Jump to content

Most Liked Content


#17368 DIY Combat shirt (Drifire inspired)

Posted by Huurpaard on 18 December 2015 - 03:04 PM

Zoals een aantal van jullie wel weten is mijn loadout erg geïnspireerd door het United States Marine Corps Forces Special Operations Command (MARSOC).
Deze gasten lopen in old school M81 camo, maar dan in een 'nieuw' jasje ( < briljante woordgrap). Het is een beetje een mengemoes van Crye en Drifire wat er gedragen wordt en dat laatste merk trekt toch wel erg mijn aandacht. 
 
Om niet meteen 300+ euro uit te geven aan een 'echt' exemplaar, geen 130+ euro aan een replica en aangezien ik redelijk overweg kan met een naaimachine, ben ik eens gaan snuffelen in onze dumpstore. Daar kwam ik tot mijn verbazing hele lappen rest stof M81 (US woodland) Ripstop tegen! 
Ik had ook nog een American Apparel t-shirtje in Olive green liggen, dus die combi moest zo zijn (niet exact de juiste kleur, maar het is maar een inspiratie).
 
Eerst eens veel beeldmateriaal verzameld om te kijken hoe de zakken zitten en de elleboog bescherming etc.
 
 
Om vervolgens custom patronen te maken en de stof te snijden...
 
ysbWv7Xl.jpg
 
 
In de tussentijd wat klittenband uit china laten komen...
 
RcNCTzel.jpg
 
 
Om de zakken mee te voorzien...
 
YI1jHGGl.jpg
 
 
Tadaa...
(even opletten dat de juiste zak op de juiste mouw terecht komt, ik was zo lekker bezig, dat ik even was vergeten dat de zijkant van de zak die naar de voorkant moet, meteen vast zit op de mouw, en de andere zijkant op staat...)
 
2MzjKAtl.jpg
 
5MKOW20l.jpg
 
 
De manchetjes...
 
AstluQ0l.jpg
 
 
De 'lek' opening aan de onderkant van de elbow pads... zo blijft het water er niet in staan...
 
ecCMkeWl.jpg
 
 
Aan de bovenkant afgesloten met klittenband. Zo valt de daadwerkelijke 'pad' er niet zomaar uit...
 
YpmNOeKl.jpg
 
 
En als alles op de platte mouw vast zit, kan de mouw zelf dicht...
 
gpIbQsKl.jpg
 
 
Even aftekenen op het t-shirt...
 
hUwUSknl.jpg
 
 
Via de binnenkant binnenstebuiten spelden...
Let op, ik maakte hier een grote fout. De 'mooie' kanten moeten op elkaar en de binnenkanten zichtbaar als je dit vast zet. Zoals op de foto komt de mouw binnenstebuiten aan het shirt vast... oeps...
 
WD6YeLal.jpg
 
 
En dan hier het eindresultaat!
 
Hg7wGGol.jpg
 
uATaSlgl.jpg
 
jPDHHKHl.jpg
 
54rFfidl.jpg
 
oU3PCWPl.jpg
 
cxSlKsGl.jpg
 
 
Niet heel verkeerd, al zeg ik het zelf.
De details kunnen misschien wat beter. De doorsnede van de mouwen IETS wijder en de lengte IETS langer, maar misschien maak ik er nog wel eens eentje! :)
 
Oh ja, die kraag, met de rits, zoals Drifire dat doet... Da's misschien een leuke voor het volgende shirt wat ik maak. Voor nu met een zacht t-shirt kraagje...

 • Gryphon, Altum Silentium, AAC and 8 others like this


#13714 Gloednieuwe administrator: AAC

Posted by Gryphon on 04 August 2015 - 05:36 PM

AAC, Airsoft Elite stamgast van het eerste uur, kwam zo vaak met goede content en ideeën dat we het tijd vonden hem eens te promoveren tot administrator. Ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is, maar wie het niet snapt moet onze post counts maar even checken ;)

 

In tegenstelling tot mijzelf is AAC al jaren bekend met andere tactical/airsoft fora en weet inmiddels wat ervoor nodig is om te voorkomen dat een snel groeiend forum als Airsoft Elite in een jungle verandert. AAC zal zich dus met name buigen over de content. Zo wordt er bijvoorbeeld wel eens een nieuw topic geopend met een bericht dat prima in een bestaand topic had gepast. Dat soort zaken gaat onze nieuwe overwatch AAC in de gaten houden.

 

Kun je dus ineens je topic of post niet meer terugvinden, dan is de kans groot dat AAC heeft zitten tuinieren :) Spammers worden ook getrakteerd op de vlakke, eeltige hand van onze Vlaamse gunsmith.

 

All hail our new admin!

 

giphy.gif


 • Altum Silentium, AAC, Huurpaard and 8 others like this


#13384 CADPAT - ultieme NL woodland camo in de zomer?

Posted by Gryphon on 24 July 2015 - 12:50 PM

Oké heren! Zoals beloofd een reviewtje met wat foto's. De eerste set die ik had besteld bij Flecktarn.co.uk (wat eigenlijk gewoon de webshop is van Britse camofabrikant Bulle Ltd.) viel wat te ruim, dus heb deze teruggestuurd en kreeg binnen een paar dagen (kosteloos!) een kleiner setje retour. Perfecte service! Ik ben 1.89m, 86 kilo en de M zit mij perfect. De broekmaat M komt overeen met een maatje 32/33 spijkerbroek, de L is 10cm wijder in omtrek en prima te stellen met trekkoordjes.
 
Al met al een hele mooie set voor £ 135. Het materiaal voelt stevig aan en de afwerking is zeer netjes. Verder is het patroon vat dyed, een proces dat ervoor zou zorgen dat het langer kleurecht blijft. Ben heel benieuwd hoe hij presteert bij RSL en Balls & Arrows. Hier om het huis deed-ie het al aardig ;)
 
Stel je bent hortensialiefhebber, maar je wilt niet dat de hele buurt het weet: CADPAT. (full size)
 
RdLBUetl.jpg
 
Je hebt pas écht geleefd als je stiekem een banaan hebt gegeten in de heg van je buurman. (full size)
 
0HDb9tcl.jpg
 
Onder de rokjes gluren van voorbijgangers is easy met CADPAT. (full size)
 
Xvm3Ub3l.jpg
 
Even bijkomen van al m'n CADPAT. (full size)
 
J9PDiQFl.jpg
 
Hier te koop dus.
 • Laurens, AAC, Crusader and 8 others like this


#8002 Show your custom paintjob

Posted by Huurpaard on 18 January 2015 - 08:26 PM

Zo. Ik heb dit weekend mijn M4 in een nieuw oud jasje gestoken.

Hier het idee. Een soort big scale snakeskin. Gedaan door een basislaag (TS-3) met wat shading (TS-1) en een highlight (TS-46) door een visnet gespoten.
Ik heb de kleuren uitgekozen bij m'n huidige platecarrier. De Tamiya TS3 is een redelijk goede match.

M4_CQBR_Paintjob_00.jpgDit was vóór. Het enige wat ik afgeplakt heb zijn de KAC sight markings.

M4_CQBR_Paintjob_01.jpgEerste laag. Goed om te weten, 100ml Tamiya TS-3 is precies genoeg voor 1 M4 (beide kanten).

