Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 17-06-19 in alle secties tonen

 1. 4 punten
  Solstice

  [NL] Balls and Arrows

  * Blaast stof af * Zondag met @MattiB, @Gelre en nog 2 vrienden weer eens bij Balls and Arrows geweest. Ik kom hier met enige regelmaat en het is altijd wel leuk spelen. Dit keer sloten @tvb en @Shifter ook aan dus het was een grote gezellige bende. De dag begon met wat regen maar na de briefing was het alweer droog en brak even later de zon door. Het veld is inmiddels iets van 3 keer zo groot als de eerste post laat zien. Ik heb helaas geen kaartje bewaard met de lay out. Het veld is in deze tijd van het jaar behoorlijk dichtbegroeid her en der maar desondanks wel goed begaanbaar gehouden en gesnoeid. Ze hebben nu ook last van eikenprocessierups maar waar nodig zijn er kleine stukjes bos afgezet en alle bomen rood/wit omlint waar ze zitten of zaten. Ik heb nog geen jeuk dus denk dat ze ze keurig bestreden hebben en verder doen ze er alles aan zodat je er geen last van krijgt. Pluspunten! Tegenwoordig is er ook een shop met replica's, gear en allerlei randzaken aanwezig. Handig voor als je iets vergeten bent. Prijzen weet ik niet veel van maar die zullen wel net iets boven webshop prijzen liggen denk ik. Kwam er zondag achter dat ze er nu Specna Arms Bio bb's in de shop. Weet je in ieder geval zeker dat je wat fatsoenlijks koopt 👍 Verder qua skirmen was het ook goed geregeld. We hadden een grote tent met een grote kaart van het terrein waarop je missies kan plannen met de CO. Dat vond ik wel een leuke toevoeging op eerdere skirms. Doordat er losse missiekaarten (Kaarten met daarop random opdrachten) zijn en parallel daaraan tijdsmissies (om een bepaalde tijd een bepaald punt op het veld in handen hebben) is er altijd wel wat te doen. Uiteindelijk hangt het succes van die missies af van het enthousiasme van de spelers en hoorde zo links en rechts dat het daaraan wat ontbrak in ons rode team. We stonden rond de middag behoorlijk achter maar hebben het terug weten te dringen tot een punt of 5 verschil in ons nadeel aan het einde van de dag. Al met al kijken we weer terug op een zeer geslaagde dag! Actiefoto's: MattiB: Gelre: Henk: Shifter: Nomden: tvb: Mijzelf:
 2. 3 punten
  Shifter

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Ook nieuw speelgoed gekocht Ik was op zoek naar een wat echtere ervaring tijdens de skirms. Met diverse AEG EBB geschoten tot €500-600, maar dat was het toch allemaal niet niet. Uit eindelijk uitgekomen bij een Umarex (VFC) HK416A5 Tot nu toe 1 skirm mee gespeeld, maar damn dit is vet! Het was even wennen aan spelen met real caps (30bb's) maar het is prima te doen tegen mensen met een AEG full auto met drum mags. Plaatje (let niet op de accu in de case, had mijn AEG case net aangepast naar de GBBR)
 3. 2 punten
  dwarf_ts13

  Youtube knowledge bombs.

  Het leek mij interessant om een compilatie van informatieve kanalen te maken voor het groter goed om spelers een betere referentie te geven en hopelijk wat misinformatie tegen te gaan. Toevoegingen zijn altijd welkom. Ik vergeet er waarschijnlijk enkele maar dit zijn de eerste die in mij opkwamen. Amped airsoft, interessante playlists zijn: -tech how to -ask amped (heel veel info over zowel gear als werking) -honest guy reviews https://www.youtube.com/user/AmpedAirsoft/playlists Wolverine airsoft, What the series en installatie video's https://www.youtube.com/channel/UCM1bvkj8jnXGmoFu8Blxsxw/playlists Knuckles gsm, alles over hi-capa's en een beetje glocks https://www.youtube.com/user/KnucklesGSM Brainexploder, Diy teching en review playlist zijn interessant https://www.youtube.com/user/markraykhenberg/playlists Theairsofttech, airsoft teching, https://www.youtube.com/channel/UCuJymuFAPiRYMaqq_VMjnFg Overhop airsoft, tech tips en reviews https://www.youtube.com/channel/UCgGnMrPTaIO9EaMF83S52YA/playlists Kingodm of airsoft, teching/ recoil shock teching https://www.youtube.com/channel/UCcCUYdQBW6lx4iMrtSu_3BQ/videos Airsoftjunkiez, reviews/teching installs https://www.youtube.com/user/TVairosftjunkiez/videos
 4. 2 punten
  tvb

