Jump to content

Gryphon

Administrators
 • Content count

  1,356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  146

Everything posted by Gryphon

 1. Kijktips!

  Films en series voor inspiratie ende vermaeck! Restrepo (film, 2010) Oorlogsfotograaf Tim Hetherington bracht een jaar lang het leven van een Amerikaanse eenheid in de zwaarbevochten Korendalvallei in beeld. Twee jaar geleden kwam Hetherington zelf om het leven in Lybië op 40-jarige leeftijd. http://www.youtube.com/watch?v=-DjqR6OucBc Armadillo (film, Deens, 2010) Filmmakers volgen 6 maanden lang een eenheid van jonge Deense soldaten die gestationeerd zijn op een kilometer afstand van de Taliban. Ging er tijdens het Cannes filmfestival met de Grand Prix de la Semaine de la Critique vandoor. Bloederiger dan Restrepo. http://www.youtube.com/watch?v=ta5tT0d86A8
 2. Show your gear!

  Het topic dat niet mag ontbreken op ieder zichzelf respecterend airsoft forum ontbrak hier al veel te lang. Vandaag kwam de postbode me weer trakteren met spulletjes uit het buitenland, dus laat ik even het spits afbijten. Als je tijd over hebt, misschien ook leuk om er nog even bij te vermelden waar je spullen gekocht hebt en wat het ongeveer kostte. Daar gaan we dan! ESS Crossbow bril (€ 38 incl. shipping via eBay) Schampa skull mask (€ 20 incl. shipping) Sorry voor de vieze spiegel en slechte belichting. Ik zal even wat meer (detail)foto's plaatsen zodra er weer iemand thuis is die ze kan maken voor me. Het wijfje is even van huis Tokyo Marui Scar H Recoil Shock + G&P Long Metal Foregrip + Hurricane EOTech 552 (± € 850) Condor Defender Plate Carrier OD (€ 110) Condor M14 pouches (€ 19) Propper TAC.U Combat Shirt Black ($ 69) Propper BDU Trousers Asian Tiger Stripe ($ 39) Magnum Original Boots (€ 50 via Gearpoint.nl) Niet afgebeeld: Tokyo Marui FN 5-7 + Guarder Polymer frame en onderdelen + MAG steel outer barrel (± € 300) Condor belt Condor kneepads Nog te bestellen: Condor Tornado holster (universeel met ruimte voor tac. light) 2x Condor pistol pouches Pet (OD of zwart... twijfel nog) Handschoenen
 3. Altijd leuk om te weten met wie we dit forum delen, dus ook hier het bekende stel-je-voor topic. Tot u spreekt Alexander, 31 jaar oud uit Amersfoort. Oprichter van dit forum en zoon van een vader die eind jaren '70 luchtdrukwapens verkocht bij een sportwinkel in Utrecht — en er een aantal in huis had. Een fascinatie met wapens en andere militaire zaken zat er bij mij al vroeg in. Nu airsoft hier gereguleerd is wordt het tijd Call of Duty en Battlefield eens te verruilen voor de buitenlucht en een AEG. Ik houd de ontwikkelingen op airsoftgebied al een tijdje in de gaten, maar moet mijn eerste skirm nog spelen. Hopelijk snel, maar eerst even wat gear verzamelen! Ik weet niet of er al teams zijn in omgeving Amersfoort, maar wie iets wil beginnen heeft mij alvast aan boord. Als jullie vragen hebben over dit forum, stuur me even een PM.
 4. Airsoft video's