M4_CQBR_Paintjob_02.jpg


Tweede kleur. Wat donkere shading.

M4_CQBR_Paintjob_03.jpg


En dan het patroon. De zeldzame varianten die ik kon vinden online maakten gebruik van (denk ik) een visnet. Ik ben geen visser en had dus niks in de schuur liggen. Tijdens wat testjes met een net wat ik wél in de schuur had liggen (tegen vogels in je graszaad/vijver) bleken die draden te dun te zijn (vermoede ik al) en liep het patroon volledig dicht. Toen kwam mijn vriendin met het briljante idee om het boodschappennetje van de kinderwagen te gebruiken. "We hebben er toch twee, en ze kosten geen hol" (Hema). Even doorknippen et voila:

M4_CQBR_Paintjob_04.jpg

M4_CQBR_Paintjob_05.jpg


Ook nog wat hi-capjes.

M4_CQBR_Paintjob_06.jpg


Nét voor het donker en de regen klaar. Tamiya verf droogt lekker snel.
Om het 'verweerde/goed gebruikte' effect te bereiken, moet er natuurlijk weer wat verf vanaf. Dat kan met een krabbertje, een schuursponsje zelfs schuurpapier, maar het gevaar is dat je dan snel op je staal zit en er helemaal geen zwart meer overblijft. Op sommige plekken natuurlijk gewenst, maar op veel plekken zeer ongewenst.
Dé truc is dan wat nagellak remover. Hapt zich zonder moeite door je Tamiya verf heen maar laat je zwart netjes met rust.

M4_CQBR_Paintjob_07.jpg


Goed nadenken wáár precies de slijtage optreedt bij dagelijks gebruik. De grip is een veel vastgehouden onderdeel... toch? :blink: Hoe hou je je vingers daar? Je wijsvinger ligt vaak op de magwell. Mag-release, ook vaak aangeraakt met die vinger. Misschien pak je hem wel eens om de magwell heen. De front grip... etc. Zachte delen gaan er ook snel aan...

M4_CQBR_Paintjob_08.jpg

M4_CQBR_Paintjob_09.jpg

M4_CQBR_Paintjob_10.jpg


Nog wat details.

M4_CQBR_Paintjob_11.jpg

M4_CQBR_Paintjob_12.jpg


In de hoekjes en gleufjes wat Tamyia Weathering Master (verf in poedervorm voor het stof effect), et voila!

M4_CQBR_Paintjob_13.jpg


Heb de (cheap-ass) mags ook even een stof behandeling gegeven.

M4_CQBR_Paintjob_14.jpg

M4_CQBR_Paintjob_15.jpg
 • AAC, Crusader, ИС-3 and 6 others like this


#4475 Show your new stuff!

Posted by Laurens on 14 May 2014 - 10:47 AM

Als je ooit in een rucola slakom beland zijn we je kwijt.


 • Gryphon, AAC, Crusader and 5 others like this


#16615 Specna Arms disassembly - simpele versie

Posted by mata on 18 November 2015 - 03:20 PM

Aangezien ik deze vragen al enkele malen voorbij heb zien komen dacht ik dat het misschien handig is om het even te documenteren. Dus bij deze laat ik zien hoe je in ieder geval bij de veer kunt komen om deze te vervangen. Dit is nog een kleine work in progress aangezien ik nog een paar foto's vergeten ben om te maken.

 

hZVkrJB.jpg

 

Tip: Gebruik altijd goed gereedschap, daarmee bedoel ik onder andere goede passende schroevendraaiers.

 

1 - Het verwijderen van de buffertube

 

Afhankelijk van de lengte van de beschikbare schroevendraaiers dien je eerst de schoudersteun van de buffertube af te halen. De makkelijkste methode is het vastpakken van de stelknop en deze naar beneden te trekken terwijl je de steun naar achteren schuift. In het geval dat dit niet wil kun je het inbusje in de schroef van de knop iets losdraaien en dan dan de knop strakker vast zetten. Op deze manier trek je de pin er dan ver genoeg uit bij het indrukken van de knop.

 

uHDBoZY.jpg

 

In de buffertube zit een schroef welke in de gearbox is gedraaid. Deze moet los en dan kun je de schroef er uit laten vallen. Let op de bedrading en eventuele zekering.

 

DjnqPsY.jpg

 

2 - De schroeven in de body

 

A. Deze schroef houdt de upper receiver vast. Draai hem los, trek even aan de charging handle en de upper incl. barrel en hopup kun je naar boven schuiven.

B. Losdraaien, houdt de gearbox vast in de lower receiver.

C. Deze pin dien je er uit te tikken. Probeer dit te doen met een stom voorwerp. Afhankelijk van het model en revisies moet deze naar 1 kant er uitgetikt worden. In mijn geval met een A03 van december 2014 tik je deze naar de selector switch toe. Bij een onlangs aangeschafte B02 was dit van de selector switch af. Als je niet kunt zien welke kant van de pin dikker is dan kun je deze rustig een kant optikken. De kant die er uit komt moet geribbeld zijn. Is dit niet het geval dan tik je de verkeerde kant op. Let op, als jou replica net nieuw uit de doos komt kan dit best moeilijk gaan.

D. De pin die door deze release knop zit moet er ook uit. Jammer genoeg kan ik niet zeggen welke kant deze er uit moet, net als bij punt C.

 

jAFnD0H.jpg

 

Als je het knopje van D opnieuw plaatst, druk dan het plaatje wat je hier onder ziet naar beneden aan de andere zijde van de gearbox. Het knopje moet hier in haken. Deze zorgt er voor dat  de dustcover weer naar voren schiet als je op het knopje drukt.

 

Rsv4taG.jpg

 

Als laatste moet de magcatch er nog uitgehaald worden. Draai het schroefje in het knopje los en dit valt er gewoon uit.

 

g7apXED.jpg

 

3 - Motor

 

Onder in het handvat zie je 2 schroeven. De 2 kleine dien je los te schroeven om bij de motor te kunnen. De middelste schroef is voor de motorhoogte, deze kun je het beste eerst met rust laten.

 

XsLZJ7S.jpg

 

Zodra je de motor en bedrading ziet, trek dan voorzicht de draadjes van de connectoren. Let hier bij goed op wat plus en min is en of dit gemarkeerd is (meestal is bij de connector een rood stipje te zien voor de rode draad). Trek de motor dan uit de grip. In de grip zul je nog 2 schroeven zien. Deze moeten er ook uit zodat het hele handvat er af kan worden geschoven.

 

4 - Gearbox uit de body

 

Zorg dat de fire selector op SEMI staat. Trek dan de gearbox voorzichting schuin naar boven zoals op het plaatje. Deze zal op het plaatjes rechtsboven wat weerstand krijgen van de body, maar hier moet je hem gewoon voor bij kunnen trekken.

 

9256nj3.jpg

 

Je kunt nu de veer vervangen aan de achterkant van de gearbox. Let op hier, staat spanning op. Indrukken en draaien tot je de uitsparingen ziet uitlijnen en de springguide zal er uit komen. 

 

Om de replica weer in elkaar te zetten, graag de guide van onder naar boven volgen :)


 • AAC, Crusader, Furo and 5 others like this


#15583 Show your new stuff!

