Jump to content

mata

Members
 • Content Count

  2,001
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  156

Everything posted by mata

 1. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ja dat is nou eenmaal zo. Deze vallen binnen de rail en de rail is gewoon slimmer dan de standaard ris.
 2. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Cinerama, er zijn behoorlijk wat rebrands van onder andere SHS. ATM is van wat ik gezien heb voornamelijk SHS en ZCI. De motoren zijn jammer genoeg wel iets minder, maar nog steeds een prima upgrade. (Met Pete bedoelen we ak2m4.co.uk, hij verkoopt veel SHS spul onder het merk RA) Welke gearbox shell bedoel je? Die met microswitch? Zijn die niet te lang bij de buffertube om in een SA receiver te passen?
 3. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Rebelattack, owja dat is waar ook. Heb iig een set in mijn MK18 zitten, maar met de 'normale' cylinder head als ik me niet vergis. Schiet als een tiet :). Fps variatie van 1,5 in ieder geval, screenshot van de chrono heb ik je toetertijd wel gestuurd. Maar ik zoek altijd naar beter. Nou is dat met compressie al redelijk snel goed hoor. Prijs/kwaliteit is iig erg goed bij airsoft-parts, plus in complete set te krijgen. Ook ik heb een basis goed werkende set hoor die niet veel anders zal zijn dan de jouwe gok ik. RA/SHS rode cylinder head, MP5k nozzle, 4/5 cylinder, rode pistonhead (of pom bij wat meer speed) fmr piston and so on :). Jammer genoeg heeft Pete hele wisselende voorraden. Wat betreft barrels en buckings, hier ben ik altijd wel mee aan het knoeien, per setup werkt de een beter dan de ander. Op het moment heb ik niet echt een setje wat je als winner kunt beschouwen, op rhop+g&g green (of Lonex) na dan. Zodra mijn MTW weer terug is en in de nieuwe woning weer helemaal up&running Ben ga ik daar weer verder mee stoeien (TNT TR-hop heeft trouwens potentie).
 4. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Saai hoor telkens dezelfde onderdelen ;). Ik ben iig fan van de airsoft-parts.ch onderdelen. Sexy spul. Naast de shitkoad aan HPA zooi die ik het laatste jaar heb vergaard.
 5. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Let er hoe dan ook op met upgraden dat je een nozzle hebt van 21mm. Dat is niet standaard M4 bij nagenoeg alle merken. Daarnaast ben je een M100 veer nodig. En in veel gevallen zul je die nagelang de upgrades iets moeten inkorten om onder de 1.2J te blijven (al zijn guarder veren in mijn ervaring iets zwakker dan andere, dus dat zou op zich een veiligere keus zijn). Daarnaast heb je ook nog de deal tussen bucking en nozzle, wat met een AEG wat moeilijker te checken is. Deze bucking lips moeten niet te wijd zijn en ook niet te strak, net als dat de nozzle er niet te ver in moet, maar ook niet net er tegen aan. Dat is jammer genoeg iets wat je gaandeweg leert :p.
 6. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Shifter, met een volle cylinder zul je eerder FPS verliezen en zeker dik overvolume hebben (meer weerstand aan het begin van het moment dat de piston los gaat). Even ter vergelijking, ik heb een ported cylinder en 13:1 gears shortstroked met 2 tanden. De hele piston travel is dus al minder. .30 wil er prima mee, maar .28 is net een stukje efficiënter. Een volle cylinder met een 290mm barrel is behoorlijk overkill. Helemaal nu ons limiet op .30 ligt. (Dit is welliswaar met een perfecte airseal en een geknipte M110 als ik me niet vergis, dit in verband met de shortstroke wat fps kost. - SA-03 met dus ook een 290mm barrel)
 7. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik heb voor de looks ook een XPS. Maar 9 van de 10x speel ik met een T1. Minder last van ghosting dus ben er iets efficiënter mee. @Solstice geen flashlight nog aan de rail?
 8. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Bij mij verschilt het echt per zending. Maar specifiek mijn rail stond een paar weken nog op China en poef daar was ie zo ineens.
 9. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Heb nog even geduld. Ik heb ook zulke gaten in de tracking. Niets raars aan.
 10. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ja, schroefdraad zit al in deze lampen. Met de rail van de receiver plaatsen en dan rail er weer op.
 11. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Een surefire flashlight kun je trouwens aan de rail zelf mounten met een paar korte M4 schroefjes en ringetjes. Zoals dit:
 12. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Dat zijn speciale segmenten voor een SMR. Het is net geen MLok, de spacing is anders.
 13. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Yup, dezelfde. Maar dit is dus op een VFC body. Rebel zal wel ff laten weten hoe die past op SA. Ok had er een klein issue mee, maar werd netjes opgelost door de verkoper en daarom zit er tijdelijk een andere schroef in. Zit bij mij met wat tape.om de nut super strak en vast. Het voelt erg degelijk en goed gemaakt in ieder geval, let wel de je even wat lockt gebruikt op de schroefbusjes en QD sling point, die zitten er gewoon in gedraaid.
 14. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Solstice, de SMR rail maar dan even met een tijdelijke schroef -> https://www.instagram.com/p/Bu0rVk7HOZP/
 15. mata