  Insert kontschoppende video's hier! YouTube embed je door simpelweg de YouTube URL in je reactie te plakken. Om af te trappen alvast een heeeerlijk one-man slachtpartijtje door Bad Company Bristol. "Woop woop!" http://www.youtube.com/watch?v=oXmxhX-bouI
 5. ✅ Kleuren voor DM-gedeelte aangepast ✅ Nederlandse vertaling gekocht en geactiveerd We kunnen er weer even tegenaan! Als jullie nog rare dingen tegenkomen in het dagelijks gebruik (dus niet in obscure leaderboard schermpjes) dan hoor ik het graag!
 6. Ha allen! Uw huisbaas hier. Zó lang niet geweest dat ik zowaar opnieuw moest inloggen Het is al eerder ter sprake gekomen, maar er is een nieuwe versie uit van IP.Board, de software achter dit forum. Upgraden naar deze nieuwe versie betekent alleen dat we de vertrouwde Airsoft Elite skin kwijtraken en ik een nieuwe skin zal moeten installeren en customizen. Iets wat ik een tijdje heb afgehouden, maar nu door toenemende interesse van spammers toch maar eens moet gebeuren. Ik ga even wat mogelijkheden onderzoeken om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. In het allerergste geval installeer ik de nieuwe versie, gaat alles kapot en moet ik een backup terugzetten waarin de laatste posts ontbreken. Maar hopelijk gaat het voorspoediger dan dat Ik ga me hier de komende paar dagen over buigen dus als je grote veranderingen ziet: geen paniek! Cheers!
 7. Veel te gaaf project weer AAC!
 8. Heads-up voor de mobiele gebruikers: Tapatalk werkt nu als een zonnetje!
 9. iemand ervaring met de SSG24?

  We zijn nu 7 maanden verder, komt die eerlijke review nog @LT bajonet? Heb stom genoeg het YouTube kanaal van Clearshot/Silo vandaag pas ontdekt en ben eigenlijk ook wel erg benieuwd naar de prestaties van die SSG24.
 10. Kijktips!

  Voorop: ik ben absoluut geen seriekijker. Hoe groot de peer pressure ook is, een serie van 50 minuten per aflevering is bij voorbaat niet aan mij besteed. Tot ik The Punisher keek, want tja, een marine én een hacker. Allebei dingen naar m'n hart Heb die serie in een week tijd weggekeken en ik verheug me op de volgende. In de tussentijd zelfs te porren voor een collectible... Jammer dat zo'n ding meteen € 200 kost (ex. shipping).
 11. Zo! Een kleine 700 regels aan custom CSS overrides verder en het forum ziet er eindelijk weer een beetje als vanouds uit. Er zijn nog voldoende gedeeltes te vinden die niet zijn gestyled, en die zal ik in de komende dagen even aanpakken. Te beginnen met het DM gedeelte, want ik zie net dat die nog vooral wit, lichtgrijs en amper leesbaar is Onderaan iedere pagina staat een (moeilijk zichtbaar) "Theme" linkje waarmee je te allen tijde kunt switchen naar de Default skin waarin alles goed leesbaar, maar oersaai. Gebruik die maar even in noodgevallen Verder: Tapatalk. Ik heb me erg nog niet in verdiept maar als iemand het leuk vindt om dat in te richten voor dit forum (de plugin/extensie draait inmiddels) laat dan graag even weten! Veel plezier voor nu! Meer wijzigingen volgen!
 12. Toen ik de AAC Honey Badger voor het eerst zag in dit videootje van FPS Russia was ik verliefd. Kon niet wachten tot hier een airsoft replica van zou komen en eerder dit jaar werden mijn gebeden verhoord door Ares. Nou is Ares misschien niet het meest betrouwbare merk, maar met hun Amoeba lijn hebben ze een goede beurt gemaakt. Toen ik de foto deelde met ons team was het liefde op het eerste gezicht en dus gingen we eens kijken wat voor prijsje we konden krijgen als we direct voor het hele team bestelden. Uiteindelijk had Graziani een mooie prijs en werd de order geplaatst bij de Ares fabriek. Een paar weken later lagen er 14 verse, built-to-order Honey Badgers op ons te wachten. Plaatjes met dank aan Leejoow: Door de micro switch trigger, verstevigde gears en piston met enkel metalen tanden is de AM-013 stock al klaar voor een 11.1v LiPo, maar omdat we de kracht nog met ±80 FPS wilde opvoeren (schoot stock ±280 FPS) hebben de meesten van ons er een SHS of Lonex A2 high-torque motor en een M100 of M110 veer in zitten. Mijn spullen zijn nog onderweg, maar hopelijk binnen voor mijn eerste CQB skirm a.s. zondag. De enige échte issue met de Honey Badger is de batterijruimte. Ares heeft bedacht dat de batterij wel in de (zeer korte) stock kon, maar die afmetingen zijn zo beperkt dat het vinden van passende 11.1v LiPo's nog een uitdaging is gebleken. Ik zal in deze post ook even een lijstje bijhouden van de (11.1v) batterijen die passen. Uiteindelijk wil ik er zelf nog een Orga Magnus wide bore barrel in plaatsen met een Firefly Namazu flat hop. Volgens een medewerker van Orga gaf dit echter double-feed problemen bij de Honey Badger, dus dat moet ik nog even uitzoeken. Later meer! Hier nog een kiekje van mijn AM-013 met Magpul angled fore-grip. Holosun T1 en UltraFire tactical light zijn onderweg (thanks Flash!). Compatible 7.4v accu's Etang 7.4v 1300mAh 25C via Safara Softair (€ 16,90) Nuke 7.4v 1200mAh 20C via Airsoftlipo.com (€ 13,95) Compatible 11.1v accu's Turnigy 11.1v 1000mAh 25~50C via Hobbyking (€ 8,66) Hacker 11.1v 900mAh 25C via Conrad (€ 11,99) Matrix 11.1v 1500mAh 20C via Evike (€ 24,50) Echo1 11.1v 1300mAh 20C via Echo1 (€ 33,85)
 13. Alle airsoft webshops op een rijtje