  Jouw (actie)foto op Instagram?

  Hallo Elite! We hebben sinds kort naast ons Twitter account ook een Instagram account! @airsoftelitenl Met al bijna 100 volgers binnen een week best cool [emoji41] Het lijkt ons dan ook een gaaf idee als we jouw Airsoft gerelateerde (actie)foto’s mogen delen! Airsoft Elite is namelijk voor en door jullie. Dus, heb je foto’s van een recente skirm of misschien van je nieuwe replica post deze dan hier! Knallen wij ze op Insta. Heb je trouwens zelf ook een account? Laat het ons dan weten zodat we je kunnen taggen in de foto’s [emoji1303] tvb
 5. 2 punten
  Unisol

  Colt C7/C8NLD builds

  Voor diegene die van de Colt Canada C7/C8NLD houden en die gebruikt worden bij de Nederlandse krijgsmacht.... Bij deze enkele exemplaren in airsoft. 3D gemaakte receiver rail, front rail en hand guards. Voor zover mogelijk de rest origineel of ook in 3D. Voor vragen ivm de parts en of mogelijkheden, stuur gerust een berichtje Enjoy. Greets Roy Aka Smitty
 6. 2 punten
  Rebelattack

  Colt C7/C8NLD builds

  @aac, nieuwe uitdaging IUR receiver maken
 7. 2 punten
  Solstice

  Snelle vragen topic

  Van wat ik weet is het met CO2 krachtiger. Logisch opzich want niet elke pistol kan een CO2 patroon aan zonder van binnen stuk te gaan. Sommige green gas pistols kunnen ook geen of minder-goed Nuprol 3.0 verdragen op een warme zomerdag. Je zou dus kunnen zeggen dat CO2 pistols sterker zijn gebouwd maar ik las laatst ook ergens dat vaak de algehele kwaliteit van CO2 pistols lager is dan bij GG pistols. Waar die uitspraak op gebaseerd is weet ik echter niet. Even opgezocht: Ik ga liever voor green gas dan co2. Buiten alles al benoemt is er vaak nog een ander probleem: co2 schiet vaak net te hard en veel co2 pistolen zijn van minder kwaliteit. Beide factoren vallen eigenlijk samen. Vaak zijn co2 pistolen goedkoper en directe aanpassingen van 4.5 mm. Daardoor willen ze vaak 400 fps schieten als je niet oplet. Als je een co2 pistool koopt, let dus op dat die qua fps echt onder de 360 zit. Dit probleem heb je bijna niet met green gas, niet in ongemodificeerde replica in ieder geval.
 8. 1 punt
  mata

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Heb je wel de juiste key er bij? In mijn ervaring geeft ie zonder toch wat te weinig hop met een ML bucking. (Maar goed ik schiet met .3 in mijn sidearm ) En wil je echt nog een keer wat meer er uit halen dan kan ik je de Hadron TDC outer barrel aanraden (deze gebruik je weer zonder key en stock hopup is prima).
 9. 1 punt
  Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Was het niet perse van plan maar soms moet je eens wat proberen. Morgen deze nieuwe barrel en bucking erin zetten, eens kijken wat dat doet. De complete set incl. hop up kamer vond ik net wat te duur als probeersel aangezien ik mijn pistol niet vaak genoeg gebruik daarvoor. Maar kan altijd nog een keer.
 10. 1 punt
  mata

