Jump to content

Recommended Posts

Noot vooraf: Ik kon op dit forum geen passende post of sectie vinden, zonder andermans topic te kapen of te necroposten. Hoewel het deels off-topic is, is het echter ook wel weer airsoft gerelateerd, dus leek me dit het beste subforum. Excuses op voorhand en mods voel je vrij om te verwijderen of verplaatsen indien noodzakelijk.

 

Naar aanleiding van een topic over MilSim in Nederland op Airsoft.nl, ben ik zo vrij geweest om kleinschalig iets op poten te zetten. Voor de gehele aanleiding verwijs ik je echter wel naar DIT TOPIC OP EERDER GENOEMD FORUM. De inhoud van mijn post aldaar met daarbij de intentie plaats ik echter eveneens hier voor de geïnteresseerden onder ons.

=============================================================

In mijn 'ongeduld' ben ik recentelijk een soort van initiatief gestart op Facebook om (nieuwe) spelers kennis met elkaar te leren maken en kennis te delen. Diverse fora en social media bieden genoeg informatie, maar toch mis ik net dat beetje extra. Dat beetje extra hoop ik juist met de Nederlandse community te bereiken, en daar hebben we elkaar voor nodig.

Vooropgesteld, het is geen organisatie - het is dus vooral niet de bedoeling om evenementen te gaan organiseren - maar meer een soort van toegankelijk platform waar men lid van kan worden, de nodige kennis kan delen, zowel via discussie, Q&A als het delen van informatie/documenten, en juist om elkaar ook te leren kennen. Samengevat: binden en boeien van spelers en teams. Denk aan het stellen van vragen over ideale gear, het delen van After Action Reviews van events, welke teamindeling met rollen optimaal is en juist waarom.

Onderscheidend, in mijn mening, is dat het niet is gericht op het organiseren (waardoor het geen 'winstgevend' oogmerk heeft, maar meer als een soort van onafhankelijk intermediair platform, waarin je eigenlijk zelf of als team leading bent) en dat het ook niet de opzet heeft op lukraak allerlei evenementen hierop aan te kondigen. Spelers en teams voeden de informatie, sec wanneer zij aangeven open te staan voor nieuwe spelers of teams op een bepaald event.

Het is vooralsnog een groep waarop men enkel op invite of door acceptatie van een beheerder kan worden toegevoegd en ook alleen goedgekeurde berichten kan plaatsen. Voor alle andere zaken zijn al genoeg andere Facebookgroepen ;)

Yay or nay? Klik hier voor de Facebookgroep word lid en oordeel zelf, of draag bij aan verbetering ervan.

Beschrijving van de Facebookgroep

 

Dutch MilSim Player Platform (DMPP), is een platform voor en door spelers en teams die actief zijn of willen worden binnen MilSim.

Dit platform dient om zowel teams als spelers elkaar te laten leren kennen en elkaar te vinden en bovenal om kennis met elkaar te delen, via deze Facebookgroep.

DMPP richt zich vooral niet op de organisatie van events, maar enkel tot het binden en boeien van spelers en teams.

Het delen van informatie en elkaar weten te vinden is de kern van deze Facebookgroep. Laten we dat echter wel met fatsoen doen door elkaars mening te accepteren en daar waar nodig feitelijk te onderbouwen.

Racisme, discriminatie op welke gronde dan ook of aanzetten tot haat wordt niet geaccepteerd!


N.b. ik ben zelf nog zoekende naar een en ander op gebied van MilSim en heb dus zeer zeker niet alle wijsheid in pacht. Juist met de input van anderen hoop ik dat we (zijnde de MilSim-spelers en geïnteresseerden) dichter bij elkaar kunnen brengen, om zo ook MilSim wat meer op de kaart te zetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iedereen die zich tot dusverre heeft aangemeld, ontzettend bedankt! In een kleine 24 uur zijn we gestegen van 13 leden naar 70 leden en is er al wat content gepost over wat zaken.

 

Het enthousiasme doet me goed, evenals de leuke berichten die ik heb mogen ontvangen! Laten we MilSimmend Nederland eens goed op de kaart zetten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×