  Airsoft spullen zo dichtbij mogelijk vinden? Check: Airsoftfind.com Airsoftfind.com is een Google "schil" die ik heb gemaakt. Hiermee kun je zoeken naar airsoftspullen en de zoekresultaten beperken tot land(en) of continent(en) naar keuze. Bestellen binnen de EU betekent vaak aanzienlijk minder overhead kosten, dus check eerst even Airsoftfind.com voordat je een bestelling plaatst buiten de EU. ———————————————————— Hier een snel en makkelijk overzicht voor je online airsoft shopping spree, ingedeeld op land. Voor (eventuele) reviews, zie het "topic" linkje achter de shopnaam. Start vooral zélf een reviewtopic als je ervaringen hebt met een shop! Ken je een shop die er nog niet tussen staat? Plaats 'm dan in een reply, dan voeg ik 'm toe. Kom je erachter dat een bepaalde shop niet naar Nederland levert (m.u.v. België) laat dat dan ook even weten. Thanks! Airsoft Search engine Airsoft Elite partners Airsoft World (UK) Unit14 (BE) Hobbyking (EU+ worldwide) (place to be voor LIPO's) Nederland Airguns.nl Airsoft Artikelen (geen apparaten) Airsoft Combat Support (geen apparaten) Airsoft center B-501 Airsoft Heaven(geen apparaten) AirsoftLipo.com (meer dan LiPO's) Airsoft Legends (geen apparaten) Airsoft munitie.NL (alleen BB's) (5% korting met promocode airsoft-elite) Airsoft Needs (geen apparaten) Airsoft Winkel (geen apparaten) Army Company (geen apparaten) Balletjesboer.nl Benscore (geen apparaten Com-bat Combat Shop (geen apparaten) Darkshop Dicks Hes van Zweden LeafGear (geen apparaten) LP Sportwapens Military Collectibles 4U (geen apparaten) NLTactical (geen apparaten) Noorloos Specialist Equipment (alleen kleding) Schietsportspullen.nl Shogun Skirmshop.NL Tactical Airsoft Gear (geen apparaten) (5% korting met promocode airsoft-elite) Tag shop (geen apparaten) maken custom name tags, en call sign patches ! Ultrastuff.nl (geen apparaten) Urban Survival (geen apparaten) Van Mulekom Schietsport Wings Dump België Let op: België verscheept per wetgeving geen airsoftapparaten naar het buitenland. Airsoftshop Airsoft Customs (goedkoop inkopen bij Redwolf / WGC shop!) Airsoft Freaks Airsoft Belgium Iron Site Airsoft Shop (geen apparaten) 't Amerikaantje (geen apparaten) Duitsland ASMC Begadi (geen apparaten) De Airsoftwinkel Der Hollander Graziani Gunshop Kotte & Zeller Mega Waffen Softair Shop Sniper Airsoft Sportwaffen Schneider Softairsektor Softairwelt Weapon7.62 (TMC gear en -10% met Airsoft_Elite-weapon762 code ) Engeland A1 Airsoft Airsoft Armoury Action Hobbies Airsoft World (tip!) Airsoft Zone Black Dragon Airsoft Eagle6 Airsoft (geen apparaten, wel veel parts voor met name Tokyo Marui) Fire Support First & Only Shop Ironfoot Airsoft Shop JD Airsoft G1098 Supplies (geen apparaten) Land Warrior Airsoft Milspec Solutions Patrol Base Pro Airsoft Supplies Swindon Airsoft Tactical KIT (geen apparaten) UK tactical (geen apparaten) Wolf Armories Zero One Airsoft Finland Milgear PCB Airsoft Varusteleka (geen apparaten, wel merken als Condor) Frankrijk Airsoft Entrepot (tip!) Airsoft Europe Airsoft Land DNA Airsoft Gunshop Lille JB Airsoft Powair.com ShootAvenue.com Shop Gun Tactical Equipements WWW.Speedgames.Com Griekenland Airsoft Center Airsoft Club Greek Airsoft Italië CampoBase.Com Emperion Store Safari Softair Softair Megastore Softair RASTELLI Tactical Custom Kroatië Hristo Oostenrijk Airsoftzone.eu Airsoftsports.com Polen AirsoftGuns.pl ASG Shop Gunfire (winnaar 8e Airsoft Player's Choice Award) eMilitaria (geen apparaten) Redberet.pl SpecShop Taiwan Gun Tsjechie AirsoftPro.cz Zweden Airsoft Butiken Vapenbutiken Zwitserland AA Store Shoppen buiten de EU: Airsoftapparaten die ingevlogen worden van buiten de EU passeren de douane en worden mogelijk tegengehouden wanneer er twijfel bestaat over de legaliteit van het product. