Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 07/19/2018 in Posts

 1. 3 points
  Solstice

  Show your new Airsoft stuff !

  Daar is hij dan eindelijk. €6500 well spent! En kreeg er ook nog een patch bij. I can peacefully die now [emoji1] Maar ff serieus, many many thanks. Dankzij eindbaas@Mata kan ik me nu eindelijk vertonen op het slagveld zonder me te hoeven schamen! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 2. 2 points
  MattiB

  ReaperSkirm VIII

  Zeker vet! Ik ga even proberen te regelen dat ik ook kan.
 3. 2 points
  Je kunt het zo gek maken als je wilt. Zelf raad ik het eigenlijk altijd in stappen aan. Upgrade eerste de barrelgroep en je range gaat er op voor uit. Daar hoort jammer genoeg ook de cylinder e.d. bij, want zonder een goede airseal en een constante fps schiet het nog steeds belabberd. Heb je een idee wat je er aan uit zou willen geven? Een indicatie van de onderdelen: Bucking/nub ~€20 (bijvoorbeeld Maple Leaf Macaron met concave nub, TNT TR Hop, Tru-Hop, etc) Hopup ~€25 (een Lonex hopup werkt in elke Specna Arms zonder problemen) Nozzle ~€5 (SHS MP5K nozzle - ja dit klopt, heeft met de lengte te maken, 21.0mm) Cylinderhead ~€9 (Betere airseal, bv SHS) Barrel kan je zo duur maken als je wilt, maar is niet evenredig aan performance. Duurder is vaak wel beter. Maar een barrel van gemiddeld €50 is al een hele verbetering. Afhankelijk van de huidige staat van de onderdelen kan er een piston (€9) en pistonhead (€9) aan te raden zijn. Bovenstaand heeft allemaal te maken met accuracy en range. De andere kant van upgraden is trigger response en dat is een stukje pittiger en heeft echt wel wat kennis nodig. Een mosfet is naar mijn mening daar het begin van. Die heb je in verschillende smaken, drop-in en als soldeerklus in de bedrading. De eerste heeft bij mij de voorkeur aangezien dat weer wat andere kwetsbare onderdelen vervangt, die zijn echter ~€80+ terwijl de tweede bij circa €10 begint. Een mosfet zorgt er voor dat niet alle spanning van de batterij over de trigger contacten gaat en daarbij krijg je bij de duurdere modellen allerlei leuke functies om bijvoorbeeld een gearbox cycle elke keer hetzelfde te laten zijn. Plus als de rest van de gearbox aangepakt is kun je overwegen 11.1v Lipo's te gebruiken. Als laatste heb je dan de gearsets (€25)en motor (€35). Dit zorgt er gewoon dat alles een stuk sneller draait en je schot eerder weg is. Plus je bent wat kosten kwijt voor het werk natuurlijk, een shop vraagt al snel €50 per uur en om bovenstaand goed te doen ben je wel wat uurtjes verder. Mensen als ik doen het er bij in de avonduurtjes wat een stukje goedkoper is en zelf doe ik het voor een vast bedrag (je kunt de uren toch niet controleren). Over het algemeen is de kennis dan beter, het eindresultaat ook, maar de wachttijd wat langer :p. Zoals je kunt lezen, keus zat. Ik zal je meteen zeggen dat een Specna Arms echt niet het moeilijkste is om aan te werken en er zijn er hier genoeg op het forum die met een klein beetje hulp en wat tips het prima zelf hebben kunnen doen. Eventueel wil ik het ook wel voor je doen, maar dat moeten we even kijken wat je precies wilt en wellicht een keer afspreken om je wat verschillen te laten zien. Vooral bij het tweede gedeelte geeft dit waarschijnlijk meer een idee van wat wat doet. (Ik zit bv in Assen)
 4. 2 points
  mata

  Show je actiefoto

  Voor mij is het ook al een tijd geleden, dus bij deze. Geen impressie kit, puur effectief in het veld [emoji4] instagram.com/mataairsoft - facebook.com/mataairsoft
 5. 2 points
  ze_dWARf