Posted by Leejoow10 on 13 October 2015 - 05:48 PM

elEdAT4.jpg


 • Crusader, ИС-3, Ree and 5 others like this


#14537 Show your new stuff!

Posted by Furo on 05 September 2015 - 07:11 AM

Zo'n naadje kun je normaal gesproken zo wegschrapen met de achterkant van een mesje, zie je er niets meer van. Deze moldlines kom ik ook vaak tegen op modelbouw/miniaturen, niet onoverkomelijk.

 

Hier nog even een foto van mijn nieuwe aanwinst, de WE M92 Samurai Edge Biohazard Full Metal GBB:

 

qD8DTi2.jpg

Q3SEonY.jpg

 

Als liefhebber van de Resident Evil reeks kon ik dit toch niet laten liggen... Hele tijd geleden bij Veluwe Airsoft al eens een mooie shiny chrome version in de handen gehad, volgens mij van ForShizzle? Of zeg ik nu iets vreemds... Maar goed, wat een cool ding zeg! Vooral die RE details:

 

JrI9asM.jpg

XldsRxd.jpg

 

Er zijn verschillende uitvoeringen te koop, waaronder ook een Barry Burton model (een verlengde M92 versie) die me at the time een beetje to much leek.. De doos van mijn standaard versie wordt duidelijk ook gebruikt voor dat Burton model; er is nog heel wat ruimte over!

 

mKR7MGi.jpg

 

Bij nader inzien is groter natuurlijk altijd beter....  Maar voor mij nu al een mooie step up! Ik was de PPQ van Walther gewend, maar dat is dan maar een klein ding vergeleken met de M92...

 

De prijs van de gewone versie paste trouwens ook iets beter binnen het budget. Vooral omdat ik ook nog een compacte MP5 voor CQB wilde hebben (die heb ik trouwens gisteren besteld bij Taiwangun). Naast de verschillende uitvoeringen van WE maakt Tokyo Marui ook RE modellen, maar die zijn blijkbaar niet full metal en dat doet volgens de reviewers toch wel afbreuk aan de looks. Vandaar ook de (goedkopere) keus voor een WE en ik ben er meer dan blij mee.

 

Ik heb er nog niet mee geschoten daar ik me deze AA eigenlijk had bedacht als beloning voor als ik eindelijk eens die 10 kilo was afgevallen (ben er pas 6 kwijt..  ;) ). Dat ik 'em al heb is dus eigenlijk een beetje voorbarig en niet volgens plan, daarom moet het daadwerkelijke spelen/knallen nog wel even wachten. Hij mocht net even uit de doos voor de foto's...  :D


 • Gryphon, Altum Silentium, AAC and 5 others like this


#13834 Show your custom paintjob

Posted by mata on 07 August 2015 - 09:36 AM

En done:

jP1Uuzu.jpg
4h1cSkG.jpg

Gedaan met Fosco spuitbussen.
- Desert als onderlaag
- DDR Green met grove bladeren
- Forrest Green met kleinere bladeren om wat meer random te worden
- Mud Brown voor wat kleine accenten

Ik ben in iedergeval best blij met het resultaat. Nou hopen dat ik vandaag of morgen de barrel groep weer in elkaar kan zetten.
 • Gryphon, AAC, ИС-3 and 5 others like this


#12671 Excessed's Beginners guide voor airsoft in Nederland

Posted by Excessed on 21 June 2015 - 09:35 AM

Zoals sommige van jullie wellicht weten, heb ik een tijd geleden een beginners guide geschreven voor airsoft in Nederland.

De guide is een waar succes, gezien hij op AirsoftDB alleen al meer dan 19.000 keer bekeken is sinds augustus 2013. (28x per dag)

http://www.airsoftdb...t-in-nederland/

 

Nu heb ik besloten deze guide in een mooi jasje te steken en er een soort brochure van te maken met foto's erbij welke gemaakt zijn door mijzelf zodat ik én geen kosten heb én het geheel in eigen beheer blijft.

Het idee hierachter is om het makkelijker deelbaar te maken in bijvoorbeeld .PDF vorm en het wat interactiever. Want zeg nou zelf, een beetje witte tekst is ook niks :P

Progress so far:
unnamed_zpsuslwnlc1.jpg

IMG-20150617-WA0020_zpsfsfdrbp7.jpg

 

Wat vinden jullie van de eerste opzet? :)


 • Laurens, AAC, ИС-3 and 5 others like this


#11351 SRVV custom muzzle brake

Posted by Aardvark034 on 20 May 2015 - 09:58 AM

Vroegah toen mijn E&L nog niet besmeurd was met een laag verf, lonkte ik naar wat external mods die ik koste wat kost moest hebben.

 

Een Ultimac scout rail, wat Zennit tactische kaasschaaf accessoires (soon to be ordered) en natuurlijk de meest radicaal uitziende muzzle-brake ever.

 

De SRVV Jet 5.45

 

Jammer genoeg kun je ze alleen vanuit Rusland bestellen en je kan het al raden, dan lopen de kosten flink op voor zo'n dingetje.

 

Ik had al eerder contact opgenomen met AAC voor custom onderdelen, maar daar zouden we het ooit nog over hebben als ik wat specifieks voor ogen had.
Dus een paar maanden later trok ik de stoute schoenen aan en we stuurden een aantal PMs heen en weer, met daarin de volgende foto's:

 

Mijn simpel schetsje

AACs master tekening

WIP shotsGelukkig had hij de juiste draad, E&L gebruikt namelijk de real-steel 24mm versie in plaats van 14mm.

EindresultaatHij heeft hem hier ook al geweathered met een gasbrander, in het echt springen de kleuren er iets beter uit dan op de foto :)

 

En eenmaal gearriveerd en gemonteerd op mn Franken-Kalash:

 

5ts5e2.png

jt3iD3.png

Qua gewicht is ie niet veel zwaarder dan de standaard brake, bonus funfactor is dat mn aeg nu iets anders klinkt.

En er is een paar centimeter bijgekomen, doet het model wel goed imo!

 

~

 

AAC,

 

Vakmanschap en een oog voor detail heeft dit metalen cilindertje in een homp bad-ass getransformeerd.

Bedankt voor de tijd en skills die je erin hebt gestopt!

 

Ik hoop dat je een dikke ego-boost hebt gekregen van deze thread, want dat verdien je zowieso :D!


 • Altum Silentium, AAC, Crusader and 5 others like this


#2537 Airsoft techniek: Hop-up

Posted by Gryphon on 04 February 2014 - 10:33 PM

got_rhop_patch.jpg

 

Door het topic over de A+ REAPS hop-up eerder vandaag ben ik me iets meer gaan inlezen aangezien termen als G-Hop, R-Hop, nubs, spacers, rubbers en buckings voor mij ook een beetje verwarrend werden. De kennis die ik inmiddels heb wilde ik even met jullie delen a.d.h.v. een paar illustraties. En als ik het mis heb horen we het gauw genoeg en pas ik e.e.a. aan :)

 

 

airsoft-hop-up-1.png

 

 

Dit is een dwarsdoorsnede van een inner barrel oftewel binnenloop. De boring hiervan is standaard vaak 6.08mm. Dit betekent dat een 6mm BB zo'n 0.8mm speling heeft, wat voldoende is om ervoor te zorgen dat goedkope BB's met onzuiverheden niet in de loop blijven steken. Helaas betekent dit ook een lagere druk/FPS, want die speling zorgt er ook voor dat er lucht ontsnapt langs de BB. Voor optimale druk kun je daarom kiezen voor een zogenaamde tightbore barrel (TBB). Deze zijn vaak verkrijgbaar in 6.03mm en 6.01mm. Het spreekt hopelijk voor zich dat je met een 6.01mm alleen de allerbeste polished BB's mag gebruiken en je barrel goed schoon moet houden. Een kleine oneffenheid en je mag doorprikken.

