Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Rebelattack, owja dat is waar ook. Heb iig een set in mijn MK18 zitten, maar met de 'normale' cylinder head als ik me niet vergis. Schiet als een tiet :). Fps variatie van 1,5 in ieder geval, screenshot van de chrono heb ik je toetertijd wel gestuurd. Maar ik zoek altijd naar beter. Nou is dat met compressie al redelijk snel goed hoor. Prijs/kwaliteit is iig erg goed bij airsoft-parts, plus in complete set te krijgen. Ook ik heb een basis goed werkende set hoor die niet veel anders zal zijn dan de jouwe gok ik. RA/SHS rode cylinder head, MP5k nozzle, 4/5 cylinder, rode pistonhead (of pom bij wat meer speed) fmr piston and so on :). Jammer genoeg heeft Pete hele wisselende voorraden. Wat betreft barrels en buckings, hier ben ik altijd wel mee aan het knoeien, per setup werkt de een beter dan de ander. Op het moment heb ik niet echt een setje wat je als winner kunt beschouwen, op rhop+g&g green (of Lonex) na dan. Zodra mijn MTW weer terug is en in de nieuwe woning weer helemaal up&running Ben ga ik daar weer verder mee stoeien (TNT TR-hop heeft trouwens potentie).
 3. Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Natuurlijk altijd mooier spul zoeken :P, airsoft-parts.cz (Tsjechië niet Zwitserland ;)) maakt ook echt mooi spul ook al heb ik niks meer van mata gehoord over de speciale cylinderheads.
 4. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Haha heb een soort standaard recept voor de cylinder, piston en nozzle. Maar soms is iets niet op voorraad en dan bestel ik iets wat er op lijkt dus wat dat betreft zit er wel variatie in. Maar zonder gekheid, ik bestel altijd alles bij Pete eigenlijk en dan heb je een 4/5 cylinder of een dichte pretty much. En dat werkt dus ach ja.. why change a winning team. Jij zoekt zeker elke keer wat nieuws uit om mee te proberen? Vind het vaak een grotere uitdaging om de boel in de barrel group goed te krijgen. Vanmiddag weer wat buckings besteld om mee te pielen. Beetje veel replica's liggen ineens en moet ze allemaal ff verder up to date maken dan alleen de gearbox aanpakken.
 5. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Saai hoor telkens dezelfde onderdelen ;). Ik ben iig fan van de airsoft-parts.ch onderdelen. Sexy spul. Naast de shitkoad aan HPA zooi die ik het laatste jaar heb vergaard.
 6. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik gooi nu tegenwoordig overal een Guarder SP100 in en heb ze nog niet in hoeven korten. Zit met al mijn replica's rond de 1.1J al moet ik mijn V40 nog wel een keer fps'en volgens de nieuwe regels. Die heeft een 383mm barrel en de rest rond de 270mm dus die zou iets hoger uit moeten komen lijkt me. Ik stop namelijk overal eigenlijk hetzelfde in qua internals.
 7. Last week
 8. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Let er hoe dan ook op met upgraden dat je een nozzle hebt van 21mm. Dat is niet standaard M4 bij nagenoeg alle merken. Daarnaast ben je een M100 veer nodig. En in veel gevallen zul je die nagelang de upgrades iets moeten inkorten om onder de 1.2J te blijven (al zijn guarder veren in mijn ervaring iets zwakker dan andere, dus dat zou op zich een veiligere keus zijn). Daarnaast heb je ook nog de deal tussen bucking en nozzle, wat met een AEG wat moeilijker te checken is. Deze bucking lips moeten niet te wijd zijn en ook niet te strak, net als dat de nozzle er niet te ver in moet, maar ook niet net er tegen aan. Dat is jammer genoeg iets wat je gaandeweg leert :p.
 9. Shifter

  Ervaringen met Specna Arms?

