Jump to content

3enjah

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 3enjah

  1. 3enjah

    Ervaringen met Specna Arms?

    Geloof dat ik je snap hoor :), alleen denk ik dat het bij mij andersom zat ofzo. Dr zat een rare twist in en je voelde gewoon de motor over een van de kabels 'knakken' als je m iets in de grip duwde. De min-kabel (althans dat neem ik aan) komt/kwam aan de achterkant (handpalm kant) de grip in en zat in een lus via de voorkant, die is langer dan de plus. Niks nada via het gootje aan de achterkant. Zo kwam ie uit de doos: Op de bottom plate zit een soort geleider vin die tussen de borgschroef gaten valt obviously om de motor op zn plek te houden, de plus-draad glijdt daar nog wel es in, heel getrut om de motor zo goed te krijgen.
  2. 3enjah

    Ervaringen met Specna Arms?

    Goeiemorgen, Dank voor de replies, denk dat ik dan wel aardig op weg ben als ik de reacties zo lees. Grip/motor/kabels etc, niets wordt warm, totaal niet zelfs. Dat full auto verhaal dacht ik al, maar ik raakte daar in zekere zin even van in de war zeg maar. 'klopt dat wel?' Maar goed, dat stemmetje in mn hoofd fluisterde al: niks aan de hand, is logisch. Dus waarschijnlijk zat de overspin in mn hoofd. Ik moet zo even een lantaarnpaal en wat andere zooi ontmantelen, zal vanmiddag filmpje even online gooien ergens. @mata Ik heb de kabels niet afgeknipt, maar gewoon in de gootjes opgeschoven richting tube, dus ik hoef niet te rewiren. Jij zegt dat ze beiden achterlangs moeten lopen? Heb je misschien ergens een voorbeeld? Tis namelijk een klein gillend drama om die motor erin te prutsen, mn kabelschoentjes zijn inmiddels ook redelijk aan gort (waren ze ook al wbt shrinkwrap). Die wil ik een dezer ook even vervangen. Ajo! Edit:
  3. 3enjah

    Ervaringen met Specna Arms?