 

Aan de achterkant van deze loop — het gedeelte dat in je AA steekt — zit een inkeping (foto) van iets minder dan een centimeter. Dit is waar de hop plaatsvindt en wordt ook wel de hop window genoemd.

 

 

airsoft-hop-up-2.png

 

 

De hop bestaat uit twee onderdelen. Eigenlijk uit drie, want de twee zitten in een behuizing — de hop unit (foto) — die ik verder niet zal behandelen.

 1. De hop bucking a.k.a. hop rubber (rood)
  De bucking is een rubberen buisje met een taps toelopend einde. Het nauwere uiteinde zorgt ervoor dat het cilindermondstuk of nozzle (onderdeel F op deze afbeelding, die het balletje in de loop duwt en wegblaast) luchtdicht wordt afgesloten.
   
 2. De nub a.k.a. nubbing a.k.a. spacer (groen)
  De nub is een piepklein rubbertje dat de vorm van de bolling van de bucking bepaalt. Het puntje dat ik boven de nub heb getekend is (een stukje van) de arm die de nub naar beneden duwt wanneer je aan je hopwieltje draait. De nub zelf is vaak verkrijgbaar in een harde of zachte versie, de harde versie wordt veelal aangeraden voor 400+ FPS AA's.

Rechts van de loop zie je drie verschillende soorten nubs. De ronde, een H-Hop nub (concaaf) en een R-Hop nub (concaaf maar langwerpig i.p.v. rond). Een ander verschil tussen R-Hop en andere hops, is dat de R-Hop ónder de bucking gaat en precies in de inkeping van de loop dient te vallen. Een R-Hop gebruikt doorgaans een M-Nub voor de druk. De mensen die er verstand van hebben zweren momenteel bij R-Hop. De crux is alleen om 'm *precies* sluitend in je hop window te krijgen, zonder dat deze aan de binnenkant of buitenkant uitsteekt. De installatie van andere nubs luistert ook nauw, want iets te ver naar links of rechts (plaatje) en je BB krijgt meer dan alleen de backspin die hij moet krijgen.

 

Huh, backspin? Dit dus:

 

airsoft-hop-up-3.png

 

 

Wanneer je je hop hebt ingesteld vernauw je plaatselijk de diameter van je loop. De druk achter de BB is echter hoog genoeg (en de hop bucking zacht genoeg) dat de BB er makkelijk doorheen komt. Maar wat gebeurt er: de BB krijgt een backspin en rolt nu niet langs de onderkant van de loop, maar langs de bovenkant. De lucht die erlangs wil perst 'm naar boven en vooral: vooruit.

 

Het is de backspin, of achterwaartse draaiing, die zorgt dat de BB gaat "klimmen" in de lucht. Dit gebeurt echter pas wanneer de voorwaartse kracht het verliest van de opwaartse (de lift, veroorzaakt door de backspin). Afhankelijk van je FPS zal dit rond een meter of 30 liggen.

 

De kunst is om je hop zó af te stellen dat deze compenseert voor de zwaartekracht, waardoor de BB een rechte koers houdt. Een BB die na 40 meter te ver omhoog vliegt als gevolg van slecht afgestelde hop noemen we in het Engels een flyer. Hij komt misschien verder, maar je zult niet raken waar je op gemikt hebt.

 

Als je je afvraagt of deze "hobbel" je BB afremt: dat klopt. Maar toch komt-ie met een goede hop-up verder dan zonder. Sneaky pro tip: Heb je een AA die nét iets te hard schiet, draai dan je hop-up helemaal dicht bij de FPS test. Grote kans dat je 10 FPS zakt en lekker mee mag skirmen ;)

 

VORM VAN DE NUB

In de illustratie hierbóven zien we een ronde nub. Dit geeft een "scherpere" deuk in de bucking en dan een vlakke nub (onder). In het geel heb ik aangegeven hoe groot het contactmoment is tussen bucking en BB. Zoals je ziet is dat bij een flat nub aanzienlijk groter, en langer contact betekent meer effect (backspin én stabilisatie).

 

De R-Hop nub combineert het beste van beiden: de holling van de H-Hop nub, waardoor de BB gecentreerd wordt in de loop, en de lengte van een vlakke nub. Dit zorgt voor prestaties waar de pros blij van worden, terwijl je er weinig van zou verwachten als je zo'n piepklein frutseltje in je hand hebt.

 

airsoft-hop-up-4.png

 

 

De nub is echter niet het enige onderdeel dat het effect bepaalt; sommige buckings hebben een eigen mechanisme om de BB stabiliteit en spin mee te geven. De variatie hierin is eindeloos en iedere fabrikant beweert dat zijn oplossing de beste is. Hieronder een paar voorbeelden. Bij zo'n "speciale" bucking moet je vaak extra letten op het soort nub dat je gebruikt, om te zorgen dat ze elkaar versterken en niet tegenwerken.

 

airsoft-hop-up-5.png

 

 

De belangrijkste eigenschappen van de bucking zijn echter:

 • Air seal
  Als je bucking te los zit kan er lucht ontsnappen tussen de binnenloop en de bucking, dit vermindert je druk/FPS. Het is dus van belang dat je een goed sluitende bucking hebt. Ik heb gezien dat mensen hun bucking aan hun inner barrel tapen of zelfs lijmen, maar de slimste oplossing vond ik afbinden met een stukje visdraad.
   
 • Dikte
  Een te dikke/harde bucking in combinatie met een te zachte nub beperkt het hop effect. Een dunne/zachte bucking en zachte/normale nub geeft voor AA's tot 360 FPS het beste resultaat. Pas alleen wel op dat deze niet scheurt tijdens het installeren.

 

Wil je gaan experimenteren met hop, begin dan met de aanschaf van een tightbore barrel en verdiep je in G-Hop en R-Hop nubs. Het is een wondere wereld :)

 

MEER OVER R-HOP:


 • Laurens, Jack_Frost, AAC and 4 others like this


#23379 aac's 2e MK18MOD1 build (17-06-17 updated)

Posted by AAC on 22 January 2017 - 08:39 PM

Zo beste leden bij deze de kickoff van een nieuw project(je)  

 

Ik zeg 2e omdat ik eerder al 's een MK18mod1 bouwde uit een Dragon Guns DG02 (de 'anciens' herinneren zich deze vast nog wel) 

Voor de later bijgekomen leden kan je deze hier nog 's bekijken

 

Met deze  ga ik m'n meest recente aanwinst deze Specna SA-A03upgraden tot een zo realistische , en up- to- date mogelijke MK18MOD1 / Block II CQBR.