  Problemen met upgraded L96

  Ja, gewoon je ML barrel gebruiken. Die is hoogstwaarschijnlijk kwalitatief beter en geeft dus iets betere schoten. Haal daarbij een andere veer richting de 2.3J. Daarna de barrelgroep fine tunen, uitproberen en kijken wat het best werkt. Vergeet niet dat veel snipers momenteel nog harder schieten he, dus ook iets meer afstand.
 16. mata

  Problemen met upgraded L96

  Dat je een hogere fps krijg bij een langere barrel is normaal. Maar waar ik na vroeg is consistentie. Is de fps bij elk schot bijna hetzelfde? Afstand en precisie is airseal en barrelgroep. Zeker weten dat je de bucking en nub goed geplaatst zijn? Hoe stel je de hop af? Niet door de scope toch? De seal met barrelgroep aan de cylinder had je getest nu? Lucht verlaat de barrel pas als je hem los laat?
 17. mata

  Problemen met upgraded L96

  De cylinder is niets mis mee, zolang de piston maar sealt is die prima. Heb je de seal al getest met hopup/barrel? Is de fps ook inconsistent? Want dat zou ook kunnen wijzen op een niet optimale seal tussen de piston en cylinder. Als je dat vermoed kun je ook kijken wat de o-ring van de originele piston doet om de AA piston. Ik durf namelijk niet te zeggen of de AA cylinder iets afwijkt van de stock cylinder. Dat gebeurt nog wel eens namelijk. 1 ander dingetje waar je rekening mee moet houden is dat ML buckings over het algemeen ietwat ingeschoten moet worden. Dus deze wordt accurater, maar je zult hoe dan ook een verbeterde range moeten zien.
 18. mata

  Problemen met upgraded L96

  In principe is het zo dat hoe zwaarder de BB hoe langer deze zijn energie vast houd en dus verder gaat. Echter moet de hopup dit dus kunnen hoppen en moet er voldoende cylinder inhoud zijn om de BB de gehele loop door te kunnen drukken. Welke lengte barrel gebruik je? ~500? Als ik het me namelijk goed herinner van mijn oude L96 had ik een iets kortere barrel om hem wat efficiënter te krijgen met een zware BB.
 19. mata

  Problemen met upgraded L96

  Heb je al dingen gecheckt met betrekking tot airseal? (Cocken, vinger op de cylinderhead, schieten, blijft de lucht er in? Zelfde met hopup barrel gemonteerd maar dan vinger op de barrel) Heb je de hopup al afgesteld? (met goed afgestelde hopup zul je een hogere fps/joule gaan zien) 498 fps met .2 = 2.3J 445.4 fps met .25 = 2.3J 406.6 fps met .30 = 2.3J 371.2 fps met .36 = 2.3J 352.1 fps met .40 = 2.3J
 20. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Rebelattack laat mij er ff buiten, heb het al druk zat ;). Maar netjes hoor @Solstice!
 21. mata

  [HPA] Ervaringen Wolverine Inferno

  Nou de lasers waren ok, niet super vergeleken met de AEGs die ik bouw. Heb toch echt het idee dat mijn nozzle 0.1mm te kort is bij de MTW. De 416 met Inferno deed het beter, maar heeft nog een klein beetje werk nodig. Heb trouwens toch de REVO kit besteld. Hopelijk scheelt mij dat een hoop werk en is het het waard.
 22. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Yes, de DDAYs. Zal zsm even de nieuwe bestellen als ik ze kan vinden voor een goede prijs (EPMs :()
 23. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Die zijn volgens mij hetzelfde. Maar ik heb er straks ook 5 of 6 over. Moet toch naar andere magazijnen ivm de MTW.
 24. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Een gehad om te testen. Werkte wel, maar na 1 skirm viel de binnenkant er uit. Slap plastic.
 25. mata

  [HPA] Ervaringen Wolverine Inferno

  Als het werkt heb ik er zeker belang bij. Al lijk ik eindelijk een laser schietende setup te hebben in een VFC 416 met Inferno. Nu nog zorgen dat de MTW bruikbaar wordt...
×