zijn H02 last van jams en misfeeds. Hij gebruikt de standaard Specna hop up kamer, ML macaroni+concave en een ZCI barrel. Probleem daarmee was dat de feedlip van de ML bucking te lang is en daardoor dubbel kwam te zitten zodra een bb omhoog werd gedrukt met als gevolg een jam. Voorheen geen last van gehad dus wellicht dat de bucking niet goed zat na het recente vervangen van de inner barrel. Ik had mijn H02 als back-up meegenomen en daar toen de barrel group uit gehaald om uit te wisselen. Die heeft een prowin met een modify flat hop set en dezelfde barrel als die van MattiB. Dat ging iets beter maar full auto was nog niet je-van-het. Echter begon het later weer te jammen en als hij het toevallig wel deed waren er veel misfeeds. We hadden de hop maximaal open gezet zodat dat geen belemmering kon opleveren. De feedlip was bij de modify bucking niet dubbelgevouwen zover ik me kan herinneren. Wat ik niet heb getest is om mijn barrel group uit de MK18 te halen en die te proberen. Ik heb mijn eigen replica na montage van de Titan niet full auto getest met de standaard hop up kamer dus heb daarvan helaas geen vergelijk. Waar zouden jullie de oorzaak van deze problemen zoeken? We hebben allebei 16:1 gears en een tappet plate delayer gemonteerd. Aangezien ik zo nu en dan een double feed had lijkt het alsof ik misschien geen delayer nodig heb voor de tappet plate. Maar het zal een kwestie van testen zijn of dit geen negatief effect heeft op de rest van de schoten die nu wel goed waren. Denk dat 90% gewoon goed ging namelijk. Of is het zo dat er eigenlijk nooit 2 bb's geladen mogen worden ongeacht hoe lang de nozzle naar achter staat? Er zijn dus nog wel wat dingetjes die ik kan doen maar ben benieuwd wat jullie eerste ingeving is m.b.t. onze issues.
 20. 1 punt
  dwarf_ts13

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Bij mij is ook wat barrel stuff aangekomen
 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alle informatie en nieuws?
  Inschrijven
×
×
 • Maak een nieuwe...