 

TvUCtko.jpg

 

En hier zou het dus heen moeten  :)

 

CMmbtR9.jpg

 

Nu is de Specna A-03  al wel aardig in de buurt (gelukkig)  dus hier:

 

de plannen:

 

 • Outer barrel : de stock Specna outerbarrel, en gasblock zijn "Crap" wat mij betreft en gaan der onheroepelijk uit, deze worden vervangen door een DIY stalen DD style 10.3" CQB barrel, en MK12 low profile gasblock.
 • Flashhider :  Wordt een DIY SureFire 4P-556-RC , die zijn der toch al ga je nu misschien zeggen, maar dat zijn meestal de 3 prong Civi- modellen, en zonder  nokje voor de suppressor, ik ga voor de mil-spec 4 prong en met de nok voor de suppressor
 • SureFire SOCOM556- RC :  Suppressor hebben ze tegenwoordig van Angry Gun, en Big Dragon, maar die zijn wss uit ALU en hebben niet het juiste gewicht, bovendien blijkt het QD systeem niet zo schitterend, ik ga dus proberen der zelf een te maken , alhoewel hier nog best enkele technische uitdagingen inzitten !  :unsure:
 • De MK18 RIS II rail :   Dient een "mud brown" paintjob te ondergaan , waarbij ik wil proberen de markings te behouden, schroefjes moeten vervangen worden
 • Gearbox :  lichtjes upgraden, dmv damper-mod, AOE correctie, shimmen, polijsten, SAEC spring guide wat inkorten, en een HT motor plaatsen ivm de ASCU issues.
 • Pistol grip : Is een beetje een dillema, persoonlijk wil ik liefst de Magpul MOE, maar die is tegenwoordig niet veel meer in gebruik, en de rest vind ik niet zo mooi  
 • Stock : zal wellicht een Magpul CRT replica worden.
 • Foregrip : Denk ik aan de Magpul RVG sober, en goed te monteren, goed in de hand liggend, alleen zie je die ook weer ni echt veel :wacko:  de DD convert is anders ook nog een optie 
 • Accessoires: LA-5, WMX200, dual remote switch, EXPS-3 sight EOTech magnifier
 • BUIS: pimpen, front sight painten, wat detail frezen, schroefjes vervangen

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Barrel & Flashhider

 

Gemaakt uit  14.5" government outerbarrel die ik al 's maakte voor m'n M4A1 maar later verving door een M4A1 SOCOM profile, rest me eigenlijk enkel deze in te korten tot 10.3" , en verder af te werken.

(Dit gebeurde trouwens ook zo met de eerste CQBR's, en MK18's  men nam gewone 14.5" government profile barrels korte deze in, nieuwe schroefdraad der op  gas-hole vergroten en klaar.)

 

Daarnaast kun je het  eerste progress zien van de SF flashhider, het voordraaiwerk , en het "nokje" welke me toch wel wat denkwerk bezorgde, over hoe dit er aan te krijgen, het listige daarin is nl dat dit net een 1.5mm uit schuine vlak steekt wat in 1 keer wordt gedraait !

 

lAvsmgk.jpg

 

 

Uiteindelijk alle details gefreesd aan de SureFire RC flashhider, en dmv een shim aangepast op de barrel  tot deze in de juiste positie staat  (nok onderaan op 6h00)

KPUwlI1.jpg

 

De barrel aangepast aan de Specna receiver, maar heb nu ook nog een andere barrel nut aan m'n broek, de rand van mijn barrel is nl kleiner, waardoor de originele nut volledig over de barrel valt.

"Bij mijn laatste project de M4A1 build deed ik dit nog met dodelijke precisie, de gleufjes voor de "vleugeltjes" mooi pas gemaakt zodat de unit niet kon roteren,

inner barrel tot op 0.01 mm precies laten passen in de barrel etc... Maar uiteindelijk zag ik daar in het schotbeeld 0% resultaat van"

Dus ben ik daar bij deze net iets sneller overgegaan, gewoon gemaakt als het origineel,

Innerbarrel zit wel precies in geleidingen in de outerbarrel, maar met net iets meer speling.

Zq6PQK0.jpg

 

Hier het volledige Barrel & Flashhider fotoalbum

 

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Barrelnut & Bolt up plate

 

Toen ging ik dus de barrelnut, en bolt up plate onder de loep nemen , aangezien de originele nut niet geschikt is voor mijn nieuwe barrel. (Ø verschil)

Dus ik beginnen meten en doen, kom ik weer tot de vaststelling dat de bolt up plate al volledig vervormd is ?

in z'n geheel gebogen, en ook de "flens", die tegen de nut ligt blijkt zo dun dat deze ahw geplooid is.

terwijl ik slechts 1x de rail demonteerde, en terug monteerde -voor de review-  dus toch wel héél zacht materiaal !  :unsure:

 

Kon  ik dus weer een bolt up plate in echt Aluminium gaan bijmaken he.

SePHOym.jpg

pdZu0nR.jpg

 

BruTM9v.jpg

MGR8qV6.jpg

 

Hier het volledige Barrel Nut & Bolt Up plate foto album

 

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

MK 12 low profile Gasblock

 

Begonnen aan een MK12 gasblock volgens de echte spec's (schetsje hiervan is eenvoudig met Google te vinden)

Het is dan ook al snel duidelijk dat het Specna gesblock hier toch wat van verschilt, slordig, of omwille van copyrights ?

 

eClCPEq.jpg

nqVA4gC.jpg

 

Hier het volledige MK12 gasblock foto album

 

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Barrelgroup finishing & assembly

 

Hier zijn alle onderdelen afgewerkt & gezandstraald,  de barrel voorzien van Colt markings bovenaan.

c69Vm7s.jpg

 

Vervolgens de diverse onderdelen in de respectievelijke kleuren gespoten, licht geweathered, en gemonteerd.

 

3wou3sg.jpg

 

Bekijk hier het volledige fotoalbum 

 

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

SOCOM FDE paintjob on the rail

 

Een van de grootste hoofdbrekers was de rail, die komt origineel nl in het zwart, maar die worden in de realiteit zo goed als niet gebruikt.

Ik wou dus een fde rail, en daarbij ook de witte laser etched position markings behouden.

Dit heb ik uiteindelijk dan gedaan door de karakters te "maskeren" met Talens liquid mask, en een 000 penseel (monikken werkje ;) )

Vervolgens de rail onderdelen in Fosco Dark Mud Brown gespoten welke sterk op Socom FDE lijkt.

En ten slotte de masking folie terug uit de cijfertjes gepruld met een naald ( ook geen sinecure hoor pff )

 

Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat , zeker vanop normale kijkafstand, als je der echter met je oog gaat tegenaan liggen

zie je wel wat imperfecties

NEYysZo.jpg

rfUb5JG.jpg

 

Bekijk hier het volledige foto album

 

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Paint & weathering job 

 

Tenslotte nog een eenvoudige Paint & weathering job op de  lower receiver toegepast , om de USMC logo te camoufleren uiteraard !

En de FDE grip en CTR stock wat in te "blenden".

 

STAP 1:

Lower volledig in Fosco Dessert gespoten

5agoRyS.jpg

 

STAP 2:

Plastic mesh rondom aangebracht TBV "snakeskin" camo details.

gcGANxB.jpg

 

STAP 4: 

Lichte gebruiksporen aangebracht

hheivHE.jpg

 

STAP 5:

Het "dusten" moet nog gebeuren. 