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de Nederlandse douane met airsoftapparaten omgaat. Wees je er ook van bewust dat je bij een bestelling uit een niet-EU land invoerrechten en BTW betaalt. In dit topic lees je daar alles over. China Airsoft Cart (free shipping) EbairSoft (free shipping) Greenbase HK (free shipping) JK Army New Greenbase Shooter Combat Gear TBairsoft (FMA webshop free shipping) Airsoftpeak (free shipping) Hong Kong Ben je op zoek naar Tokyo Marui apparaten (zonder oranje dop), dan slaag je in Hong Kong zowat in iedere webshop. Ik ben zelf in 2012 in HK geweest en Dundas Street > Kwong Wa Street (Kowloon) is echt het walhalla voor airsofters. De sport daar leeft daar enorm, dus verwacht ook een degelijk aanbod in hun shops, met vaak erg scherpe prijzen (dichter bij de fabriek). Airsoft Global AsiaAirsoft (free shipping) eHobby Asia Gunner Airsoft TacticalGearTrade (geen apparaten) Tokyo Model Company Toy Soldier (exclusieve trader van kiplakustom !) P-X airsoft RedWolf Airsoft RSOV UNcompany WGC Shop Japan Echigoya Taiwan Samoon Verenigde Staten Let op: Airsoftapparaten uit de VS zijn allemaal voorzien van een oranje "flash hider" op de loop. In de meeste gevallen kun je hier wel weer een zwarte versie voor kopen, maar dat kost je nog eens $20 tot $50. 365 Airsoft Airrattle Airsoft Atlanta Airsoft Megastore Clandestine Airsoft (veel onderdelen) Evike HiAirsoft (geen apparaten) Optics Planet (geen apparaten, wel real-steel holsters en optics) Pyramid Air Tiger Tactical Airsoft (veel onderdelen) Airsoft Barracks
 14. Ja, in dit geval gaat het om een upgrade naar een nieuwe major release met de nodige veranderingen in de databasestructuur. Dat ging allemaal wel goed, maar ik had dus zelf vooraf een scriptje van ze gedraaid om alle content vast om te zetten naar UTF-8, met gevolg dat alle speciale tekens ineens juist verkeerd gecodeerd werden. Zoiets kun je niet meer terugdraaien, dus dat werd een kwestie van de backup terugzetten die ik gelukkig gisterenavond nog even had gemaakt... Maar ja, één zo'n fuck up is zoveel jaar tijd is me hopelijk vergeven
 15. Sorry mata * huilemoji * Ik ging er vanuit dat dit helemaal vlekkeloos zou gaan omdat ik het niet zelf hoefde te doen, maar Invision support reageerde steeds met super-formele lange antwoorden waarin dan ergens weggestopt stond "doe dit-en-dit niet"... wat ik dus wél net had gedaan. Lekker kut in elk geval, maar weinig meer aan te doen nu
 16. KUT. KUT. KUT. KUT. Dus ik heb een backup van gisterenavond moeten terugzetten omdat ik iets verkloot heb. Voor de geeks: ik dacht dat ik de database zelf naar UTF-8 moest converteren via hun tool, maar blijkbaar doen zij dat voor je tijdens de upgrade. Toen de upgrade klaar was bleek echter dat alle tekens met accenten (é, ü, etc.) messed up waren. Enige manier om dit op te lossen: back-up terugzetten en helemaal opnieuw beginnen. Vervolgens bleek de back-up kapot. Huilen dit. Waarschijnlijk zijn we hierdoor wat posts kwijt, waarvoor mijn enorme excuses. Ook users die na gisterenavond zijn geregistreerd zullen dat opnieuw moeten doen. Morgen poging twee, ben er nu even klaar mee haha.
 17. Ha allen! Nu er eindelijk iets is om uit te kiezen leek het me handig om iets meer structuur aan te brengen en een formuliertje te plaatsen waar iedereen zijn wensen en gegevens kan doorgeven. Hier eerst nogmaals de twee opties. Het linker ontwerp is van Huurpaard, de rechter is mijn "zombified" versie van zijn ontwerp. Sowieso graag een groot applaus voor Huurpaard, want hij heeft in z'n vrije tijd een stuk of 15 patches voor ons ontworpen. Dit schedel vond ik het tofst en inspireerde me om even los te gaan. Huurpaard heeft al aangegeven dat optie B niet echt zijn smaak is, dus het liefst zou ik optie A doordrukken, maar ik wil het ook een beetje democratisch houden; klant is koning, niet waar? :-) Prijs De prijs heb ik nog niet helder maar zal ergens tussen de € 6 en de € 10 per patch liggen, afhankelijk van de leverancier en de afmetingen. Ik heb niet zoveel patches thuis, dus doe mij een lol en post even de afmetingen van een patch die ook goed zou werken voor de AE patch INVULLEN MAARRR! (inschrijvingen gesloten, PM me als je nog heel graag een patch wilt)
 18. Airsoft Elite heeft al sinds dag 1 een Facebook page, maar daar deed ik tot voor kort niet zo heel veel mee. Wie het leuk vindt: Like 'm en er komen zo nu en dan wat leuke airsoftgerelateerde dingen voorbij in je timeline https://www.facebook.com/AirsoftEliteNL
 19. [AEG] KRYTAC Kriss Vector