  Alles over chrono's

  Als het goed is schiet je met .3 minder in joules. Dus in principe zou je goed uit moeten komen als je door de chrono gast met .4. Maar let wel. Zoals ik eerder heb gezegd. Alles is afhankelijk van de hopup afstelling, maar ook weersomstandigheden (warmte, luchtvochtigheid, etc).
 11. 1 punt
  Rebelattack

  Alles over chrono's

  Om het nog even wat concreter te maken had eerst een x3200 waarmee ik op de meeste velden gelijke resultaten haalde op mijn geupgrade mk18 en heb deze ook vergeleken met de nieuwe ac6000 welke ik heb gekocht vanwege de betere sensoren en helderdere scherm. De resultaten tussen deze 2 waren ook aardig gelijk op diezelfde replica en daarna heb ik ook pas mijn x3200 weg gedaan.
 12. 1 punt
  Rebelattack

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  En dan opeens is de site down :P. Het feit dat het op het moment toch niks toevoegt gezien ze toch te zwaar zijn en ik geen sniper speler ben boeit het me te weinig. Helemaal gezien ik geen set van novritsch ga kopen, naast al een replica met upgrades en dan nog mogelijk weer extra speciale upgrades omdat de stock parts niet het beste zijn. Voor de rest zijn de meeste punten moeilijk te bewijzen die er worden genoemd zonder alle factoren mee te nemen in de formule, maar waar ik wel iets in zie, het is optimaal voor hogere energie waardes (er wordt 2-4 joule genoemd), we zitten daar in NL op het randje .3 joule boven, wat gaat dat werkelijk nou in performance toevoegen. Een zwaardere bb is minder vatbaar voor wind, maar een grotere bb weer meer, natuurlijk is een verhouding, maar toch. Al met al ik zie het wel.
 13. 1 punt
  Rebelattack

  Alles over chrono's

  Heb er ook een van ali werkt prima.
 14. 1 punt
  tvb

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Nee klopt, ik heb hem ook die feedback gegeven. Hieronder een eerste echte sample die ik vandaag heb ontvangen. Er zijn nog steeds een aantal punten niet juist zijn waaronder het te dunne lettertype en de kleur. Volgens mij gaat hij dit nog aanpassen.
 15. 1 punt
  Victor

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  @tvb Als ik naar een inverted picture kijk, klopt de url (airsoftelite.nl) dan wel? Links onder de skull lijkt het niet helemaal jofel???
 16. 1 punt
  dwarf_ts13

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Ik denk dat hoewel een zwaardere bb meer moment behoudt, dit verschil teniet gedaan wordt door het grotere oppervlak waarover de kracht verdeeld wordt. Op de kracht zit slechts een verschil voor de verdeling spreken we over een andere factor. Een mooi voorbeeld bij echte kogels is de kleine snelle 5.7 gemaakt om te penetreren door pantser. Een grotere bb zal het moeilijker gaan hebben om de huid te breken, laat staan als hier nog een laag kleding over zit. Wat hij vertelt gaat logisch wel op.
 17. 1 punt
  Solstice

  Wat is de functie van de scope turret schroef

  #win 😄
 18. 1 punt
  Solstice

  Invader Gear ervaring

  Ik moest het ook even opzoeken:
 19. 1 punt
  dwarf_ts13

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Blaast lucht achter je bril/goggles in. De hele voormiddag nog geen fog gezien vandaag. En dat op de laagste stand. Ik ben content
 20. 1 punt
  Solstice

  Jouw (actie)foto op Instagram?

  Zal ik dan maar het spits afbijten? 😉 @vinnievdv
 21. 1 punt
  Victor

  Voorstel topic voor nieuwe leden FIRST POST HERE !!!

  crap, ben ik niet helemaal duidelijk geweest. Ik gaf een lijstje van outdoor locaties die volgens mij redelijk in de buurt liggen. Ben zelf tot op heden alleen naar B&A en Dark Forest geweest. Geen idee dus hoe het zit met verf/paintball resten op Assendelft.
 22. 1 punt
  Victor

  Voorstel topic voor nieuwe leden FIRST POST HERE !!!