    Haaalo, Ik breek even in op deze thread, zie al wat bekende namen van een ander forum hier. (Small world). Ben sinds een maandje of 1,5 in het bezit van mn eerste replica, een Specna H-05. Ben er leuk aangekomen vanwege een 20% weekend korting bij de oosterburen. Heb niet lang gewacht om hem open te trekken, ben van nature een fixer/tweaker. Bouw PC's om naar vrij zware MacOS capable videobakken (werk-tools), klus aan mn Volvo 850 van '96, fix toiletten met lampfitting schroeven en doorgeboorde PET-fles doppen...and so on. Geen echte top-tech, maar ook zeker geen twee linker handen, schiet- en klus ervaring met lucht/co2 buksen dus ik had weinig motivatie nodig om ten eerste dat out-of-the-box-katten-gejammer te fixen. Ow trouwens, voor ik het vergeet...ik las ergens een paar pagina's terug dat iemand over de nwe Specna modellen iets riep over een klein ***-schroefje, weet niet of het nog van belang is...maar het gaat hoogstwaarschijnlijk over deze grappenmaker...mini-torx-borgscrew van de magrelease button. Duurde effe voordat ik er achter was gezien de scratchmarks...Nahja, fyi dus. Wat heb ik inmiddels gedaan? De boel hopeloos geprobeerd te shimmen...maar ik bleef scratch noise houden en het ging echt over 0.1 en dan nog....(Was me door @Rebelattack via een ander forum al ingefluisterd) Ik vond dat ik het redelijk voor elkaar had, liep en klonk in ieder geval al stukken beter dan uit den doosch. Anyway, - Shimpoging / smeren / airseal (die is boven verwachting, standaard enorm goed...wel wat extra siliconen gesmeerd) - Prometeus 6.03, maple leaf 60º (had ook nog een 50º liggen...) en nub geïnstalleerd. Naar Com-Bat gereden om de boel te FPSen en eens op de range (beetje extra licht zou fijn zijn) target schieten, kijken wat ik nou had gevogeld... Resultaten: - FPS te hoog met een m100 (was een gok nav de m90/m120 die meegeleverd zijn), 380 - 384 - Ares 140 midcap mag gleed ineens niet zo heel soepel meer de receiver in...Uiteindelijk bleek de offset tussen de hop-up en de mag niet helemaal lekker te zijn. Had ondertussen wel de BB feed-clip (heet dat zo?) van de mag half gesloopt door m iets te enthousiast in de receiver te rammen, lelijke braam erin...daarover later meer....(dag erna gefixt met een dun vijltje) - Verder liep ie goed, schoot strak op target, was best blij met mn sleutelresultaten...tot dat...ik met een klein roffeltje full auto de mag leeg trok. Haal de mag eruit, hou de replica op zn kant om te dubbelchecken of de kamer leeg is, zit gek genoeg nog een bb in, ik schiet em eruit (dacht ik) terwijl ik het apparaat op zn linkerkant houdt. Refill, reload...motorwhine...en complete lockup. Hoef vast niet uit te leggen dat de pinion gear rijp voor de sloop was (zag er overigens standaard al niet zo best uit), ter plekke vervangen. Met een beetje de P in weer naar huis gereden en dezelfde avond nog de GB uit elkaar gehaald. Blijkt: 4-5 tandjes van de spurgear afgestript. Mooi begin. Wellicht toch de boel te strak gezet of een ander euvel, want...en dat zal vast vaker voorkomen...en daarom ben ik ook blij dat ik dat ding vrij snel uit elkaar heb gehaald...dr was het eea niet helemaal lekker geassembleerd (Mag ook niet zeiken voor dat geld, maar toch...een maandag ochtend of vrijdag middag exemplaar is altijd ***), min-kabel te lang en om de motor gewurmd om de boel er toch in te krijgen, dus dat had ik in eerste instantie zo gelaten. Cut-off lever, beetje aan de gammele kant wbt wobble, die verdenk ik ook van de fatal tilt van de sector-gear die de spur wellicht weer... (en mn eigen shim-noobness). Waarschijnlijk heeft de motor vanaf het begin af aan al niet goed gezeten (scheef wellicht zelfs), want zoals gezegd, die rare kabel toestand en er zat al wear op de pinion gear. Goed..wordt een lang verhaal zo...haha, maar de tussenstand: - nieuw setje 18:1 gears erin, CNC meen ik, met losse asjes, boel opnieuw gesteld, - de m100 omgeruild voor een 95+ - opnieuw gesealed en gesmeerd. - reshim met 100 doublechecks. - kabels ingekort zodat ze de motor minder hinderen..maw de min-kabel kan weer gewoon soort van door zn gootje. - 50º rubber ipv 60º (lipjes van de 60º leken te ver uit te steken, dus haperende doorloop) - AOE meteen meegenomen, 2 x 2mm ringen geplaatst. Nah...moment van de waarheid, 7.4 LiPo eraan (stekkers zijn later aan de beurt) en testen...Het klinkt sowiso al veel en veel beter...maarrrrr...nou heb ik in ieder geval in full auto last van de zgn overspin. De piston reset niet helemaal lekker als ik de trekker loslaat. Kort tikje geven aan de trekker en hij zit weer op zn plek, in single lijkt het allemaal prima te gaan. Ik heb wat pistonhead posities gemeten door een airduster rietje door de nozzle te steken, en het scheelt hier en daar een paar mm. Maar, ik perfectionist, het hoort niet voor mn gevoel, kan beter. Nou lees ik een aantal fixes voor dat euvel, maar wat af valt is de 'stronger spring' optie, want dan zit ik weer met dat FPS verhaal. En..moet zeggen dat ik weinig zin heb om nu al tandjes van gears te gaan slijpen om de overspin op te lossen (if any hoor). Is er wellicht een andere fix? Komen we bij de rest van mijn vragen... - Wat zou (afgezien van crap gear en een shitty shim-job) wellicht de eerste lockup and strip veroorzaakt kúnnen hebben? Ik verdenk de cut-off lever nog steeds. - Ik kan nog steeds niet helemaal lekker beoordelen of ik goed heb gesmimmed, want ik krijg de boel niet totaal 'stil'. Boven de luchtplof uit hoor ik nog steeds wel een mja...'whine'. Geen schrapen maar eerder een 'zzzwee'. Ik heb er een filmpje van, wellicht dat een top-tech van hier er eens naar wil kijken/luisteren? - Wat zou de oorzaak van de overspin kunnen zijn? Er zit nml een soort kogellagertje op de sector voor de tappetplate, die lijkt groter dat dat palletje op de stock-sector. Of moet ik een extra 1mm ring op mn pistonhead lijmen? Leuke hobby verder hoor. Thanks alvast!
  4. Ola, Ben is de naam, vrij nieuw in airsoft (ex pain(t)ball), sinds vorig jaar NABV lid en aan mn eerste replica (Specna H-05) bezig, hij is al meerdere keren open geweest.
×