  OMG kijk wie er uit de dood is opgestaan! Sorry voor m'n afwezigheid, maar erg tof om te zien dat jullie me helemaal niet nodig hebben om het hier gezellig te houden. Props! Ik zal me zo even opnieuw voorstellen in het voorsteltopic Enfin, de KRISS Vector AEG. Wie het airsoftnieuws volgt zal het niet zijn ontgaan dat KRYTAC op SHOT Show 2016 in januari een prototype liet zien van de KRISS Vector AEG. Dat leverde liters kwijl en meters harde piemels op in de airsoft community, maar hoewel ze aangaven de klapper eind 2016 in de winkels te hebben wachten we er nog altijd op. Een paar weken terug lanceerde KRYTAC een teaser pagina met een grote "V", de datum "03 31 2017" en een formuliertje waar je je e-mailadres kon achterlaten. Het lijkt er dus op dat de Vector na wat uitstel eind maart eindelijk verkrijgbaar is. Laat het sparen beginnen! De websites van zowel KRYTAC als KRISS USA zijn al een paar weken uit de lucht voor onderhoud en zouden 2 januari weer online zijn. Dat zijn ze nog niet, maar we mogen toch aannemen dat ze voor de volgende SHOT Show (17 januari) hun zaakjes op orde hebben. Hopelijk snel meer Vector nieuws! Wat weten we tot nu toe? Gelijkenis KRYTAC is in handen van KRISS USA, de fabrikant van de real-steel KRISS Vector. We mogen dus een uiterst nauwkeurige replica van de Gen. 2 Vector verwachten. In de video's hieronder noemen ze als grootste verschil vooral de stofklep. Deze ontbreekt op de real-steel vanwege de hoge RoF (20 RPS), maar is wel aanwezig op de AEG. Verder wil KRISS de AEG mogelijk uitrusten met een nieuwe stock die ook op de volgende generatie real-steels aanwezig zal zijn. Wat mij betreft niet persé een verbetering. Prijs Hier is nog geen officiële uitspraak over gedaan, maar vergeleken met andere KRYTAC modellen zou de populaire schatting van $ 350–400 wel eens kunnen kloppen. Hoe zo'n dollarprijs zich uiteindelijk verhoudt tot onze euro's moeten we nog zien. De KRYTAC LVOA-C M4 kost bij Evike $ 425 en bij Airsoftshop.be maar liefst € 519. Met die omrekenfactor is importeren uit de VS misschien niet eens zo'n gek idee. Specs Uniek gearbox ontwerp maar wel met een aantal V2 gearbox compatible componenten. Welke componenten dat zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar in de video's worden gears, cilinder, piston en piston head genoemd. Mogelijk zijn het allemaal vertrouwde V2 onderdelen, maar in een meer AEP-achtige (verticale) layout. ~350 FPS 11.1v lipo in de pistol grip Ingebouwde MOSFET Semi, full-auto en 2-round burst Hop-up wiel met genummerde tandjes zodat je makkelijk terug kunt naar de perfecte afstelling. Spring decompression. Wanneer je de AEG op "Safe" zet schiet de piston naar voren om zo de spanning van de veer te halen. Er was toch al een airsoft Vector? Ja. KWA had een GBB versie maar KRISS heeft de productielicentie ingetrokken om, zo bleek, deze zelf te kunnen produceren onder KRYTAC. Chinese fabrikant A&K is ook een Vector aan het ontwikkelen maar die kunnen ook een cease and desist verwachten als ze die niet al hebben gehad. Kortom: officieel is er nog maar één Vector-fabrikant en dat is KRYTAC. Beeld Wordt de KRYTAC KRISS Vector de nieuwe Ares Amoeba AM-013 Honey Badger? We gaan het zien
 20. Airsoft Elite Chat