  Zou zweren dat ik me hier al voorgesteld had.. Maar beter laat dan .... callsign victor, woon in zuid-holland en skirm al weer een jaartje of 3 - voornamelijk bij Balls and Arrows. Main is een ICS PAR-MK3, met een TM HK-45 als side-arm. Voorheen ATACS-FG als camo, maar sinds kort overgestapt naar ATACS-IX.... eventueel ATACS-FGX, maar dat ziet er wel errug groen uit.
 23. 1 punt
  tvb

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Iedereen heeft betaald (binnen 24 uur, kudo's voor jullie!) 😎De bestelling is geplaatst. Het is nu wachten op een sample voordat alles gefabriceerd wordt. Ik hou jullie hier op de hoogte.
 24. 1 punt
  tvb

  Iemand ervaring met de SSG24?

  Hij is binnen! Eerste indruk: 😱wow! Voelt zeer robuust en geen kraak te horen!
 25. 1 punt
  mata

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Present!
 26. 1 punt
  Mnsr. Canibale

  Airsoft Elite Patch is er weer!

  Graag 1 maal voor mij! Worden rekening gegevens doorgestuurd?
 27. 1 punt
  Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Afgelopen week hebben @MattiB en ik allebei een nieuwe WE G18C gekocht. Ik had al een 2e hands maar die heeft nu plaats gemaakt voor deze 😊
 28. 1 punt
  mata

  Het grote PolarStar topic

  Tnx. Ik ben er zelf nog wat mee aan het stoeien, heb net een F2 voor een ander ingebouwd en na het fixen van de alignement en wat vlot tunen schiet dat ding al geweldig in een VFC body. Beter dan wat ik in dezelfde tijd voor elkaar krijg met bv een Inferno. Er ligt nog een F2 klaar voor mezelf welke in een VFC 416 gaat komen met een REVO kit, dus ben benieuwd wat dat gaat doen. Nu nog tijd vinden om het daadwerkelijk te bouwen.
 29. 1 punt
  Solstice

  [NBB] Verschil TM Mk23 en STTI St23?

  Ik ben bang dat als ik hier blijf lezen dat ik straks ook weer een MK23 in de kast heb liggen...😅
 30. 1 punt
  Flash

  [TKA] Systema PTW Complete set (fully tuned)

  Fixed ! kan de post zelf niet bewerken zie ik. Pricedrop meteen naar 1300!
 31. 1 punt
  Unisol

  Colt C7/C8NLD builds

  Gasselte is idd niet meer Hooghalen wil ik zeker gaan proberen als deze klaar is en alle papierwerk rond is. Ze zijn nog steeds druk bezig daar om alles rond te krijgen. Hoop dat het Copperhead Airsoft gaat lukken. Tevens willen wij na de vakantie periode een get together gaan plannen met iedereen die een C7/C8NLD reeds gebouwd heeft of nog wil bouwen. Dit gewoon omdat het ons leuk lijkt en om ideeën uit te wisselen. Sommige hebben er 1 en sommige meerderen zo als deze gek waarbij de teller nu op 3 staat maar daar blijft het ben ik bang niet bij Mvg Roy aka Smitty
 32. 1 punt
  Solstice

  Iemand ervaring met de SSG24?

  Mijn SSP1 werd vorig jaar op zondag 2 september verstuurd en had hem vrijdag 7 september in huis. Dus midden volgende week zul je de SSG wel binnen hebben denk ik
 33. 1 punt
  tvb

  Iemand ervaring met de SSG24?

  Zojuist bericht gekregen dat de SSG24 onderweg is naar mij!
 34. 1 punt
  Rebelattack

  [NBB] Verschil TM Mk23 en STTI St23?

