Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Rebelattack

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Omdat dit gericht is op de vorige generatie bbs, simpele aanpassing naar 6.0 en je hele 6.44 is ook 6mm valt ook weg. Daarbij is dat wel het flauwste dat je kan verzinnen om met bijna een halve mm extra weg te komen. Voor de rest blijf je nog gewicht en bio afbreekbaar houden, oftewel we zullen ze niet snel (nooit) in nl zien.
 3. Vandaag
 4. Gisteren
 5. tvb

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Staat er in de NABV statuten hard dat de afmetingen 5,95mm moet zijn? Of staat er dat het 6mm moet zijn? [edit] Ik heb het even nagezocht. 6mm dus. Daaronder kan je dus 6.4mm verstaan als 5.95mm.
 6. Rebelattack

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Hoezo houdt geen stand? 6.44mm is toch aanzienlijk wat anders dan 5.98mm en dan is er gewoon altijd de simpele oplossing dat ze 6mm definiëren als een range van 5.95-6. Voor de rest gaat novritsch nooit en de nimmer het voor elkaar krijgen dat hij de fabrikant van zijn bbs voor één land laat certificeren door het TUV op deze ISO standaard gezien hij dat ook niet doet voor zijn andere bbs en een elementen analyse is niet gelijk aan een afbraakrapport. Als laatste heb je dan nog het gewicht en al zal deze mogelijk via de ledenraad nog wel omhoog gaan, maar .58 wordt het nooit oftewel 3 punten waarop dit product filiaal afgekeurd wordt voor NL. TBH had het ook niet anders verwacht en de eerste testen van gebruikers zijn ook niet heel denderend.
 7. tvb

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Ik had niets anders verwacht. Alhoewel het verbod op afmeting van 6mm natuurlijk geen stand houdt imo. Beide BBs worden als 6mm aangemerkt.
 8. Cheese

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  BB’s van Novritsch (6,44 mm) Onlangs heeft het bedrijf Novritsch een upgrade-kit uitgebracht voor zijn populaire sniper rifle. De NABV is de afgelopen week meerdere keren gevraagd of daarmee in Nederland geschoten mag worden. Deze BB’s van Novritsch (6,44 mm) zijn niet toegestaan volgens NABV statuten. Niet alleen vanwege de afmeting en het gewicht, de diameter is groter dan 6mm , maar ook voldoet deze niet aan de ISO-14855 TÜV of gelijkwaardige norm. Het gebruik van de grotere BB’s van Novritsch (6,44 mm) is dan ook niet toegestaan tijdens evenementen die plaatsvinden onder toezicht van de NABV. BRON: https://us8.campaign-archive.com/?u=0ca666b696f964be3b6b84fbd&id=9d34b23b10
 9. Solstice

  [NL] Balls and Arrows

  * Blaast stof af * Zondag met @MattiB, @Gelre en nog 2 vrienden weer eens bij Balls and Arrows geweest. Ik kom hier met enige regelmaat en het is altijd wel leuk spelen. Dit keer sloten @tvb en @Shifter ook aan dus het was een grote gezellige bende. De dag begon met wat regen maar na de briefing was het alweer droog en brak even later de zon door. Het veld is inmiddels iets van 3 keer zo groot als de eerste post laat zien. Ik heb helaas geen kaartje bewaard met de lay out. Het veld is in deze tijd van het jaar behoorlijk dichtbegroeid her en der maar desondanks wel goed begaanbaar gehouden en gesnoeid. Ze hebben nu ook last van eikenprocessierups maar waar nodig zijn er kleine stukjes bos afgezet en alle bomen rood/wit omlint waar ze zitten of zaten. Ik heb nog geen jeuk dus denk dat ze ze keurig bestreden hebben en verder doen ze er alles aan zodat je er geen last van krijgt. Pluspunten! Tegenwoordig is er ook een shop met replica's, gear en allerlei randzaken aanwezig. Handig voor als je iets vergeten bent. Prijzen weet ik niet veel van maar die zullen wel net iets boven webshop prijzen liggen denk ik. Kwam er zondag achter dat ze er nu Specna Arms Bio bb's in de shop. Weet je in ieder geval zeker dat je wat fatsoenlijks koopt 👍 Verder qua skirmen was het ook goed geregeld. We hadden een grote tent met een grote kaart van het terrein waarop je missies kan plannen met de CO. Dat vond ik wel een leuke toevoeging op eerdere skirms. Doordat er losse missiekaarten (Kaarten met daarop random opdrachten) zijn en parallel daaraan tijdsmissies (om een bepaalde tijd een bepaald punt op het veld in handen hebben) is er altijd wel wat te doen. Uiteindelijk hangt het succes van die missies af van het enthousiasme van de spelers en hoorde zo links en rechts dat het daaraan wat ontbrak in ons rode team. We stonden rond de middag behoorlijk achter maar hebben het terug weten te dringen tot een punt of 5 verschil in ons nadeel aan het einde van de dag. Al met al kijken we weer terug op een zeer geslaagde dag! Actiefoto's: MattiB: Gelre: Henk: Shifter: Nomden: tvb: Mijzelf:
 10. Afgelopen week
 11. tvb