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PAINTJOB FOTOALBUM 

 

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

The accessoriekit 

 

Rest nu enkel nog de aankleding met de gekende accessoires van tegenwoordig:

 • De BUIS zijn in KAC style en maakte ik eerder al voor m'n eerste MK18mod1 build                                                                                    
 • Element EXPS-3 sight
 • Element Eotech magnifier
 • Element LA-5 UHP green laser 
 • Element WMX200 flashlight
 • Element dual remote
 • FMA RVG (Rail Vertical Grip) 
 • CM MIAD grip
 • CM CRT stock 

Maar over die laatste valt toch wa te vertellen , ik haalde die stock bij Taiwangun voor amper €6.57 !

En ik moet zeggen die is best wel mooi en degelijk , maar !  de friction lock deugt niet, daar zit nl geen stalen beugeltje in .

Dat beugeltje zorgt nl dat het plastic rond de stocktube klemt wanneer je hem dichtklikt, waardoor de stock wobble free komt te zitten.

Dat vraagt dus weer om een mod ;)

 

9actotx.jpg

ZIz09qj.jpg

ZcWASNq.jpg

 

En met  al de accessoires gemonteerd

 

gF84WNC.jpg

H8rGNQd.jpg

8f5PRFi.jpg

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE FOTOALBUM 

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

SureFire SOCOM RC 556 gen2 suppressor  

 

Kickoff !  :)

Buitendiameter op maat gedraait, randje voor de achterste lassing aangedraait 

qMDPn8B.jpg

 

 

STAP 2: 

De achterste "Dummy-weld" aangebracht,  en de achterzijde voorgedraait tbv de M32 x 1.5 mm schroefdraad.

De echte constructie is volledig gelast, maar aangezien ik de mijne toch wil kunnen openmaken, om met internals te kunnen experimenteren.

Ga ik hem met een schroefdraad uitvoeren, door de las op de rand zal het daardoor "lijken" of hij ook volledig gelast is (of das toch de bedoeling)

wanneer de "can" op de flashhider-adapter geschroeft zit.

 

Of ik zal ook de mogelijkheid hebben om andere can's te gaan maken, zoals een Mini, of Monster , aangezien de flashhider adapter het zelfste blijft  

WFTTVlS.jpg

b5BBTUT.jpg

 

STAP 3: 

De Adapter uitwendig gedraaid,  hier zit hij ondertussen in de 'Can' geschroefd het 'lijkt' zo maar dat hij vastgelast zit :)

vA9Lw4r.jpg

 

 STAP 4:

De adapter inwendig uitgedraaid en de Flashhider 'kak-strak' passend gemaakt  :)

De lug aan de Flashhider past in het slotje zo dat hij niet kan roteren

fB7v7XZ.jpg

s1nlnDp.jpg

 

STAP 5:

De Adapter nu verder afgewerkt , de schroefdraad zit er excentrisch op tbv het lockingsysteem.

BPEsAWc.jpg

JUqh9i1.jpg

 

STAP 6:

De locknut uitwendig voorgedraaid, en voorzien van schroefdraad, en de nodige inwendige details.

agM2MsG.jpg

R5Jk3v2.jpg

 

STAP 7:

De locknut op een dummy geplaats zodat ik rondom hem goed goed kon bereiken , en vervolgens in vorm gefreesd.

Hiervoor diende ik eerst toch nog wel wat meet, reken, en tekenwerk uit te voeren , alvorens ik de juiste afmetingen, radii, en hoeken kon bepalen.

onqjCof.jpg

mDsXxkf.jpg

6TOlJsI.jpg

 

Het Locksysteem van de adapter is nu functioneel, de werking hiervan is het best te demonstreren met een filmpje.

 

STAP 8:

De "latch" grotendeels gemaakt, eerst gefreesd, markings ingeslagen, en vervolgens "ge-fijnbankwerkt"

Rest nu nog de pivot schroef te maken, en de latch te laten functioneren

 

jDAiEtu.jpg

7q5RtAQ.jpg

xNnMN0p.jpg

RecBy2z.jpg

h5mMEJq.jpg

3ouVMkp.jpg

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................

STAP 9:

De Markings aangebracht. 

Dit was toch wel weer een hoofdstuk op zich, waar het nodige denkwerk aan vooraf is gegaan.

Om de karakters zo recht mogelijk aan te brengen, heb ik eerst een verdeeltoestel ontworpen, en gemaakt.

Vervolgens kon ik met slagletters & cijfers de markings inslaan, maar dan nog staat niet alles echt perfect, wanneer je het bekijkt in close up.

Vanop normale kijkafstand is het resultaat wel bevredigend, ik ga nog wel wat bijwerken, en wanneer het geheel is gestraald, en gespoten 

Denk ik dat het zeker ok gaat zijn ?!

 

GrvpEYX.jpg

Kthjkfw.jpg

ZJq8NfM.jpg

GRUm0yd.jpg

 

STAP 10: 

Weer een klein beetje verder met m'n project , hij is nu volledig doorboord, en begint nu eindelijk een beetje op een suppressor te lijken.

Ook de frontcap al voorbereid voor het lassen, vanaf moet ik ook het gewicht wat beginnen monitoren

en het ziet er naar uit dat nog wat op dieet zal moeten om aan z'n 481 gram te geraken   :D

817G1Y3.jpg

qkfpCUd.jpg

pCp0cK4.jpg

 

 

BEKIJK  HIER OOK HET VOLLEDIGE SUPPRESSOR ALBUM

.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 


 • Altum Silentium, Huurpaard, edwin 'technician' and 4 others like this


#13039 Show your custom paintjob

Posted by ForShizzle on 07 July 2015 - 05:33 PM

Deze week mijn ASG AW .308 in de camo job gegeven. Ik ben best tevreden :)

IMG_1337_zps05tt4hkx.jpg


 • AAC, Crusader, ИС-3 and 4 others like this


#12445 Airsoft Elite Skirm 14 juni 2015

Posted by Crusader on 14 June 2015 - 07:30 PM

Lekker dagje mannen, leuk elkaar de hand te schudden en samen een paar potjes te spelen.

Hier staan de officiele B&A foto's van hun facebook

https://www.facebook...66869447&type=3

Hier zijn wij plaatje even gekopieerd van facebook, weet niet of iedereen het direct kan zien via facebook

VTneSMa.jpg


 • Gryphon, Crusader, Ree and 4 others like this


#12339 Maatregelen tegen spammers

Posted by Laurens on 13 June 2015 - 02:17 PM

Hallo Elites,

 

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar we hebben de laatste tijd wat meer last van hardnekkige spambots.

Nu doen we er alles aan om het forum mooi schoon te houden, maar toch komen ze nog door de filters heen.

Als dat gebeurt springen wij er op en filteren we meteen deze IP's en e-mail adressen om de gaten te dichten.

 

Nu is de laatste tijd ook spam afkomstig van gastaccounts, waardoor wij de regels voor deze aanscherpen.
Voorlopig mogen gasten geen topics of replies meer plaatsen. Gaarne hiervoor even registreren.