  Dat vooral ook al zijn dat weer lekker NL prijzen, gezien hij 140 pond is in Engeland, laten we dus ruim nemen 180 euro zeggen met shipping. STTI is natuurlijk namaak dus je hebt kans op een melon, maar relatief gezien kan er niet veel fout gaan doordat het een NBB is, daarbij wil je die krengen toch wel upgraden. Silencer van STTI verlengt de inner barrel ipv stiller te maken, maar de andere silencer kun je dus wel weer los kopen. Meeste pakken ook STTI mags door de iets hogere FPS output vanwege wss valves. Al met al kun je van de STTI voor 150 euro klaar zijn met 3 mags en wat upgrades.
 35. 1 punt
  AAC

  Colt C7/C8NLD builds

  Zie ze nu ook ja idd upper receiver en rail aan elkaar. Maar die originele is eigenlijk een gietstuk, met hier en daar wat freeswerk aan uiteraard, zoals de picatinny, montagegaten, geleidingen etc... De ronde vormen van de upper zijn verder eigenlijk het gietwerk, dus zelfs met een CNC freesmachine best een heftig werkstukje Niet onmogelijk uiteraard maar ben wel benieuwd wie dat voor €1000 gaat maken
 36. 1 punt
  Unisol

  Colt C7/C8NLD builds

  @AAC die rails is een erg mooi project van je. Mijn rail is uit 1 deel en wat ik ook reeds aan kaartte, officieel bestaat uit uit 1 stuk met de upper receiver body op het voordeel na want dat is van kunststof. Mvg Roy
 37. 1 punt
  dwarf_ts13

  Het grote PolarStar topic

  Jep is goed zo. Ik zou echter reeds beginnnen met je DP heel hoog alvorens PSI af te stellen. Reden hiervoor is dat als de standaard dp te laag is je fps omhoog kan gaan. Hierdoor kan je weer over de limiet zitten en dien je PSI weer te verlagen. Door het opnieuw aanpassen van PSI klopt DN dan niet meer want deze is onderhevig aan de algemene PSI in het systeem. Sidenote over DN: je stelts je DN in naar je slechtst feedende mag. Moest je van bucking of hop up veranderen kan het zijn dat je DN moet bijstellen. Sidenote over DP en algemeen: de FCU stelt zeer precies (milliseconden) af, dit is zo fijn dat het systeem in feite zelfs onderhevig wordt aan barometrische druk ( het weer algemeen) Dus wat een dag goed werkt zou de ene dag minder kunnen presteren. Dit is echter al zeer theoretisch gaande in het systeem. Fysieke factoren van de engine zelf zijn ook instelbaar (poppet, poppet shims, nozzle). Buikgevoel en spelen ermee werkt soms beter. En bovenal, een slechte uitlijning zal leiden tot slechte resultaten.
 38. 1 punt
  Cheese

  Het grote PolarStar topic

  Van de week een Polarstar Fusion Engine in mijn replica gezet. Helaas nog niet mee kunnen schieten omdat ik de flessen nog niet gevuld heb met lucht. Maar nu ben ik eigenlijk op zoek naar een stappenplan om de FCU settings goed te krijgen. Ik heb wel het één en ander gevonden. Methode #1: https://www.reddit.com/r/airsoft/comments/2cbc04/what_are_optimal_polarstar_fcu_settings_for/cjduw67/ Methode #2: http://miairsoft.proboards.com/thread/42566 Waar ik dus op uitkom is het volgende stappenplan, ervanuit gaande dat ik assault class speel: Vul je mags met 0.30bbs (ik speel met .30 en de organisaties meten ook met .30) Laat alle FCU settings standaard Draai de PSI omhoog tot je 1,1/1,2 joule schiet Verlaag de dn tot je misfeeds krijg. Verhoog hem dan weer met 2. Dat is je dn setting. Stel je hop up af Verhoog je dp met heel veel Chrono en wijzig PSI tot je 1,1/1,2 joule schiet. Noteer de FPS. Verlaag je dp met 2 Chrono en vergelijk de FPS van stap 7 Herhaal stap 8 en 9 totdat je FPS begint te dalen Zit ik zo goed met het instellen van de FCU settings?
 39. 1 punt
  dwarf_ts13