  Show your custom paintjob

  I shall name it: subdued tigerstripe Vanop een 5-tal meter
 6. 2 points
  Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Laatste 2 Specna shells waar ik aan heb gewerkt, eerste is 13:1 2 tanden SSed, SP120, 28 TPA motor, schiet mooi 340 FPS en werkt perfect in me Block 2 build, andere is 18:1 SP100 en vooralsnog een 16 TPA motor wil hier naar een 22 TPA gaan, schiet 354 (XD). Foto klopt niet helemaal, want het triggerboard is er op het moment uit voor een normale FET, moet hier nog wat spelen met de pistol grip gezien de motor me te snel warm wordt.
 7. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Bijna goed... Alleen toch nog een enkele keer full auto tijdens de semi schoten. Hierboven de beweging van de cut off lever. Dit is met de selectorplate op de semi stand. Lijkt me goed zo toch? Of mis ik iets?
 8. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  It works. Na de aanpassing van de selector plate deed hij het goed in de B12 alleen had toch af en toe wat raars in zich… Had hem ingesteld op safe-semi-semi² en zodra hij dan op semi² stond, stond de piston na 10 schoten altijd in de meest achterste stand (dus de veer maximaal gecomprimeerd). Waar dit aan te wijten is? Geen idee. Verder vond ik hem in de gewone semi stand niet heel overtuigend qua snelheid en respons. Als ik bijvoorbeeld 10 snelle schoten deed haalde hij er in mijn beleving maar 8 of 9. Als ik heel netjes om en om de trekker overhaalde pakte hij ze wel allemaal, maar niet altijd volledige cycles. Heb hem toen aan de kant gegooid en ben verder gegaan met de H03 van @MattiB, want dat schoot ook nog niet echt op. Die had ook nog een beetje kuren na de aanpassing van de selector plate. Beetje zitten dimdammen wat de oorzaak zou kunnen zijn en al lezend door de manual kwamen we bij de active break optie uit. Ik wilde eens proberen om dat uit te zetten maar had hem inmiddels alweer half uit elkaar dus heb ik het bij de mijne geprobeerd. En waarempel; het werkt als een tiet. Wel apart want je zou zeggen dat hij het beter zou moeten doen met AB lijkt me aangezien het zo’n fancy optie is. Nu bij de H03 nog ff hetzelfde trucje doen alleen was de trigger ook niet helemaal in orde. Registreerde maar 9 van de 11 triggerpulls of soms maar 6. Boel weer losgehaald en toen zag ik dat door de speling op de trigger de switch soms niet wordt geraakt. Zodra je tijdens het schieten de trigger naar links duwt gaat hij in de GB om de triggerswitch heen. En als je in een heftige bb-war zit trek je waarschijnlijk op allerlei manieren aan de trekker. Het was dan ook zo dat als ik de trigger, naar links duwend, bediende en dan aangetrokken hield; ik kon schieten door hem van links naar rechts te bewegen ipv. van voor naar achter. Ga de trigger vanavond even proberen te shimmen en zo de speling er wat uit te halen. De shimms voor de gears passen ook op de as van de trigger namelijk. We laten ook nog ff een trigger bij Pete vandaan mee komen aangezien die bij mij goed werkt. Ik hoop dat hij het na de trigger aanpassing ook goed doet. Heb voorlopig wel weer genoeg de binnenkant van de GB gezien.
 9. 1 point
  Solstice

  ReaperSkirm VIII

  Ik ben weer aanwezig!
 10. 1 point
  mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Solstice: Kijk even in de Jefftron handleiding op pagina 2 plaatje 3. Daar staat wat ik bedoel met de selector plate. Zoals je bij de bovenste helft van het plaatje ziet zie je dat de selector plate niet het gehele gat vrij heeft op semi. Dit is ook zo bij Specna Arms. De laatste keer dat ik met een Jefftron werkte heb ik dat in ieder geval ook moeten doen om semi 100% werkend te krijgen. Het blijft een beetje trial & error aangezien je niet goed kunt ziet op welk punt de selectorplate staat in semi. Dubbele schoten heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehad, maar ik heb überhaupt maar 1x de nieuwste versie van de jefftron drop-in geïnstalleerd. De oudere versies hadden een iets andere trigger switch welke vooral fragieler was. Het kan misschien te maken hebben met plaatje 5 uit de handleiding, als in dat je trigger niet verder kant doordat deze misschien net iets geblokkeerd word door het uitstekende stukje. Een delayer is voornamelijk om je magazijnen wat meer 'slack' te geven bij het feeden met een hogere RoF. Het hoeft in de meeste gevallen niet nodig te zijn, maar kan geen kwaad. De nozzle staat alleen iets langer open. Verder heeft het niet echt voordelen. Airsoft techniek vind ik persoonlijk heerlijk. Ik ben dagelijks in de IT met de meest uiteenlopende en moeilijke problemen bezig. Sleutelen aan gearboxen is voor mij bijna therapie. Geen scherm voor je neus en even lekker met de handen bezig zijn aan een stukje techniek waar een duidelijke logica in zit :).
 11. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Railcovers binnen gekregen Inmiddels een ZCI barrel en cylinder upgrade gehad. Maple leaf setje kreeg ik niet lekker werkend dus heb er nu een G&G green met namazu in zitten. Zelfs na de lip van de ML te hebben ingekort kreeg ik maar af en toe bb's. Volgende week nieuwe kabelset met mosfet inbouwen die uit mijn B12 komt en een ZCI 22 TPA erin. Ohja en er komt van de week ook nog een nieuwe QD style scopemount op die je altijd ziet bij deze scopes.
 12. 1 point
  mata

  Show your new Airsoft stuff !