 

Helaas wil het niet altijd lukken om spammers op tijd te vangen.

Wij vinden het heel lief als je ons wilt helpen door de spampost of -profiel te reporten, zodat wij het snel kunnen afhandelen.  ;)

 

Als jullie tips of suggesties hebben horen wij het graag!


 • Altum Silentium, AAC, Crusader and 4 others like this


#12228 honey badger custom silencer

Posted by Ree on 11 June 2015 - 07:28 AM

Heren,

Na het meesterwerk te hebben aanschouwd op aardvark zijn AK vroeg ik AAC of hij ook custom silencers maakt. Zie hier het resultaat op de honey badger!

9UMKo5v.jpg
tpEZD8L.jpg
S64MMWe.jpg

Gecreëerd uit een bonk staal, komt dit mooie monster.
Na wat Pm verkeer over de dimensies en uiteindelijk het draad(wat geen standaard maat blijkt te zijn) besloten om AAC de cap van de hb op te sturen om de maten exact op te nemen. Daarna bewerkt en gespoten in de juiste kleur ontving ik dit product thuis.

Er komt 10 centimeter aan lengte bij waardoor ik eventueel een langere barrel kan plaatsen, mocht ik de HB ooit als dmr willen gaan gebruiken. Ook vroeg ik AAC of hij een demping kon creëeren zodat de HB aan de voorkant iets stiller wordt. Dit is gelukt, de HB klinkt nu wat doffer aan de voorkant maar nu viel het mij op hoeveel geluid de hb aan de achterkant maakt.

Al met al ben ik helemaal tevreden met dit stukje customization van de HB!
AAC je bent de master metal creator van AE! Hartelijk dan voor deze badass custom silencer.

AAC is nu klaar voor massa productie :) :P
 • Gryphon, Laurens, AAC and 4 others like this


#12215 aac's M4A1 build (03-01 SOPMOD kit added)

Posted by AAC on 10 June 2015 - 07:39 PM

Topic reboot,  new content in "bolt"

 

"Hier de kickoff van mijn nieuwste  project build,  de M4a1 SOPMOD

(Voorlopig focus ik me een beetje op de M4 SOPMOD, en noem ik het dan ook maar zo)

Ook met dit project zal ik trachten, zoveel mogelijk onderdelen eigenhandig te gaan maken.

te beginnen met de 14.5" inch barrel in government profile, met M203 cutout.

deze heb ik ondertussen reeds voorbereid en is te zien op eerste foto's."

 

Zo begon ik dit project... 

Zoveel mogelijk zelf maken, en de rest afzonderlijk aanschaffen, ook gearbox en receiver

Maar toen kruiste deze SA-G01 Specna m'n pad,  een perfecte basis voor m'n M4A1.

En dus een herziening van m'n project, ik heb m'n initiele post tevens ge-reboot

 

Ik ga dus voor een M4A1 build met SOPMOD accessories , inclusief de M203 maar ook die zat bij de Specna ;)  

​Voor de finish wil ik de upper zwart laten aldaniet met een "battle worn" look van enkele "tours" in A'stan & Iraq.

De lower zal  -noodzakelijk ivm de Specna USMC logo- , een "weathered Tan color  " paint job krijgen.

 

Hieronder wat reference pic's

seal.gif

IMG_3202.jpg

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

 

 

Voor wie m'n vorige build  nog niet mocht gezien hebben nog één keer de Block II CQBR (follow the hyperlinks !)   ;)

 

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

De A2 front sight base

 

Was ik al begonnen, op de Specna zit wel een mooie metalen frontsight, maar ivm het gewicht (realisme) toch besloten de mijne verder af te werken & gebruiken.

Het begon allemaal met een klomp massief staal, ik gebruikte de plastic sight van m'n oude Dragon M4 als model. 

 

Hier nogmaals de foto's samengevat,  klik op de afbeelding om de volledige map te bekijken

UqTyAc6.jpg

 

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

M4A1 outerbarrel

 

De outerbarrel van de Specna lijkt nergens op, lengtes kloppen niet, finish is bagger, en is te licht (uiteraard)

Een DIY versie is dus aangewezen, ik starte aanvankelijk met "14.5" government profile" barrel.

Maar gaandeweg ontdekte ik dat in de M4A1 eigenlijk een 14.5" SOCOM profile barrel hoort  (weet dus ook nog niet alles van M4's zie je wel)   

Zodus herbegonnen, de foto's staan wat door elkaar , klik op de foto om het hele album te zien.

 

JvkWVG0.jpg

 

 

 

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

KAC M203 leaf sight

 

000_0011-5.jpg?t=1174118709

(hier de echte KAC M203 sight)

 

Deze sight hoort boven op de RIS, en wordt gebruikt in combinatie met de front sight van de M4A1, De RS sight wordt gemaakt door KAC

Der zijn, denk, enkele Airsoft replica's te vinden, maar deze sight zelf maken leek me veel te veel fun :P 

Zo gezegd zo gedaan, alles bij elkaar toch ff mee bezig geweest, en in m'n enthousiasme telkens vergeten "progress pic's" te maken

(Maar de meeste forumgangers hier kennen het proces nu al wel he ? ;) )

 

The base plate 

Gefreesd uit een massief stuk staal

nmTtanG.jpg 

De diverse small parts

 

HXQezpP.jpg

 

Painted & assembled

De diverse onderdelen ge-Fosco paint in verschillende tinten, om het origineel zo goed mogelijk te benaderen

 

PG2yTE2.jpg

 

After a few "tours" in A'stan & Iraq

The volledige sight na het painten, geweathered met scotchbrite , om de "battle worn" look te imiteren, na enkele jaren battlefieldin Afghanistan & Irak

 

muDpxrj.jpg

 

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Upper Receiver assembly

 

Laatste progress;  finishing van de upper receiver, eerst  alles gezandstraald, vervolgens de onderdelen gespoten met Fosco paint

De barrel in "Grau Blau" , front sight in "flat black" , en de Flashhider in een ander soort zwart, dit voor een meer realistisch effect

Vervolgens alles gemonteerd, en weathered  met diverse tools (schroevendraaier, schuurblok, Scotch Brite)

 

Klik op de afbeelding om al de foto's te zien

llcglhi.jpg

 

The weathering job

 

klik op de afbeelding om alle foto's te zien

RYITvjY.jpg     

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Internals : The Gearbox 

 

De Stock V2 gearbox kon toch wel een upgrade beurt gebruiken,  tevens ook mijn allereerste gearbox upgrade job

Met véél dank aan @Mata,  die tijdens dit sub-project mijn hulplijn , en adviseur was  :D

Ik heb hierbij enkel betracht de consistentie, en werking van de GB te optimaliseren

 • De messing cylinder verving ik door een RVS exemplaar van Element , en polijstte de binnenkant (check hier m'n cylinder polishing mod topic)
 • De gears deed ik ook wat polijsten, maar of dit nu veel gaat opleveren ?? 
 • De stock kogellagertjes bleken het aanzienlijk minder te doen de Element lagertjes die ik had (check hieronder m'n testfilmpje)
 • Uiteindelijk alles uitgeshimd uiteraard
 • De Cylinderhead verving ik door een ALU Element versie met 2 O-ringen, ik paste hierop de "Damper mod" toe , waarmee ik tevens de AOE corrigeerde, en het klinkt wel degelijk "gedempter"   :P (ik ga hier nog wel 's een demo filmpje van proberen maken)
 • Bij de montage bracht ik nog wat extra Loctite aan, ter bevordering van de "Airseal" 
 • Nozzle verving ik door een SHS red nozzle
 • Piston, vervangen door een Element multi steel teeth
 • Piston head vervangen door een Element plastic silent head met ball bearing 