  [NL] AREA 077

  Mogelijks ga ik er deze zaterdag naartoe met wat volk van team snorro. Ik laat iets weten hoe het ging.
 40. 1 punt
  Unisol

  Colt C7/C8NLD builds

  @AAC Nope. De receiver is gewoon een bestaande body van een M4. Alles is wel milspec/real steel. In mijn geval een aantal keer een Tippmann recoil M4 HPA en 1x een WE GBBR M4 Ris die ik omgebouwd heb. Alle bodies zijn volledig metall. De receiver rail, de hand guards en de front rail zijn kunststof. Officieel zou de receiver rail een geheel moeten zijn met de body maar om dat voor elkaar te krijgen, heb ik een 5 as frees bank nodig en dat gaat flink in de papieren lopen. Als ik genoeg fondsen bij elkaar heb laat ik wel een aantal receiver rails in alu frezen. Dit om ze nog meer op de real deal te laten lijken. Mvg Roy aka Smitty
 41. 1 punt
  Unisol

  Colt C7/C8NLD builds

  De verschillende kleuren tan zijn zoals het origineel net als bij zijn real steel broertje. Dus Buttstock, hand guards en front rail zijn de originele kleuren. Hand guards zijn Ral 1019(of toch heel dicht daarbij) en de front rail is tropen tarn Dit geld ook voor de Surefire flash light en zijn houder bij de C8NLD Ook deze zijn de originele kleur. Mvg Roy Aka Smitty
 42. 1 punt
  E-poch

  Tippmann HPA

  Hoi, hangt er vanaf welke Tippmann je wilt gaan aanschaffen. Tegenwoordig heb je 2 versies, allebei zijn ze out of the box niet 100% en hebben ze wat werk nodig. Ik heb geen ervaring met de "nieuwe"Tippmann Omega, maar wel met de originele versie. Wanneer het aankomt op Tippmann moet je wel bereid zijn om veel tijd te stoppen in doe het zelf oplossingen. Zorg eerst dat je goed onderzoek doet en goed voorbereid bent voor je er aan begint, want goedkoop was het voor mij in elk geval niet. Maar als je dan eenmaal het een en ander aan werk er in gestopt hebt, dan is het een geweldig ding om mee te spelen. Voor mij in elk geval wel. Mocht je een Facebook account hebben, ga dan naar de Tippmann groep "Tippmann Arms Airsoft owners group (hpatalk.com)" je zal een verzoek moeten indienen om te worden toegevoegd aan de groep. Het is namelijk een besloten groep, dus leg je situatie uit, let wel op, het is een engels sprekende groep. In deze groep worden beide Tippmann's besproken. Een simpele zoekopdracht binnen de groep geeft al heel veel resultaten. Gr. Epoch
 43. 1 punt
  Huurpaard

  Barrels, BB's en natuurkunde

  Wat @tvb zegt dus.
 44. 1 punt
  AAC

  CQBR block2 project DANIEL DEFENSE RIS2

  Hallo Forumleden, Vandaag begonnen aan een nieuwe outerbarrel, volledig gedraaid, wat nog rest is het freeswerk. de originele plastic&metaal outer barrel Dan de nieuwe, stalen onderdelen van de nieuwe outer barrel De originele, en nieuwe set nogmaals maar nu met flits de flashhiders en het lengteverschil en de receiver kant, de delta ring, en DD barrel nut
 45. 0 punten
  Longshot

  VSR/JG Bar onderdelen

  Ik heb een "VSR/JG Bar" waarvan de piston stuk is....eruit geschoten toen ie open stond 😖 Dacht dan kan ik em misschien ook wel meteen up graden. Dus mocht je nog spul hebben liggen dan is het zpnde dat er stof op valt en kan je hier posten... Let me know 😁
 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alle informatie en nieuws?
  Inschrijven
×
×
 • Maak een nieuwe...