  Ow, dus zoveel airsoftspullen heb je nog niet. Anders had je wel een transporter instagram.com/mataairsoft - facebook.com/mataairsoft
 13. 1 point
  Solstice

  Show your new Airsoft stuff !

  Niet helemaal airsoft maar wil er wel even wijs mee doen .... Mijn nieuwe bolide voor het transport van en naar skirms!
 14. 1 point
  Ohja, nou dan gaan we elkaar waarschijnlijk nog wel tegen komen. @nilz, 2 anderen en ik zijn bezig met een Marsoc team. Dus ik verwacht je ooit eens op de korrel te nemen ;-)
 15. 1 point
  Jasper@bobairsoft

  M4 schietbaan?

  Ik heb daar iig met een zastava geschoten 8x62 volgens mij Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 16. 1 point
  Jasper@bobairsoft

  M4 schietbaan?

  Aalsmeer bij de meerschutters Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 17. 1 point
  Welkom...helaas wel erg rustig de laatste tijd maar wel goeie info als je het nodig hebt.
 18. 1 point
  Longshot

  VFC Avalon Geupgrade

  Gaaf ding...ben zelf al helemaal voorzien helaas. Heb wel nog een vraagje als het mag. Is dit een AEG of HPA? Watvoor prijsklasse is die nieuw?
 19. 1 point
  Solstice

  Deel het voordeel! Koopjes!

  Op de Facebookpagina van Specna Arms/Gunfire kondigden ze aan dat ze een sterke community willen opbouwen. Ik vroeg of ze daar niet een mooie bijpassende kortingscode bij in het leven konden roepen en dat hebben ze nu gedaan Verder reageerde er ook iemand met een eigen kortingscode (van een team wellicht) voor 12% korting. Code: gf-ghostops-12 #WIN
 20. 1 point
  AeySee

  Show your new Airsoft stuff !

  Even nog de foto van de Toy Soldier LV-MBAV die ik van @nilz heb overgenomen. Past perfect in de MARSOC-kit, zit low profile (ja duh) en ziet er in mijn mening ook gewoon sexy uit! Voor de rest is de MK18 rail een aanvulling (Nuprol BOCCA 2, GEEN AANRADER) De Wilcox univeral shroud en de zilveren L4G24 zijn ori Wilcox items. De EARMOR headset heb ik met Peltor ARC adapters bevestigd. Sluit allemaal niet zo aan en er is nog veel tweak werk. Maar dit weekend was het 33°C in The Chambers en heb ik wel genoten van het feit dat je ze van je hoofd kan "klikken" voor wat verluchting. www.instagram.com/aeysee.6mm/ www.instagram.com/lowlandraiders.6mm/
 21. 1 point
  ze_dWARf

  Gezocht FAL/SA58 midcaps.

  Naar aanleiding van een nieuw project ben ik op zoek naar mid caps voor een fal/sa58 van volgende merken: jg, asg,classic army. Ik ben niet op zoek naar king arms mids deze passen niet. Bij twijfel mag je altijd contact nemen. Eventueel ben ik bereid een hele set (replica met mags) over te kopen. High caps interesseren me slechts in kleine mate doch kunnen we misschien tot een overeenkomst komen. Dank bij voorbaat, Dwarf
 22. 1 point
  ze_dWARf

  Show je actiefoto

  Chrouching operator Hidden OSW
 23. 1 point
  Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Hebben ze hoogst waarschijnlijk gekopieerd van VFC, ik heb de HK416 van VFC met trades en die komen ook met dit mechaniek. Als je mid caps in deze stanag style wil die goed passen dan raad ik de CYMA mid caps aan.
 24. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik ga de AoE ook aanpassen straks dus gok erop dat het daarmee goed komt. Eerdaags eerst maar ff de barrel meten en kijken of we met een nieuwe evt. nog wat kunnen opvangen mocht het nodig zijn. Zo niet, dan heb ik Matt niet goed geïnformeerd en krijgt hij een nieuwe cilinder van me Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 25. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Nee man, gewoon een H02 erbij kopen ! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 26. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Voor de barrel moeten we nog even kijken hoe de lengte uit komt hè (voor de lezers thuis, ik had die barrel nog liggen) Maar mooi apparaat Matt. Ik wil er ook een.... Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 27. 1 point
  MattiB

  Ervaringen met Specna Arms?