  Hi all. Het "Chat" tabje stond er al een tijdje (rechtsboven) maar ik kreeg het nooit aan de praat. Zojuist even de admin in gedoken en alles lijkt nu te werken. De enige beperking is echter dat er maar maximaal 5 gebruikers tegelijk online kunnen. Vanaf 5 gebruikers moet ik namelijk extra gaan betalen. Even kijken hoe dit loopt dus! Als er voldoende animo voor is dan bereid ik wellicht uit! http://airsoftelite.nl/chat/ Het getal in het rode vlakje geeft aan hoeveel gebruikers er op dat moment in de chat zitten. Helemaal onderaan de pagina kun je zien welke leden er überhaupt online zijn op het forum. Wie online is op het forum zit niet automatisch in de chat.
 21. AAC, Airsoft Elite stamgast van het eerste uur, kwam zo vaak met goede content en ideeën dat we het tijd vonden hem eens te promoveren tot administrator. Ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is, maar wie het niet snapt moet onze post counts maar even checken In tegenstelling tot mijzelf is AAC al jaren bekend met andere tactical/airsoft fora en weet inmiddels wat ervoor nodig is om te voorkomen dat een snel groeiend forum als Airsoft Elite in een jungle verandert. AAC zal zich dus met name buigen over de content. Zo wordt er bijvoorbeeld wel eens een nieuw topic geopend met een bericht dat prima in een bestaand topic had gepast. Dat soort zaken gaat onze nieuwe overwatch AAC in de gaten houden. Kun je dus ineens je topic of post niet meer terugvinden, dan is de kans groot dat AAC heeft zitten tuinieren Spammers worden ook getrakteerd op de vlakke, eeltige hand van onze Vlaamse gunsmith. All hail our new admin!
 22. Load-out inspiratie