  Invader Gear ervaring

  Is de Invader Gear ook de enige https://www.qtac.nl/tactical-gear/wapentassen-wapenkoffers/rugzakken-backpacks/?limit=25&filter[camo_1304170078]=atp_tropic
 12. dwarf_ts13

  Invader Gear ervaring

  En bij qtac? Daar geven ze wel een kleine wachttijd aan
 13. tvb

  Invader Gear ervaring

  Gechecked, het lijkt er niet op..
 14. Longshot

  VSR/JG Bar onderdelen

  Ik heb een "VSR/JG Bar" waarvan de piston stuk is....eruit geschoten toen ie open stond 😖 Dacht dan kan ik em misschien ook wel meteen up graden. Dus mocht je nog spul hebben liggen dan is het zpnde dat er stof op valt en kan je hier posten... Let me know 😁
 15. dwarf_ts13

  Invader Gear ervaring

  Heeft weapon 762 geen haley of minimap knock off in mc tropic?
 16. Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Ik schiet er ook .3 mee. Heb nooit zo'n zin om allerlei verschillende zakken bb's te halen en uit elkaar te houden. Nu is alles .3 en dat maakt het wel makkelijker. Heb hem vandaag even getest en hij heeft er geen moeite mee, hij slingert ze een mooi eind verder weg dan dat ik kan dus ik ben tevreden. Die outerbarrel is nog wel een keer leuk ja. Prima betaalbaar ook.
 17. AAC

  Invader Gear ervaring

  die is nu wel maximaal opgevuld he, om te tonen hoe groot hij is, met met die riemen opzij, kun je compartimenten waar minder, of niks in zit platter houden
 18. tvb

  Invader Gear ervaring

  Ik ben op zoek naar een MultiCam Tropic Backpack. Invader Gear heeft een Mod 1 Day Backpack https://www.invadergear.com/en/Mod-1-Day-Backpack-Gen-II-ATP-Tropic-26850en1049/ maar ik vind hem zo groot ogen. Heb je al die ruimte echt nodig?
 19. tvb

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Mijn nieuwe chrono [emoji41]
 20. dwarf_ts13

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Weer wat bijgeleerd vandaag. Wist niet dat hadron er een maakte voor de glock. handig wel om hop te kunnen bijstellen zonder dat de slide eraf moet. Ik had al een aip hop klaarliggen benieuwd wat het resultaat gaat zijn.
 21. Kan iemand mij aanbeveling doen qua shortdot als alternatief voor een vortex strike eagle 1-6x24? Ik vind het dradenkruis wat te druk voor airsoft maar het betere glas eye relief zijn wel een pro. Ik heb vroeger een visionking gehad en van deze vond ik het dradenkruis eigenlijk ook al wat te dik voor airsoft.
 22. mata

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Heb je wel de juiste key er bij? In mijn ervaring geeft ie zonder toch wat te weinig hop met een ML bucking. (Maar goed ik schiet met .3 in mijn sidearm ) En wil je echt nog een keer wat meer er uit halen dan kan ik je de Hadron TDC outer barrel aanraden (deze gebruik je weer zonder key en stock hopup is prima).
 23. Onder voorbehoud verkocht.
 24. Solstice

  Show je nieuwe Airsoft stuff!

  Was het niet perse van plan maar soms moet je eens wat proberen. Morgen deze nieuwe barrel en bucking erin zetten, eens kijken wat dat doet. De complete set incl. hop up kamer vond ik net wat te duur als probeersel aangezien ik mijn pistol niet vaak genoeg gebruik daarvoor. Maar kan altijd nog een keer.
 25. Rebelattack

  Regelgeving omtrent 6mm BBs?

  Super shitty test.
 26. Longshot

  Upper voor mn Tippy

  Tippmann word em helaas niet gezien mijn jaar garantie al voorbij is...ga effe op de app groep kijken.. Thnx
 27. Bats

  Upper voor mn Tippy

  Je kan ook proberen Tippmann te benaderen, Meestal helpen ze je snel en goed.
 28. Solstice

  Upper voor mn Tippy

  Heb zelf niets maar je zou het in deze Whatsapp groep speciaal voor Tippmann kunnen vragen: https://chat.whatsapp.com/2P8PzxC0zAn3xJVnh7PJX4
 1. Meer activiteit laden
 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alle informatie en nieuws?
  Inschrijven
×
×
 • Maak een nieuwe...