  Bedankt mannen voor de reacties! Ik bezit nog niet alle kennis qua Airsoft dus feedback krijg ik graag! Duidelijk verhaal met betrekking tot de cilinder. Ik heb een volle en dezelfde besteld als nu maar dan van RvS. Dit icm piston/piston head. Maar ik ga dus gewoon de huidige cilinder vervangen voor de nieuwe met dezelfde uitsparing en de nieuwe piston head. De barrel die er nu in zit is 310mm lang icm macaron 60 gr rubber en bijhorende nub. Wat zouden jullie voorstellen om de fps/joule iets omhoog te krijgen? 1) Na het monteren van het nieuwe spul nog een keer checken of de airseal goed is? 2) Sterkere veer? Ik heb er nu een M90 inzitten.
 10. Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik wilde zeggen let op PME, maar dat zal eigenlijk niet per se de direct conclusie zijn gezien je een 7.4V draait en daarbij de RPS ook geheel qua verwachting is (11.1 = 35 RPS, dus 7.4 = ~23 RPS). Let er wel op dat wanneer je naar een 11.1V gaat dit wel gaat hebben. Voor de rest wat Mata zei, de volle cylinder gaat je niet meer FPS geven, tenzij je een gigantisch luchtlek hebt.
 11. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Shifter, met een volle cylinder zul je eerder FPS verliezen en zeker dik overvolume hebben (meer weerstand aan het begin van het moment dat de piston los gaat). Even ter vergelijking, ik heb een ported cylinder en 13:1 gears shortstroked met 2 tanden. De hele piston travel is dus al minder. .30 wil er prima mee, maar .28 is net een stukje efficiënter. Een volle cylinder met een 290mm barrel is behoorlijk overkill. Helemaal nu ons limiet op .30 ligt. (Dit is welliswaar met een perfecte airseal en een geknipte M110 als ik me niet vergis, dit in verband met de shortstroke wat fps kost. - SA-03 met dus ook een 290mm barrel)
 12. Shifter

  Ervaringen met Specna Arms?

  Zo paar dagen stil geweest van mijn kant. Wachtend op onderdelen 😇 Begin (scope is inmiddels verwijderd) Gearbox leeggehaald en schoongemaakt Stap 1 is de 13:1 tandwielen monteren en shimmen Verschil tussen de SHS en de stock SA gear De leviathan V2 mosfet Monteren was zo gedaan (jammer genoeg haha, totaal niet meer spannend). Even de kabels goed geplaatst en de mosfet vast gezet met 1 schroefje. Alles weer samengebouwd (de piston, nozzle en cilinder worden ook nog vervangen en dan wordt de AOE aangepast. (wacht nog op deze onderdelen) Ook een high torque motor geplaats. Wat een verschil in combinatie met de 13:1 tandwielen!! Hij schiet nu 22 rps op 7,4V Que FPS mag hij nog wat iets omhoog. Dit hoop ik te bereiken met een volle cilinder. Heb de verhouding berekend tussen de huidige cilinder en barrel en die is nu niet echt gunstig. Morgen komen de rest van de onderdelen binnen en een nieuwe replica 😇 Een Specna Arms SA-G10. Zodra deze binnen is zal ik wel een fotootje plaatsen
 13. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  ben benieuwd
 14. Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Om trouwens nog maar dit een beetje gaande te houden, heb een nieuwe EDGE specna gekocht voor de Block III build, blijkbaar zijn de OEM's van deze lijn Dytac ipv E&C. Ik krijg hem waarschijnlijk vrijdag of zaterdag binnen en zal dan wat foto's maken. Ik zal de komende weken ook maar eens weer proberen wat te doen aan airsoft en mijn hk416 afmaken XD.
 15. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Dat dacht ik 😁
 16. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  Good choice
 17. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ja vind een T1 ook het fijnst idd. Flashlight moet ik nog ff bestellen. Heb een m600c in m'n wagentje staan. Die moet passen geloof ik.
 18. mata