  Gisteren mijn Specna Arms SA-H03 binnen gekregen. Samen met @Solstice even wat van zijn spullen erop gemonteerd. Nog geen BB geschoten, maar ben er nu al dol gelukkig mee. Binnenkort even klussen om het volgende te vervangen: Maple Leaf Macarone 60 Maple Leaf concave nub/hop up tensioner Piston SHS M4 Cylinder Head Aluminium (PAD) SHS Stainless Steel Cylinder Teardrop ant-heat (4/5 hole) SHS Piston Head(6 vents aluminium) SHS MP5K Aluminium nozzle (21MM) Guarder SP100 AEG spring Dit staat nog op mijn wensenlijstje: Lonex M4 / M16 Hop Up Unit SHS shim set (27 shims) ZCI High Torque Motor 22TPA Jefftron micro mosfet 363mm barrel Update: barrel aangepast
 28. 1 point
  Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Die B12 is inmiddels ook alweer van 2015 maar ze staan helemaal naar een kant. Er was een keer een aanpassing geweest in de afmeting van de magwell toch? Meen dat ik laatst ergens zoiets las. Edit: Heb nog even gekeken naar hij wordt door de magrelease zo opzij gedrukt. Als ik die iets indruk trekt de mag weer recht. Even zien hoe ik dat ga oplossen.
 29. 1 point
  Blade

  CZ 805 Bren facelift

  Ik ben al een tijdje hier niet meer actief geweest, maar heb nu weer een uitgesproken kans om weer even leuk mee te doen met een klein knutselprojectje. Ik ben hardcore CZ fan, dus heb een P-07, twee P-09's, een Scorpion Evo en vorig jaar heb ik daar nog een 805 Bren A2 aan toegevoegd. Heerlijke replica, alleen was ik niet tevreden over de stock. Die vond ik eigenlijk iets te flimsy, dus ik had al een beetje rond gekeken of er iets te krijgen was, zodat ik er een andere stock op kon zetten. Maar doordat het een brand spanking new model was (qua airsoft replica) waren er totaal geen onderdelen, laat staan upgrade parts, voor te krijgen. Dus tot zover werd upgrade drang redelijk in de kiem gesmoord. Totdat..... ik een afbeelding van een RS Bren zag met een Magpul ACR stock en toen was ik van overtuigd: DAT gaat em worden, hoe dan ook. Echter na een heleboel speurwerk bleek het haast onmogelijk om buiten de US een magpul ACR stock te bemachtigen, dus ben ik het wereldwijde web buiten de US gaan afstruinen naar een replica van de stock (waarvan ik eerst nog niet eens de echte naam wist), maar na echt bijna alle zoekresultaten doorzocht te hebben, kwam ik terecht bij Airsoft Entropot en wat hadden ze daar??? De Angry Gun Kit stock voor de WE MK16 Scar! En dat was na verder uitpluiswerk echt de ENIGE in Europa die ik kon vinden. Stock bestellen, easy peazy. Alleen door een fuck-up bij het DPD punt, kreeg ik em jammer genoeg een week later dan gepland :mad: Maar goed, nu nog die stock aan de Bren knutselen. Dus toen gekeken naar de RS adapter, maar wederom kwam ik er achter dat die overal of uitverkocht was of ook weer niet leverbaar voor mensen die buiten de US wonen. Vervelende exportregels hebben die lui toch En als ik em toch had kunnen kopen, dan had ie mij zowiezo al $170 gekost excl verzending. Dus toen gingen mijn radertjes werken, want ga ik nu in een hoekje hulpeloos zitten snotteren, maar neen, ik gaat mij gewoon zelf een adaptert maken! De Bren heeft van zichzelf al een losse stock adapter, dus mijn eerste gedachte was om die dan om te bouwen zodat mijn nieuwe aanwinst erop kon passen. Maar doordat ik eigenlijk niet de originele stock adapter wilde gaan verbouwen, omdat dan ook de originele stock onbruikbaar zou worden, heb ik maar een extra exemplaar besteld, zodat ik daar mee kon gaan experimenteren. Alleen omdat er schijnbaar problemen waren met de leveringen van ASG, duurde het wel allemaal heel erg lang. En in mijn ongeduldigheid ben ik alternatieve methoden gaan bekijken. WAT HEB IK ALLEMAAL NOG LIGGEN? Dus toen heb ik alle stukken afval aluminium die ik kon vinden bij elkaar gegooid en toen ben ik losgegaan met mijn haakse slijper en een vijl en na talloze uren slijpen en vijlen en verschillende varianten gemaakt te hebben, had ik ineens een verdomd gave stock adapter! En ik kon gelukkig de bestelde originele stock adapter afbestellen, dus geen onnodig geld kwijt geraakt en voor nul euro en een paar uurtjes elbow grease, heb ik het gewenste resultaat bereikt waar ik naar op zoek was
×