Tenslotte alles zorgvuldig gesmeerd & gemonteerd met;

 • Element "Airseal grease" voor de piston & cylinder
 • PTFE olie voor de kogel lagertjes
 • SKF lagervet voor de gears, en piston geleiding 

 

 

Klik op de afbeelding om het volledige Upgrade fotoalbum te zien

 

057kOLB.jpg

 

 

Internals : Hup Hup unit

 • De messing innerbarrel verving ik door dit 6.03 Energy exemplaar van bij Airsoftpeak   deze kwam overigens gewoon in een Prometeus verpakking !
 • De Bucking verving ik door een Modify flat hop
 • De arm van de unit zelf heb ik wat strakker gezet dmv shims

 N7n1Kx3.jpg

 

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

KAC 300M Rear Flip Sight

 

Hiervoor koos ik de KAC 300M rear sight, 1: omdat deze  koosjer is voor deze build, en 2: omdat ik deze nog niet maakte, en niet graag 2 x hetzelfde maak  :D

Eerst enkele foto's van de originele sight, hieronder

uGmuQXk.jpg

 

De Baseplate

Wederom gefreest uit een blok massief staal.

RLehXNi.jpg

 

De Diverse small parts

Hiervan maakte ik weer geen foto's, maar deze zijn ook allemaal vervaardigt uit ruw materiaal, de "Tower" is vervaardigt uit roestvrijstaal.  

D0VkABL.jpg

 

Uiteindelijk alles netjes gemonteerd, en gesmeerd.

IR74jnG.jpg 

Tenslotte het afgewerkte geheel weer een kleine weathering job gegeven

jviTHPQ.jpg

 

En gemonteerd op de M4A1

SyrbPwv.jpg

 

Daarmee heb ik (voorlopig) alles gemaakt wat ik zelf wou maken voor m'n M4A1 SOPMOD project.

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

The weathering job

 

Zoals ik al aangaf in het begin van m'n project, wou ik voor een stevige 'battleworn" look gaan.

Deze M4A1 moet er dus gaan uitzien alsof hij enkele jaren flink dienst gedaan heeft in Irak, en Afghanistan.

Door de upper, en lower receiver een andere finish te geven, wil ik simuleren dat deze gewisseld zijn, en bij een kit horen (zoals in de realiteit ook wel gebeurt)

 

De upper receiver is "zogezegd" nog nooit gespoten, maar door intensief gebruik, is de zwarte coating dermate afgesleten

dat op hoge punten, en randen het metaal zichtbaar is geworden

 

De lower receiver' (en M203) hebben "zogezegd" ooit 's een dessert painjob gekregen, maar deze is nu al danig versleten

Bovendien laat deze techniek me toe om het onrealistische USMC logo wat te camoufleren  ;)

 

Tenslotte moet het geheel ook een "dusted" look krijgen. 

Je ziet bij Airsoft dan vaak dat men z'n replica helemaal Dessert gaat spuiten, om vervolgens de verflaag terug gaan af te wassen,

totdat er alleen nog maar Dust/paint in de hoekjes achterblijft, persoonlijk vind ik dat je dit al van verre ziet, en zelden geslaagd is .

 

Daarom wil ik de zogenaamde Pastel dusting technique (gekend uit de modelbouw) gaan proberen toepassen, dit oogt veel realistischer !

Hierbij neem je Soft pastel krijt, welke je afschraapt tot een poeder, in de gewenste kleur.

Vervolgens breng je het poeder aan dmv een penseel, en Ontsmettings Alcohol om het te laten aanhechten.

 

Step 1:   Nog éénmaal de "geweatherde" upper op de onbewerkte lower receiver ter vergelijk.

                   Klik op de afbeelding om het volledige fotoalbum te bekijken

LTekUA0.jpg

 

Step 2:  "Weatheren" van de zwarte coating, van M203, en lower receiver dmv schuurpapier, Scotch Brite, en wat tools om te krassen

                   Klik op de afbeelding om het volledige fotoalbum te bekijken

ISEdxSJ.jpg

 

Step 3:   M203, lower receiver, en Crane stock voorzien van een coating in Fosco dessert, en vervolgens "gedust" met Fosco Mud Brown

                   Klik op de afbeelding om het volledige fotoalbum te bekijken

eR2Qeft.jpg

 

Step 4:  De Dessert coating "weatheren" dmv Nail Polish remover, afwassponsjes, en Scotch Brite   

                   Klik op de afbeelding om het volledige fotoalbum te bekijken

Y3SYKVX.jpg

 

Step 5:  De complete replica "Dusten" dmv Soft pastels (Action) , en Alcohol, hierbij dien je ook weer wat rekening te houden met de realiteit , een M4 kan der wel

                  wat stoffig uitzien, maar, soldaten houden hun wapen ook wel zuiver, dus je moet er voor zorgen dat er alleen, wat stof in de kleinste, diepste hoekje blijft                       zitten, en der niet gaat uitzien, als een schuurmachine van een carrossier ;)

                  Klik op de afbeelding om het volledige fotoalbum te bekijken

FaFZNyu.jpg

aEtr7kP.jpg

SwpZukR.jpg   

.........................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

The SOPMOD kit         

 

SOPMOD staat voor  Special Operations Peculiar MODification's. en je kan der hier alles over lezen

En zo wou ik m'n volledige M4A1project der uiteindelijk ook hebben uitzien, der zitten enkele items uit de "block II phased increments" bij

(zoals de ACOG met RMR, en 553 holosight)  en enkel de NVG devices, en Elcan spectre ontbreken nog, maar op deze manier spreekt men dan van

een -officieuze- Block 1.5

 

Ben wat aan't stoeien geweest met foto's  

XaYrGvM.jpg

hJ86Oms.jpg

 

En hier nog 's ter vergelijk de echte SOPMOD afbeelding

ENuckqH.jpg

 

En dan nog een albumje met wat random "SOPMOD" pics (klik op de foto) 

6Z1FyH2.jpg


 • Aardvark034, Furo, Huurpaard and 4 others like this


#10288 Voorstel topic voor nieuwe leden FIRST POST HERE !!!

Posted by Gryphon on 06 April 2015 - 04:55 PM

Haha, thanks! Het is een jongen: Adam! Hier zie je 'm in een pakkie (de "bukake onesie", wat ik van zijn moeder niet mag zeggen) gemaakt door mede-forumlid Huurpaard en zijn vriendin (Flinque).

 

a222joim.jpg?1


 • AAC, ИС-3, Robske79 and 4 others like this


#10048 Show your new stuff!

Posted by Apeshit on 28 March 2015 - 04:24 AM

11082574_1618859828346780_20009893784648

 

Voor binnen... ik wilde wat korter.... en das wel gelukt dacht ik  :)


 • Gryphon, Crusader, Ree and 4 others like this