  Laten we wat pics posten van de eenheden die je aanspreken qua uitrusting. Hier eentje die jullie misschien/waarschijnlijk nog niet kennen: de Deens equivalent van de SEALs! (via dit Reddit draadje) Had Dit topic eigenlijk nog niet echt goed bekeken ! Shame on me
 23. Ik ben dus op zoek naar een lichte plate carrier waarin ik me niet helemaal leeg zweet op warmere dagen, en die ik snel aan en uit kan trekken zonder allemaal klittenbandlagen los te hoeven trekken. Wat betreft sluiting is m'n criterium een enkele eh... klemsluiting (?) in de taille. In de prijsklasse waar ik in zoek (bovenkant van het Made in China-segment) sprongen de Flyye Fast Attack Plate Carrier en de Condor Sentry Plate Carrier in het oog. Ik vond de Flyye voor een goede prijs bij het Franse Airsoft Entrepot. Ik kreeg 'm vandaag binnen, maar kan niet wachten om 'm terug te sturen. Bleek dat ik meer criteria had dan ik dacht Zal even toelichten met plaatjes waarom (klik voor grote versie). Op het oog een erg mooi ding. Fraai afgewerkt en de constructie voelt heel degelijk. Wel viel me meteen op dat het groen wat meer verzadigd was dan het OD dat ik gewend ben. Wat me ook opviel was dat de binnenkant niet is gevoerd met ademend gaas, zoals bij alle Condor producten. Het is Cordura nylon all the way through. Dat helpt niet echt bij het niet-zweten. Maatje M voelde ook wat als kinderspeelgoed, maar heb geen vergelijkingsmateriaal. Om het nog wat zweteriger te maken zitten er ook foam "pantserplaten" in het ding. Wel zo realistisch, maar dat ademt natuurlijk voor geen meter. Haal je de platen eruit, dan blijft er een heel flimsy vestje over met een voor- en achterzijde die eruit zien alsof ze gevuld moeten worden. Met een foamplaat bijvoorbeeld. Ah, daar was ik al bang voor. Het OD groen van Flyye is een stuk groener dan dat van Condor, waar ik al mijn pouches van heb. Kleinigheidje, maar ik heb liever geen wildgroei aan groentinten. Vandaag dus geleerd dat "Olive Drab" weinig zegt. Enfin. Hij gaat terug. Hoop dat de verzendkosten meevallen. Nu net de (discontinued) molle versie van de Condor Sentry besteld voor een hele goede prijs. De nieuwe versie (LCS) is lasercut, maar dat vind ik visueel niet zo fraai en lijkt me minder duurzaam. Stay tuned!
 24. Bestellen buiten de EU

