Jump to content

nilz

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

nilz last won the day on June 21 2018

nilz had the most liked content!

About nilz

 • Rank
  Member

Airsoft

 • Primary gun
  Mk18 Mod1

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.instagram.com/typhon.6mm/

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nilz

  Show je actiefoto

  Niet echt een actiefoto, maar wel in het veld bij NATO vs Rusfed. Alle 4 bij elkaar deze keer. Links een speler met een "MARSOC inspired" kit, die het hele weekend met ons opgetrokken is.
 2. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Haha, sorry. Ik ben een geboren advocaat van de duivel. Awel, use that to your advantage.
 3. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Wil je daar echt €700 aan uitgeven? Crye heeft misschien de Gucci reputatie, maar de afwerking is over het algemeen niet supernetjes en om dan €700 uit te geven aan iets wat minimale functionaliteit biedt....Ik zie het niet. Het is wel een iconische MARSOC carrier en wat dat betreft snap ik wel dat je er eentje wil, maar aangezien jij Medium nodig hebt, kun je altijd nog wachten tot 1 van de betere replica's voorbij komt. De Dr. Mervin komt af en toe voor rond de €250 voorbij. De VGCxFFI schijnt heel goed te zijn en was nieuw maar $100. En zelfs de TMC ziet er op het eerste gezicht niet slecht uit (op de foto's) *en* komt met 3 cummerbunds voor €70. Nog afgezien van het feit dat die Toy Soldier helemaal niet zo slecht is, mits je Medium platen draagt in de Large carrier...Het was gewoon niet mijn maat. Voor die €700 kun je dan een goede set M81 kopen, een zware kwaliteit Maritime en de rest van je beltkit inclusief holster...
 4. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Inderdaad. Volgens mij is zelfs Arc'teryx LEAF in vlamwerend materiaal goedkoper... Crye heeft sowieso de kledingprijzen flink omhoog gegooid en bijna alles van Crye is twee keer zo duur in Europa (JPC 1.0 bij Crye = €212, bij TACWRK = €390). LV-MBAV is ook belachelijk geprijsd voor wat het is. €500 voor alleen de carrier en dan nog eens €200 voor de JTAC cummerbund. Maar ja, zowel voor de LV-MBAV in khaki als de Crifire sets in M81 geldt "probeer het maar eens ergens anders te krijgen", dus ze kunnen zo'n beetje vragen wat ze willen.
 5. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Semapo gebruikt ook geen origineel M81 patroon helaas. Dit is ook nog een optie: https://www.facebook.com/groups/807151342686715/ . Hij maakt kwalitatief goede Crye Gen 3 replicas, al komt zijn maatvoering niet helemaal overeen. Ook moet je met hem goed communiceren over het materiaal wat je wil, maar als hij aan de stof kan komen, maakt hij het. Als je de loterij wint kun je bij AG-Tactical het origineel kopen. Dan mag je om en nabij de €1000 voor een "Cryefire" , of €900 voor een Drifire set neertellen...
 6. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Ze zijn alledrie verschillend, maar alledrie wel origineel M81 patroon: Links is de duurste set van Beyond. Midden de goedkoopste, FFI. Rechts is Combat Systems, maar deze set komt van de laatste productie run, helaas. Het is de beste kopie van Crye Gen3 Woodland die ik gezien heb. Niet meer te koop dus, maar was ongeveer €260 voor de set. Op het slordig vastnaaien van de velcro na, is de FFI best wel een mooi setje. Bij Emperionstore voor €150, of voor $109 bij JKArmy.com. Als je meerdere setjes koopt ben je bij JKArmy goedkoper uit. Qua maatvoering is de FFI een stuk beter dan TMC, de FFI kneepads zijn ook van mooier materiaal en TMC gebruikt voor zover ik weet nog steeds geen originele M81 print. Kleuren kunnen uiteraard altijd iets verschillen per productierun van de stof! Dat is bij elke fabrikant zo.
 7. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  In het veld foto met de twee andere Lowland Raiders. Hopelijk kan @AeySee er de volgende keer weer bij zijn!
 8. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Nadat ik mijn LV-MBAV replica aan @AeySee verkocht had ben ik actief op zoek gegaan naar een JPC. Heb hem inmiddels alweer een tijdje binnen: Crye JPC in Multicam. Hier zit mijn Mayflower chestrig er al aan vast. Heb er ook de low profile MBITR pouches bij. Komende zondag ga ik hem voor het eerst in het veld dragen.
 9. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Foto van Dark Forest gisteren: De LV-MBAV is inmiddels van eigenaar gewisseld naar @AeySee , die recht op de foto staat Ondanks dat het een maat Large zou moeten zijn, zijn medium platen een veel betere fit. Als het goed is, is er inmiddels een Crye JPC naar mij onderweg ter vervanging.
 10. nilz