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ik heb voor de looks ook een XPS. Maar 9 van de 10x speel ik met een T1. Minder last van ghosting dus ben er iets efficiënter mee. @Solstice geen flashlight nog aan de rail?
 19. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  Evt in combinatie met een magnifier, zit je altijd goed qua looks, en kan je idd op meerdere hedendaagse builds gebruiken Maar naar speelbaarheid zou die toch niet zo ideaal zijn vernam ik wel 's , moet je @Mata maar 's over aanspreken.
 20. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Ja zat ook aan exps3 te denken. Die zou ik dan ook meteen kunnen gebruiken voor de MK18.
 21. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  Idd die ACOG style die je nu hebt is niet echt "assorti" Qua styling moet je eigenlijk een EXPS3, of T1 eventueel Wat je tegenwoordig wel veel begint te zien zijn die shortdots, ook op SBR's Mocht het de mijne zijn, zou ik er ook steeds een HK style pistol grip opzetten, vind dat je daarmee toch meer duidelijk het verschil maalt tussen Colt M4 en Heckler&Koch qua looks.
 22. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Nu alleen nog ff kijken welke mags ik ga gebruiken. Gezien de zwarte stock en ik nog een zwarte grip heb liggen denk ik dat ik het verder zwart houd voor nu. Ik heb eigenlijk alle accessoires in tan en zwart dus kan alle kanten op. Rail segments zijn onderweg dus nog ff en dan kan de boel erop. Moet misschien alleen ook nog wel ff een mooiere red dot. Wil liever iets kleiners eigenlijk.
 23. Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  Inderdaad wat je zegt een kleine gap trekt hij wel strak, mijn rail gaat met tape er net overheen, met de samentrekking van de schroef blijft hij dan strak zitten, maar de minste gap en je hebt wobble. Ik heb zelf metaaltape gebruikt gezien dat wat solider is en hoop dat dit genoeg is om het zo te houden. Er is inderdaad een 12 kantige dop sleutel die je nodig hebt om die schroef vast te zetten. Het hoger zitten van mijn rail tov van de receiver kan ook komen door de receiver zelf, volgens mij heeft Mata met zijn hk receiver van VFC geen last van met de aftermarket nut. Ik gebruik zelf een E&C/Specna arms receiver. Ik ga er de komende tijd ook nog wel een paar keer naar kijken als de nieuwe aftermarket nut binnen is.
 24. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  Beetje vreemd systeem op het eerste zicht idd, Ik was eerst in de veronderstelling dat die rail onderaan een spleet zou hebben, waardoor je hem met die grote bout bij elkaar zou kunnen trekken, en ahw klemmen rond de barrelnut , zoals bij de LVOA rail. Zoals het nu is uitgevoerd, zal die bout de rail vast ook wel wat bij elkaar trekken, maar niet zoveel als wanneer der onderin een spleet zou zitten, ik veronderstel dat die bout daarom ook zo "buiten proportioneel" is uitgevoerd (past daar trouwens geen 12 kantige dop, of ringsleutel over) En in dat geval hoort de barrelnut dan idd best zo strak mogelijk in de rail te passen. De 0,12mm spelling die @Sol meet, is in dat geval wellicht te veel, om het geheel "wobble free" te krijgen, tape kan de ruimte miss wel wat opvullen maar blijft flexibel , als het echt niet anders kan, zou je in dat geval dan eigenlijk beter 's proberen shim sheet steel te vinden , en dat ermee tussen te proberen prullen. De 7mm brede groef tov de Ø5.7mm bout lijkt me dan weer wel normaal, en bedoelt om axiale verschillen op te vangen die kunnen onstaan bij het monteren van de barrel. @Rebel z'n rail gaat hoger zitten met de meegeleverde moer, over hoeveel hoger hebben we het dan ? en dat kan alleen maar betekenen dat die groter in Ø is dan ?
 25. Rebelattack

  Ervaringen met Specna Arms?

  @Solstice Ik gebruik de specna stock nut, maar die is zoals je zelf kan bedenken dunner doordat je deze nut op maat moest draaien. Ik heb er tape omheen om het strakker te zetten, maar zelfs dan als het niet strak genoeg zit heb ik alsnog wobble (voor nu zit hij goed, fingers crossed). Wat Mata heeft gedaan om het strak te krijgen is juist de bout die je strak draait daar tape te plaatsen zodat daar nul beweging zit. Ik wilde de stock nut houden omdat dan de receiver en rail perfect allignde, bij de nut die ik erbij kreeg ging de rail hoger zitten, maar goed als hij straks alleen perfect vast zit met de aftermarket nut dan ga ik toch die gebruiken.
 26. Solstice

  Ervaringen met Specna Arms?

  Die zit er bij mij niet bij idd. Hele gas block ontbreekt nog. Probeer er nog wel een te krijgen maar die zijn óf uitverkocht óf te duur naar mijn zin. Je hebt alleen de bout onderin om hem te borgen aan de moer en dat nokje bovenaan de rail die in je receiver valt. Er zit naar mijn zin ook nog wel te veel ruimte tussen de nut en de rail. Met de analoge schuifmaat meet ik de buitendiameter van de moer op Ø35,30 mm en de binnendiameter van de rail op Ø35,42 mm. Ik heb de moer die met deze rail kwam ook van Rebel gehad om te gebruiken met de standaard rail. Daarvoor moest ik hem wel eerst op maat draaien omdat de moer net iets te groot was. Die is nu exact op maat en glijdt er net zo strak in als een zuiger in een motorblok. Dat helpt ook wel met de stevigheid van het geheel. Vind het ergens niet echt een geweldig systeem dat ik hem moet klemmen met die ene bout. Want je moet die er ook nog doorheen krijgen en netjes aan kunnen draaien. Praktisch gezien valt dat niet mee als de rail hem strak tegen de moer aan drukt. Gebruik jij die nut nu ook dan of nog wel de nut die bij de rail kwam? Heb het idee dat het allemaal wat strakker moet en de sleuf in de nut met zijn +/- 7 mm te breed is voor de bout van de rail van Ø 5,7 mm.
 27. AAC

  Ervaringen met Specna Arms?

  Kan de piston rod der dan nog boven langs, of zit die der niet bij ? En hoe zet je die rail vast, ik veronderstel dat je die gewoon rond de nut klemt
 1. Load more activity
×