  Korte versie: Check www.invoercalculator.nl en vul 3,2% in bij Invoerrechten. Airsoftapparaten en toebehoren zijn in Aziatische en Amerikaanse webshops vaak een stuk goedkoper. De Tokyo Marui SCAR-H kost binnen de EU bijvoorbeeld € 655 (£ 565) en in Japan € 425 ($ 569). Dat scheelt € 230! Interessant, toch? Niet persé... Wanneer je artikelen buiten de EU bestelt, is je bestelling onderhevig aan invoerbelasting en BTW. De BTW wordt berekend over de douanewaarde van de goederen, welke bestaat uit: Het bestelbedrag (de prijs van het product) De verzendkosten De invoerrechten (cq. douanerechten) Tel deze drie posten bij elkaar op, voeg daar 21% BTW aan toe en je weet wat je bestelling uiteindelijk kost. Hieronder even uitgelegd. Het bestelbedrag Dit is het bedrag dat je hebt afgerekend in de webshop (excl. verzendkosten) en vermeld zal worden op de vrachtbrief van je bestelling. Laten we als voorbeeld de Tokyo Marui SCAR-H nemen bij Echigoya in Japan. Het bestelbedrag hiervan is $ 569, omgerekend € 425. De verzendkosten Deze hangen af van de grootte en het gewicht van je pakket, en de afstand die het moet afleggen. Bij kleine onderdelen die van ver moeten komen kunnen de verzendkosten soms hoger liggen dan het bestelbedrag. De verzendkosten van de SCAR vanuit Japan bedragen $ 95, omgerekend € 71. De invoerrechten Om lokale fabrikanten te beschermen tegen lage prijzen in het buitenland heft de staat een compenserende belasting ("gebruikstarief") over geïmporteerde producten. De hoogte van deze belasting hangt af van het soort product en het land waaruit je importeert. De waardes kun je opzoeken in de TARIC tabel, waarin voor ieder denkbaar product een TARIC code staat. Er is echter wat onenigheid over de juiste TARIC code voor airsoft apparaten. Volgens de ene bron valt het onder speelgoedwapens (9503008190), volgens de ander onder lucht-, veer- of gasdrukwapens (9304). Over de eerste categorie worden geen invoerrechten geheven, over de tweede wel. De verwarring over de juiste TARIC code is tevens de reden waarom pakketjes wel eens blijven steken bij het inklaren. Ga in je berekening in ieder geval uit van de minst gunstige TARIC code (9304), welke bij een bestelling vanuit Japan op 3,2% neerkomt. Deze belasting wordt geheven over de som van het bestelbedrag én de verzendkosten. De optelsom ———————————————————————————————— Bestelbedrag: € 425,00 Verzendkosten: € 71,00 Invoerbelasting (3,2%): € 15,87 ———————————————————————————————— Subtotaal: € 511,00 ———————————————————————————————— BTW (21%): € 107,31 ———————————————————————————————— Totaal: € 618,31 En opeens is de SCAR uit Engeland nog maar een paar tientjes duurder... en een stuk sneller in huis. Bereken makkelijk de totaalprijs van een bestelling buiten de EU op www.invoercalculator.nl en vul 3,2% in bij Invoerrechten. Paar uitzonderingen Bij een bestelbedrag van minder dan € 22 worden er geen invoerrechten en geen BTW geheven. Bij een bestelbedrag tussen € 22 en € 150 worden er geen invoerrechten geheven.
 25. Als je geen diploma in radiotechniek hebt is die hele communicatiehoek best wel ingewikkeld, vind ik. Een simpele portofoon vinden is niet zo ingewikkeld, maar wil je er een mooie PTT-knop en/of headset op willen aansluiten, dan moet je iets verder in de materie duiken en weten waar de valkuilen zitten. Wat termen: PMR / PMR446 - Private Mobile Radio. Een radio die opereert op de vergunningsvrije 466MHz UHF frequentie. Squelch - Een radiosignaal dat de luidspreker van de ontvanger doet inschakelen CTCSS - Continuous Tone-Coded Squelch System. De radio stuurt een continue (onhoorbare) toon uit en de ontvangende radio pikt alleen signalen op waarin die toon hoorbaar is. Zo kun je een frequentie voorzien van verschillende kanalen. DCS - Zelfde mechanisme als CTCSS, maar stuurt een digitaal gecodeerd signaal i.p.v. een continue toon. PTT - Push-to-Talk Wat blijkt is dat niet iedere PTT/headset op alle portofoons past of werkt. De populaire PTT's van Z Tactical werken bijvoorbeeld niet op de verder erg interessante Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition. De meeste PTT's en headsets zijn namelijk gemaakt voor Kenwood, Motorola, ICOM en Midland aansluitingen. Het veiligst is dus om een portofoon van deze merken te kopen, waarbij met name de eerste twee goed verkrijgbaar zijn. Verdere bevindingen volgen hier!
×