  dit weekend ben ik @

  13 mei - RSL
 11. nilz

  CZ 805 Bren facelift

  Zeker een upgrade! Als je ze naast elkaar legt, lijkt het net of juist de originele stock er aan vast gebeund is
 12. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Beetje ruzie met het forum op mijn tablet. Anyway...om antwoord te geven op je vraag... Ik ben 1m90 lang en ik draag hem in Large Long. Ik denk dat, afhankelijk van je postuur, je een Large of Medium Long zou moeten hebben.
 13. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Pcu is idd een Gen 1. Heb de broek er ook bij. Ik draag er een replica Crye set van FFI onder. Redelijk setje dat mij goed past (maat van me had wat minder geluk met de broek). In de toekomst hoop ik dat nog te vervangen door een betere set. Er komt binnenkort nog een geardump foto met alles, maar ik zit nog op een paar kleine dingen te wachten en ik hoop aan het einde van de maand mijn oude spullen in Engeland op te kunnen gaan halen. Dan heb ik de MEU (SOC) 1911 er ook bij.
 14. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Die zijn er niet zo heel veel in NL/BE heb ik gemerkt helaas. Ik heb wel al veel contact met twee anderen die ook met MARSOC bezig zijn. 2012 was bewust gekozen omdat ik van "transitional" periodes houd qua impressies. Periodes waarin je tijdens de overgang van oude naar nieuwe gear veel spul door elkaar ziet. Je ziet in dit soort periodes ook vaker gemodde items, zoals bijvoorbeeld de 2001-cut MICH. Ook zie je rond deze tijd bijvoorbeeld nog veel MICH 2000 met rails. Als die langzaam vervangen worden door Ops Core Maritimes, zie je dat er toch nog wat 2001-cut helmen blijven hangen voor een korte periode. Dat vind ik interessant Net zoals dat er in deze periode eigenlijk 3 hele verschillende pistolen in gebruik zijn. De eerst Glock 19's verschijnen, de M45A1 CQBR is volop in gebruik, maar je ziet tot zeker 2015 ook nog MEU (SOC) 1911's hier en daar. Voor zover ik heb gezien is dat rond die tijd ook met de PEQ het geval en zie je beiden door elkaar gedurende 2012/2013. Ik zal mijn referentiemateriaal er nog eens goed op nakijken. Wat de plaatsing betreft, heb ik daar op DT6 al een discussie met Zero over gehad. Ik had hem verder naar achteren, omdat dat mij een comfortabelere grip geeft. Ik heb in totaal 3 verschillende referenties voor die plaatsing, maar ik geef toe dat het vrij uitzonderlijk is. Aangezien het toch blijkt dat er kans is dat je oogschade oploopt door backsplash bij gebruik van de IR laser, ga ik er nog eens mee aan de slag om te kijken of ik een cofiguratie kan vinden die voor mij werkt, maar waar de PEQ naar voren is geplaatst. Als white light heb ik een M3x aan de linkerkant van de rail. Je kunt op de foto het IR filter nog onder de rail vandaan zien komen. Misschien dat ik die in de toekomst nog vervang voor een WMX200.
 15. nilz

  Show your new Airsoft stuff !

  Mijn plate carrier en chestrig setup: Toy Soldier LV-MBAV (Volgens TS maat L, maar realistisch gezien past er maximaal M in. Ben op zoek naar vervanging) Mayflower LE chestrig in Multicam Helm: Is een oude MICH 2000 replica van Bulle, origineel in tan, die ik verzaagd heb naar een 2001 cut. Er zijn nog IRR vlaggen onderweg en tzt wil ik nog een strobe pouch met MS 2000 strobe achterop. Replica: Ik wilde graag een Mk18 Mod1 bouwen, maar mijn budget is op het moment niet zo groot. Een VFC ging het dus niet worden Gelukkig heeft @AAC hier al prachtig gedocumenteerd werk verricht, dus geïnspireerd op zijn informatie heb ik op basis van een SA-A03 mijn eigen Mk18 Mod1 build gedaan. Deze is nu voor 90% klaar. Ik wil nog een echte VTAC sling en de optic vervangen voor een voor deze build correctere 553 (MARSOC 2012).
×